![]() |
Carte D'or Dondurmalı Tatlılar!!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Carte D'or Dondurmalı Tatlılar!!!!![]() ![]() ![]() MEYVA KOKTEYLİ Malzemeler Arzu ettiğiniz miktarda, bulabildiğiniz tüm yaz meyveleri, Cart d’Or dondurma Meyveleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp karışık olarak çöp şişlere geçirin ![]() Carte d’Or dondurma ile servis edin ![]() BU TARİFİ HER MEVSİM İSTEDİĞİNİZ MEYVELERLE UYGULABİLİRSİNİZ ![]() BALZAMİKLİ ÇİLEKLER Malzemeler 200 g çilek (15-16 adet gibi), 50 ml balzamik sirke (1 kahve fincanı),taze nane, Carte d'Or Light Vanilyalı Dondurma (1 top) ![]() Hazırlanışı Çilekleri ikiye kesip derin bir kâseye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ELMALI KUP Malzemeler 100 g ceviz (1 su bardağından biraz eksik), 100 g çekirdeksiz üzüm (1 bardak), 4 adet elma, 1 su bardağı toz şeker (170 g), 2 adet çubuk tarçın, Carte d'Or Vanilyalı Dondurma (2 top) ![]() Hazırlanışı Cevizleri robottan geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KESTANELİ KUP Malzemeler 250 g kestane, 100 g şeker,250 ml su, 100 g beyaz çikolata, 50 ml krema, 100 g bitter çikolata, Carte d’Or Cevizli ve Vanilyalı Dondurma ![]() Hazırlanışı Kestaneleri çizip tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PESPEMBE Malzemeler 200 g Frenk üzümü (1 su bardağı civarında), 125 g frambuaz (20 adet gibi), 200 g çilek (15-16 adet), 1 paket krema (200 ml), 1 fincan süt (75 ml), 1 fincan un (40 g), 1 fincan toz şeker (60 g), 2 adet yumurta, Carte d'Or Light Çilekli Dondurma (2 kaşık) ![]() Hazırlanışı Frenk üzümü, frambuaz ve çileği ayıklayıp, yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CEVİZLİ KURABİYE Malzemeler Tereyağı (200 g), 2 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı yoğurt (10-15 g), 3 çorba kaşığı pudra şekeri (25-30 g), 2,5 bardak un (315 g), 150 g ceviz (1 su bardağı + 1 kahve fincanı), 40 g üzüm, 1 kahve fincanı toz şeker (60 g), 2 kaşık bal (30 g civarında), 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 g), Carte d'Or Sakızlı Muhallebili (2 kaşık) ![]() Hazırlanışı Karıştırma kabına yumurta sarısı, yoğurt, tereyağı, pudra şekeri, un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BAL KABAĞI VE DONDURMANIN AŞKI Malzemeler 1 kg balkabağı, 200 g toz şeker (1 bardak + 1 çay kaşığı), 600 ml su (3 bardak), 1 adet limon, 3 adet yumurta, süslemek için fındık veya ceviz, Carte d'Or Kaymak/Ceviz/Antepfıstık (1'er top) ![]() Hazırlanışı 1 kg kabukları soyulmuş balkabağını küçük parçalara kabaca kesip, 600 ml su ve 200 g toz şekerle tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Carte D'or Dondurmalı Tatlılar!!!! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Carte D'or Dondurmalı Tatlılar!!!!![]() LİME CAKES Malzemeler Hamuru için Malzemeler 1 yumurta, 1 bardak pudra şekeri, yarım bardak süt 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, aldığı kadar un Kreması için malzemeler 1 bardak toz şeker, yarım tatlı kaşığı tuz, 2 ![]() ![]() Kremayı hazırlamak için bir tencerede şekeri, tuzu, nişastayı, vanilini ve unu karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİVİLİ VE ANANASLI YEŞİL VADİ Malzemeler 2 adet olgun kivi, 1,5 tabaka jelatin, 1/2 su bardağı toz şeker (85 g), 1/2 paket krema, 3 adet yumurta sarısı, 1/2 su bardağı ananas suyu (100 ml), 4 çorba kaşığı toz şeker (120 g), Algida Antepfıstıklı Dondurma (2 kaşık) ![]() Hazırlanışı 2 adet olgun kiviyi blenderdan geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MEYVELİ EKMEK TATLISI Malzemeler 10 adet kayısı, 5 adet incir, 10 adet kuru erik, 1 avuç kuru üzüm (30-40 g), 1 adet armut, 1 poşet çay, 5 çorba kaşığı toz şeker (150 g), 1 bardak elma suyu (200 ml), 6 dilim esmer ekmek, çekilmiş ceviz veya fındık (1 çay kaşığı), 2 çay kaşığı vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın (5 g), Algida Antepfıstıklı Dondurma (2 kaşık) ![]() Hazırlanışı Tüm taze ve kuru meyveleri küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FIRINDA KARNAVAL Malzemeler Birkaç adet kuru kayısı, 100 g kuru üzüm (1 bardak), 50 g kuru erik (1 kahve fincanı), 4 adet elma, 1,5 su bardağı toz şeker (255 g), 2 adet çubuk tarçın, 6 adet karanfil, 70 g badem (1 kahve fincanı), Carte d'Or Halis Kaymak Tadında (2 kaşık) ![]() Hazırlanışı Kayısıları dörde kesip, üzümün saplarını ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MANDALİNALI PİRİNÇLİ PUDİNG Malzemeler 3 adet mandalina, 1 tatlı kaşığı bal, 120 g toz şeker (6 çorba kaşığı) + 4 çorba kaşığı toz şeker, 200 ml su, 110 g pirinç,1 adet vanilya çubuğu, 500 ml süt, 125 ml krema, Carte d’Or Kaymaklı Dondurma ![]() Hazırlanışı Mandalinaları kabuklarını soymadan halka halka kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEKERLE FIRINLANMIŞ MEYVELER Malzemeler 2 adet nektarin (veya şeftali), 4 adet erik, 1/2 su bardağı toz şeker (85 g), Carte d'Or Kaymaklı Dondurma (her yarım meyve için 1 kaşık) ![]() Hazırlanışı Erik ve nektarinlerin (veya şeftalilerin) çekirdeklerini çıkartıp, soymadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DONDURMALI PARFE Malzemeler 100 g bitter çikolata, 300 g pudra şekeri (3 bardak), 4 yumurta, 50 g kakao (1 kahve fincanı + 1 çorba kaşığı), 2 paket vanilya, 200 g krem peynir (1 kutu krem peynir), 3 top Carte d'Or Selection Krem Karamel ![]() Hazırlanışı 2 adet yumurtanın sarı ve aklarını ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YASSI KADAYIFLI DONDURMA Malzemeler 4 adet yassı kadayıf, 2 bardak süt (280 ml), 2 adet yumurta, 2,5 bardak toz şeker (400 g), 4 çorba kaşığı sıvı yağ (40 ml), 50 g ceviz veya fındık (1 kahve fincanı), limon suyu, 2 top Carte d'Or Antepfıstıklı Dondurma (2 kaşık) ![]() Hazırlanışı 4 adet yassı kadayıfın kenarlarını mutfak makası ile kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Carte D'or Dondurmalı Tatlılar!!!! |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Carte D'or Dondurmalı Tatlılar!!!!![]() ÇİLEK, FRAMBUAZ, BÖĞÜRTLEN, DUTLU JÖLE Malzemeler 100 g çilek, 100 g frambuaz,100 g böğürtlen, 100 g dut, 100 g üzüm,1 paket muzlu jöle Carte d’Or Çilekli ve Kaymaklı Dondurma ![]() Hazırlanışı Muzlu jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FIRINDA ELMA Malzemeler 2 adet elma, 1 bardak toz şeker (170 g),1 tatlı kaşığı tarçın (5 g), 5-6 adet karanfil, Algida Vişne, Algida Limon ve Algida Antepfıstıklı Dondurma (her bir yarım meyveye bir kaşık) ![]() Hazırlanışı Elmaları soyup ikiye kesin ve çekirdekli kısmını çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FIRINDA MEYVELERLE DONDURMA Malzemeler 2 adet nektarin veya şeftali, 4 adet erik, 30 g toz tatlandırıcı veya esmer şeker (1 kahve fincanı), 2 adet çubuk tarçın, 2 adet karanfil, 4 top Carte d'Or Meyve Şöleni ![]() Hazırlanışı Meyveleri soymadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HİNDİSTAN CEVİZİNDE DONDURMA Malzemeler 1 adet taze Hindistan cevizi, ikişer top Carte d'Or Light Çilek ve Vanilyalı Dondurma ![]() Hazırlanışı Hindistan cevizini iki noktadan delin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NEKTARİN KREPTE DONDURMA Malzemeler 5 adet nektarin, yarım limon suyu,yarım litre süt, 1 paket vanilin, 3 yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz, 2 paket kabartma tozu, aldığı kadar un, Carte d’Or Kaymaklı Dondurma ![]() Hazırlanışı Nektarinlerin üçünü yıkadıktan sonra kabuklarıyla birlikte bir kaba rendeleyin, üzerine limon suyunu döküp karıştırın, yumurtayı, sütü, vanilini, şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FIRINDA İNCİR VE DONDURMA Malzemeler 6 adet taze incir, 200 g esmer şeker (1,5 bardak), Carte d'Or Sütlü Çikolatalı Dondurma (her bir porsiyona 2 kaşık) ![]() Yapılışı Yağlanmış fırın kabına soyulmuş incirleri dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEZELİ KUP Malzemeler 4 adet beze, 20 g çifte kavrulmuş fındık, 60 g bitter çikolata, 10 ml drambui (1 çorba kaşığı), Carte d'Or Çilekli ve Carte d'Or Vanilyalı Dondurma (1'er top) ![]() Hazırlanışı Fındıkları robotta çekin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DONDURMA ÜSTÜ KIŞ ŞENLİĞİ Malzemeler 2 adet portakal, 1 adet greyfurt, 1 adet limon, 40 g bal (1/3 kahve fincanı), 30 g iç ceviz (1,5 çorba kaşığı), taze nane, Carte d'Or Light Vanilya ve Çikolatalı Dondurma (1'er top) ![]() Hazırlanışı Portakal ve greyfurtların kabuklarını keskin bir bıçakla soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|