Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
amerikan, dünya, mutfağı, yemekleri

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

WAFEL

MALZEMELER

100 gr margarin

150 gr un

1/2 çay kasigi kabartma tozu

150 ml süt

150 gr seker

Tuz

3 adet yumurta

Sivi yag

YAPILIŞ TARİFİ

100 gr margarini, bir tencerede orta sicaklikta eritin ve sogumaya birakin

Unu bir kaba koyup kabartma tozu ile karistirin Sütü ekleyin, hepsini mikser ile çirpin Seker, bir tutam tuz ve yumurtalari da ekleyip pürüzsüz bir karisim elde edene kadar çirpin Son olarak erimis ve sogumus margarini ekleyin Karisimi 20 dakika dinlenmeye birakin

Tost makinesine wafel aparatlarini takip orta isiya ayarlayin Altini ve üstünü sivi yag ile yaglayin Bir kepçe ile wafel karisimini tost makinesinin alt kismina dökün Kapagini kapatin ve 4 -5 dakika pisirin Tüm malzemeyi ayni sekilde pisirin Biraz soguduktan sonra içini dondurma, peynir, sivi çikolata istege bagli malzemeleri wafel`in arasina koyarak servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



AMERİKAN USULÜ ŞİŞ

8 büyük sosis (her biri 4'e bölünmüş)
1 büyük portakal (kabuğu soyulup, kaim dilimlenerek küçük halkaları 2'ye, büyük halkaları 4'e bölünmüş)
8 dilim jambon (rulo biçimi sarılmış)
8 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş)
2 büyük yeşil dolmalık biber (çekirdekleri temizlenip, iri parçalara kesilmiş)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ (eritilmiş)

Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız 8 şişe sırasıyla sosis, portakal, jambon, arpacık soğanı ve yeşil biberleri diziniz Yağın 1/4'ünü bir fırçayla kebapların üstüne sürünüz Kebapları ızgarada 15 dakika, arasıra çevirip kalan 3 çorba kaşığı yağla yağlayarak, pişiriniz Şişleri ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



ŞEYTAN EKMEĞİ
  • 125 gr sütsüz (bitter) çikolata
  • 350 gr (1+1/2 su bardağı) şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 300 gr (2+1/2 su bardağı) un (elenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 fiske tuz
  • 125 gr (8 çorba kaşığı) + 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 yumurtanjn akı
  • Kaplaması:
  • 250 gr (1 su bardağı) krema
  • 480 gr (2 su bardağı) şeker
  • 1/2 kahve kaşığı tuz
  • 60 gr sütsüz (bitter) çikolata (rendelenmiş)
  • 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 60 gr (1/3 su bardağı) ceviziçi (doğranmış)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız

Çikolata, süt, 1 su bardağı şeker ve 1 yumurta sarısını küçük bir tencereye koyunuz Tencereyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş büyük bir tencereye yerleştiriniz Büyük tencereyi ağır ateşe oturtup küçük tenceredeki karışımı bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, çikolata eriyip, sos biraz koyulaşana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda bekletiniz

Elenmiş un, karbonat ve tuzu orta boy bir kaseye yeniden eleyip, kaseyi bir kenara bırakınız

125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı bir başka kaseye koyup, tahta bir kaşıkla döverek kabartınız Kalan 1/2 su bardağı şekeri yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyiniz Kalan 2 yumurta sarısını da teker teker ve herbirini iyice vurarak, katınız Öteki kasedeki unlu karışımın 1/3'ünü hafifçe karıştırarak ekleyip, suyun yarısını katınız Kalan unlu karışımı ve kalan suyu katıp, pürtüksüz ve sulu bir hamur elde edinceye kadar dövünüz Vanilya esansını katıp, sulu hamuru sürekli karıştırarak, tenceredeki çikolatalı karışıma ekleyiniz

Orta boy bir kasede yumurta aklarını, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, kar haline gelene kadar çırpınız Madeni bir kaşıkla, kar haline gelmiş yumurta aklarını yavaşça tenceredeki çikolatalı hamura katınız Kalan yağdan 1 çorba kaşığıyla 20 cm'lik 3 pasta kalıbını yağlayınız Her birinin dibine aynı boyda kestiğiniz birer alüminyum kağıt daire yerleştirip, bunları da kalan 1 çorba kaşığı yağla yağlayınız Çikolatalı hamuru 3 kalıba eşit miktarda boşaltınız Kalıplan fırına sürüp 25 dakika, batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz

Kalıpları fırından alıp, kekleri tel ızgara üstüne çıkarınız (Alüminyum kağıtları çıkarıp atınız)

Kaplamayı yapmak için orta boy bir tencerede kremayı orta ateşte kaynatınız Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, şeker, tuz ve rendelenmiş çikolatayı ekleyiniz Tencereyi yeniden ateşe oturtup, sürekli karıştırarak çikolatayı eritiniz Tencerenin kapağını kapatıp, çikolatalı sosu 3 dakika karıştırmadan pişiriniz Tencerenin kapağını açıp, ateşi kısınız Çikolatalı sosu, soğuk suya damlatacağınız bir kaşık sos top haline gelinceye kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, soğuk suyla dolu daha büyük bir tencerenin içine yerleştiriniz Karışım tencerenin altına elle dokunabilecek kadar soğuyunca, tereyağ ve vanilya esansını ekleyiniz Kaplama koyulaşıp sürülecek kıvama gelinceye kadar sürekli çırpıp, cevizleri ekleyiniz Kaplamanın üçte birini aralarına sürerek, üç kat keki üstüste yerleştiriniz Kalan kaplama ile şeytan ekmeğinin üstünü ve kenarlarını sıvayınız Spatulayla kekin yüzeyinde dalgalar yapıp, soğuttuktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



NEVADA KEKİ

Keki:
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 250 gr (2 su bardağı) pirinç unu
  • 300 gr (1+1/4 su bardağı) toz şeker
  • 6 yumurta
  • 1 kahve kaşığı badem esansı
  • 60 gr (1/2 su bardağı) un
  • 1 fiske tuz

Harcı:
  • 175 gr sütsüz (bitter) çikolata (küçük parçalar halinde kırılmış)
  • 12 çorba kaşığı reçel (hafifçe sulandırılmış)
  • 60 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip, ısıtınız 1 tatlı kaşığı yağla 22,5 cm'lik bir kek kabını yağlayınız İçine 1 çorba kaşığı pirinç unu serpip her yanına yayarak, fazla pirinç ununu silkeledikten sonra bir kenara bırakınız

Keki yapmak için, şeker, yumurta ve badem esansını, büyük bir ateşe dayanıklı cam kaseye koyup, kaseyi yarısına kadar sıcak su doldurulmuş bir tencerenin içine yerleştiriniz

Tencereyi orta ateşe oturtup, cam kasedeki karışımı yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla, açık renk ve köpük köpük olup telle beraber kalkana kadar çırpınız

Tencereyi ateşten indirip, kaseyi içinden çıkararak, madeni bir kaşıkla kalan pirinç unu, un ve tuzu katınız Hamuru, yağladığınız kek kabına boşaltıp, üstünü bıçağın tersiyle düzleştiriniz

Keki fırının orta katında 1,5 saat, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz

Keki fırından çıkarıp 30 dakika kabında ılıttıktan sonra, tamamen soğuması için bir tel ızgaraya çıkarınız

Kek soğurken, harcını hazırlayınız Çikolata küçük bir tencereye koyup, ben mari usulü eritiniz Çikolata pürtüksüz biçimde eriyince, tencereyi alıp bir kenarda sıcak tutunuz

Kek tamamen soğuyunca, kubbeli üst kısmını kesip atınız Keki enlemesine üç eşit kata bölünüz

En üstteki katı bir servis tabağına koyup, üstüne reçelin yarısını, düz kenarlı bir bıçakla iyice döşeyiniz Sonra düzgün biçimde sıcak çikolatanın yarısını yayınız Kekin orta katını çikolatanın üstüne kapatıp, kalan reçel ve çikolatayı aynı biçimde döşeyiniz Son kek katını ters çevirip en üste kapatınız

Kekin üstüne, desenli kesilmiş pasta kağıdı koyup pudra şekerini serpiniz Kağıdı, pudra şekerini dökmeden kaldırıp kekinizi servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



OKYANUS KURABİYESİ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 500 gr (4 su bardağı) un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 175 gr (3/4 su bardağı) şeker
  • 175 gr (12 çorba kaşığı) margarin (ufak ufak kesilmiş)
  • 175 gr (1 su bardağı) kuru üzüm
  • 1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 yumurta (hafifçe çırpılmış)

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip, ısıtınız

1 tatlı kaşığı yağla, büyük bir tepsiyi yağlayınız

Un, kabartma tozu ve şekeri büyük bir kaseye eleyip, margarini katarak parmaklarınızla, ekmek içi görünümü alana kadar karıştırınız

Tahta bir kaşıkla, kuru üzüm, limon kabuğu rendesi ve yumurtaları ekleyip, pürtüksüz ve sıkı bir hamur elde ediniz

Ellerinizle, hamurdan 15 top yapınız Top hamurları biraz yassılaştırınız

Kurabiyeleri tepsiye yerleştirip, fırında 20 dakika, üstleri nar gibi ve kabarık olana kadar pişiriniz Tepsiyi fırından çıkarıp kurabiyeleri, 15 dakika ılıttıktan sonra tamamen soğumaları için bir tel ızgaraya çıkarınız

Soğumuş kurabiyeleri bir servis tabağına yerleştirip servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



OKYANUS RULOSU
  • 4 balık filetosu (büyük, beyaz etli balıklardan çıkarılıp derileri soyulmuş)
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
  • 1 arpacık soğanı (ince doğranmış)
  • 4 çorba kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 çay kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 çorba kaşığı krema
  • 1+1/2 su bardağı balık suyu
  • 1 defne yaprağı
  • 1 küçük soğan (ince doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı unlu tereyağı

Balık filetolarına limon suyunu serpip bir kenara bırakınız

Yağı, orta boy bir tavada kızdırınız Arpacık soğanını ekleyip, sürekli karıştırarak 3-4 dakika, soğanlar yumuşayana kadar pişiriniz Mısır, dereotu, tuz, biber ve kremayı katıp, sürekli karıştırarak 3 dakika daha pişiriniz

Tencereyi ateşten indirip, harcı balık filetolarının her birine bölünüz Harcı parmaklarmızla yayıp, balıkları dolma gibi sararak iple bağlayınız

Büyük ve yayvan bir tencerede, balık suyu, defne yaprağı ve soğanı orta ateşte kaynatınız Kaynayınca delikli bir kepçeyle balık rulolarını yavaşça tencereye daldırıp 1 sıra halinde diziniz Ateşin altını kısıp 10 dakika,ağır ateşte pişiriniz

Delikli kepçeyle balık rulolarını yavaşça döndürüp 10 dakika daha, çatal balığa kolayca batana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten indirip, delikli kepçeyle balıkları çıkararak ısıtılmış bir servis tabağına aktarınız Ruloların iplerini çözüp atarak,sosu hazırlayana kadar balıkları sıcak tutunuz

Bir delikli kepçeyle, balıkları pişirdiğiniz sudan defne yaprağı ve soğanları çıkarıp atınız Tencereyi harlı ateşe oturtup pişme suyunu 5 dakika, üçte birini çekene kadar kaynatınız Ateşi kısıp, unlu tereyağı azar azar, sos koyu ve pürtüksüz olana kadar ekleyiniz

Tencereyi ateşten indirip, sosu, balık rulolarının üstüne dökerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



OKYANUS KALKANI
  • 6 büyük kalkan dilimi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 400 gr (2 su bardağı) balık suyu
  • 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 250 gr (1 su bardağı) krema

Kalkan dilimlerinin her yanını tuz ve biberle ovup bir tencereye koyarak, üstlerine balık suyunu ekleyiniz Tencereyi orta ateşe oturtup, kaynatınız Kaynayınca ateşi kısıp, balığı ağır ateşte 15-20 dakika, çatal kolayca batana kadar ağır ateşte pişiriniz

Bu arada sosu yapmak için, yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz Yağ eriyince tencereyi ateşten indirip, tahta kaşıkla unu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç yapınız Kremayı yavaş yavaş, sürekli karıştırarak katınız Tencereyi ateşe oturtup sosu 2-3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten indirip sosu bir kenarda sıcak tutunuz Balık tenceresini ateşten indirip delikli kepçeyle, balıkları ısıtılmış bif servis tabağına çıkarınız Üstüne sosu döküp servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



AMERİKAN USULÜ OMLET
  • 6 adet yumurta
  • 100 gr krem peynir veya 6 karper peyniri
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 3/4 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 sap taze soğan
  • 3 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • Sosu:
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 kase kıyılmış zeytin
  • 1 kase doğranmış domates veya 2 çorba kaşığı salça

Yumurta sarısını ve akını ayırın ve açık sarı renk alıncaya kadar 5 dakika mikserle çırpın Peynirleri ilave edin, homojen karışım oluncaya kadar karıştırın Sütü, tuzu ve karabiberi ilave edin Taze soğanları ayıklayın, yıkayın ve çok ince doğrayın Geniş sapsız tavaya (25 cmlik) 3 tatlı kaşığı sıvıyağı koyun ve doğranmış taze soğanları 2 dakika kadar pişirinOcağın altını kapatın Yumurta beyazlarını iyice çırpın Ama köpük köpük olmadan daha önce çırptığınız yumurta sarısı, süt, peynir karışımı ile iyice karıştırın Pişmiş yeşil soğanların olduğu sapsız tavaya karışımı boşaltın 175 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirin Sonra omleti ters çevirin, üst kısmını da 10 dakika kadar pişirinBu arada sosu hazırlayın Sos kabında doğranmış domates, toz kırmızı biber ve dilimli zeytinleri 5 dakika kadar pişirin (isterseniz kekik, zencefil, köri baharatlarını da kullanabilirsiniz) Pişmiş omleti dilimleyin ve sosla kenarlarına ve kesik yerlerine ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



MARUL YAPRAKLARINDA TURNA BALIĞI
  • 500 gr turna balığı (haşlanmış, temizlenmiş ve ufalanmış)
  • 1 marul (dış yaprakları ayıklanarak yıkanmış ve yaprak yaprak ayrılmış)
  • 2 sert domates (ince dilimlenmiş)
  • 1/2 salatalık (ince dilimlenmiş)
  • 4 katı yumurta (ince dilimlenmiş)
  • 1 çorba kaşığı kapari
Mayonezi:
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3/4 tatlı kaşığı toz hardal
  • 1 fiske karabiber
  • 200 gr (1 su bardağı) zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Sosu:
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı ketçap
  • 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyümış)
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • 1 kahve kaşığı karabiber
  • 125 gr (1/2 su bardağı) krema (sertleşene kadar çırpılmış)

Mayonezi yapmak için yumurta sarısı, tuz, hardal ve biberi orta boy bir kaseye koyup, yumurta teliyle iyice çırpınız Zeytinyağı damla damla sürekli karıştırarak katınız (Zeytinyağı çabuk çabuk ve çok miktarda katarsanız, mayonez pürtüklü olacaktır Mayonez koyulaşınca, yağı biraz daha çabuk katabilirsiniz)

Mayonezin çok koyulaşmaması için, arasıra birkaç damla limon suyu damlatınız Bütün yağı katınca kalan limon suyunu ekleyiniz (Mayonezi tadıp, gerekiyorsa biraz daha toz hardal ya da limon suyu katınız)

Mayonezi buzdolabında en az 30 dakika soğutunuz Sosu yapmak için, buzdolabmda soğuttuğunuz mayonez, zeytinyağı, limon suyu, ketçap, maydanoz, tuz ve biberi çatal ya da tahta bir kaşıkla iyice çırpınız Çırpılmış kremayı azar azar katıp, iyice yediriniz Sosu bir kenara bırakınız

Marul yapraklarını büyük bir servis tabağına döşeyip, turna etlerini tabağın ortasına yerleştiriniz Sosu turnanın üstüne döküp domates, salatalık, yumurta dilimleri ve kapariyle süsleyerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



PEKMEZLİ TART
  • 22,5 cm'lik Hamur kasesi
  • 125 gr (1 su bardağı) un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
  • 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
  • 60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1/4 su bardağı pekmez

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız Hamur kasesini tepsinin üstüne koyup, bir kenara bırakınız

Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz Tereyağı ve margarini bıçakla ufak ufak kesip, parmaklarınızla ekmek içi görünümü alana kadar una yediriniz Şekeri ekleyip, bir kenara bırakınız

Orta boy bir kasede, karbonatı sıcak suda eritip, pekmezi katarak iyice karıştırınız Pekmezli karışımı, hamur kasesine boşaltıp, yağlı ve şekerli unu kaşıkla üstüne dökerek, tahta kaşığın tersiyle düzleştiriniz

Tartı fırının orta katında 15-20 dakika, üstü nar gibi olana kadar pişiriniz

Tartı fırından alıp, tel ızgarada iyice soğuttuktan sonra servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



AMERİKAN SALATASI

MALZEMELER
  • Mayonez
  • 2 adet patates
  • 1 adet limon
  • 1 çay fincani haslanmis bezelye veya konservesi
  • 1 adet küçük kirmizi turp
  • 2 adet havuç
  • 2 adet haslanmis yumurta
  • 3-4 adet salatalik tursusu

YAPILIŞ TARİFİ

Sebzelerin hepsini haslayiniz Haslanan sebzeleri küçük küçük dilimlere dograyiniz Tursuyu yumurtayi da ayni büyüklükte dograyiniz Hepsini porselen bir kaseye koyup, bezelyeyi, tuzu, karabiberi koyup, iyice karistiriniz Mayonezin yarisini ilave edip, iyice yediriniz Salatayi servis tabagina veya salata tabagina koyup, üzerini kalan mayonez ile kapatiniz

(Sebzeler gözükmeyecek sekilde olsun) Üzerlerini haslanmis yumurta, turp, salatalik tursusu ve haslanmis havuçla süsleyiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



KENTUCKY USULÜ KIZARMIŞ PİLİÇ
  • 2 adet iyice çırpılmış yumurta
  • 2/3 su bardağı maden suyu
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 adet dört parçaya bölünmüş piliç
  • 1 su bardağı kızartma için ayçiçeği yağı

Yumurtalarla maden suyunu karıştırın Yavaş yavaş içine unu, tuzu ve 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağını ilave edin Tekrar ve iyice karıştırın Pilici, hazırlanan karışımın içine batırın, süzün ve 15-20 dakika kızgın yağın içinde kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



AMERİKAN USULÜ PİRZOLA
  • 8 kuzu pirzolası
  • 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
  • 1 orta boy soğan (ince dolanmış)
  • 250 gr (1+1/3 su bardağı) pirinç (ayıklanıp yıkanmış) ve ılık suda 30 dakika bekletilip süzülmüş)
  • 2+1/2 su bardağı kaynar tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Orta boy bir tencerede tereyağın yarısını (2 çorba kaşığı) orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanı koyup 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar, arasıra karıştırarak, kızartınız Ateşi kısınız Pirinci koyup 5 dakika, sık sık karıştırarak pişiriniz Kaynar tavuk suyunu ve tuzu ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 20 dakika, pirinçler yumuşayıp tavuk suyunu tamamen çekene kadar pişiriniz

Bu arada ızgaranızı iyice kızdırınız

Kızgın ızgarada kuzu pirzolalarının her iki yanlarını 5'er dakika ızgara ediniz Pirzolaları ızgaradan alıp, bir kenarda sıcak olarak saklayınız Tencereyi ateşten alıp, içine kalan 2 çorba kaşığı tereyağı katınız Pilavı ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, kuzu pirzolalarını üstüne yerleştirerek servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



ERİŞTELİ ROSTO
  • 3 kg'lık 1 sığır budu (kemikleri çıkarılarak, sarılıp bağlanmış)
  • 250 gr erişte hamuru
  • 1/2 su bardağı et suyu
  • 1 orta boy soğan (ince doğranıp halkalara ayrılmış)
  • 4 diş sarımsak
  • 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 400 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek, kuşbaşı doğranmış)
  • 60 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
  • 1 çorba kaşığı unlu tereyağı
  • 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

Eti bir tencereye koyup, et suyu, soğan ve sarımsağı ekleyerek iyice karıştırınız Eti arasıra çevirerek, 6 saat marinadda dinlendiriniz Bu arada erişteyi tarife uygun olarak hazırlayıp, sıcak kalmasını sağlayınız

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°) getirip, ısıtınız

İki büyük çatalla eti marinaddan çıkarıp, iyice kuruladıktan sonra bir kenara bırakınız Marinadı saklayınız

Büyük bir güvece tereyağı ve zeytinyağı koyup, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca eti koyup, arasıra çevirerek 10-15 dakika, her tarafı pembeleşinceye kadar kızartınız

Ayırdığınız marinadı katarak kaynatıp, tuz ve biberi serpiniz

Güveci ateşten alıp fırına sürerek, eti 2 saat pişiriniz

Domatesi katıp 1 saat daha, rosto iyice yumuşayıncaya kadar kızartınız Güveci fırından alıp, iki büyük çatalla eti güveçten çıkarınız Doğrama tahtası üstünde kalınca dilimledikten sonra, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına dizerek, sıcak kalmalarını sağlayınız

Madeni bir kaşıkla, güveçt kalan sosun yüzeyinde biriken yağları alıp atınız Sosu ince bir süzgeçten geçirip, bir tahta kaşığı tersi ile sebzeleri bastırarak, bütün sularını bir kaseye akıtınız Süzülen sosu yeniden güvece boşaltınız

Güveci harlı ateşe oturtup, kaynatınız Kaynayınca zeytinleri katıp, iyice karıştırdıktan sonra ateşi kısarak, unlu tereyağı sos kalınlaşıncaya kadar, sürekli karıştırarak, azar azar ekleyiniz

Güveci ateşten alıp, sosu etin üstüne döktükten sonra, sıcak tuttuğunuz erişteleri tabağın kenarlarına döşeyerek, maydanozu serpip servis ediniz

Not: İtalyan kökenli bir Amerikan yemeği olan erişteli rosto, herhangi bir salata ile baş yemek olarak servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Yemekleri - Dünya Mutfağı



SAN FRANSİSKO EKMEĞİ

Hamuru:
  • 1350 gr sert un
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1+1/4 çorba kaşığı tuz
  • 3 3/4 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı rafine yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
Ekşili mayası:
  • 240 gr (2 su bardağı) sert un
  • 125 gr (1/2 su bardağı) şeker
  • 2 su bardağı süt

Ekşili mayayı hazırlamak için un şeker ve sütü orta boy bir kapta bir çatalla karıştırarak, pürtüksüz bir hamur elde ediniz Kabın kapağını kapatarak, hamuru ılık bir yerde 3-4 gün dinlendiriniz

Un, şeker ve tuzu ısıtılmış büyük bir kaseye eleyiniz Karışımın ortasına çukurlaştırıp ekşili maya, su ve rafine yağı ekleyerek, bir spatula ya da parmaklarınızla unlu karışıma yediriniz Bütün un karışıp, hamur kasenin kenarlarından taşmaya başlayana kadar karıştırmaya devam ediniz

Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha çıkarıp, 5 dakika (gerekirse tezgahı yeniden unlayarak) yoğurunuz (Hamur pürtüksüz ve esnek olmalıdır)

Büyük kaseyi yıkayıp kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız Hamuru top yaparak kaseye yerleştirip, üstünü nemli ve temiz bir bezle örtünüz Kaseyi ılık ve cereyansız bir yere kaldırıp hamuru 2 saat, hafifçe kabarana kadar dinlendiriniz

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190' C) getirip, ısıtınız 1 tatlı kaşığı yağla bir tepsiyi yağlayıp, bir kenara bırakınız

Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha çıkarıp, 10 dakika daha yağurunuz Hamuru iki eşit parçaya bölüp, her birine 15 cm çapında yuvarlak bir biçim veriniz Keskin bir bıçakla hamurların üstüne derince bir çizik yapınız Ekmekleri birbirinden elden geldiğince uzak olarak, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, fırında 60-70 dakika pişiriniz Tepsiyi fırından çıkarıp, ekmekleri tepsiden alınız (Her iki ekmeğin dibine vurarak tok bir ses gelip gelmediğine bakınız Tok bir ses geliyorsa ekmekler pişmiş demektir, gelmiyorsa, ekmekleri sıcaklığı hafifçe düşürülmüş (190° C) fırında ters çevirerek, 5-10 dakika daha pişiriniz)

Ekmekleri bir tel ızgarada soğutup, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.