![]() |
Hollanda Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda Yemekleri - Dünya MutfağıHollanda Yemekleri - Dünya Mutfağı ROTTERDAM KEKİ (HOLLANDA)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız ![]() ![]() Unu büyük bir kaseye eleyip, kabartma tozunu katarak, kalan 9 çorba kaşığı Teremyağ küçük parçalar halinde ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede yumurta sarısı, krema ve sütü bir çatalla çırparak büyük kasede kalan malzemenin içine katıp, karışım pürtüksüz olana kadar bir tahta kaşıkla dövünüz ![]() ![]() Hazırladığınız bu hamuru yağladığınız kalıba boşaltıp, üstünü kaşığın tersiyle düzelttikten sonra, ayırmış olduğunuz küçük kasedeki malzemeyi üstüne serpiniz ![]() Kalıbı fırına sürüp 45-55 dakika, kek iyice kızarıp ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz ![]() Kalıbı fırından çıkarıp 10 dakika soğuttuktan sonra, keki tel ızgaraya aktararak, bir kenara bırakınız ![]() Küçük bir kasede, kalan 1/2 çorba kaşığı şeker, hindistancevizi, tarçın ve yenibaharı karıştırıp, kekin üstüne serpiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hollanda Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda Yemekleri - Dünya MutfağıROTTERDAM ÇORBASI (HOLLANDA)
Orta boy bir tencerede, tavuk suyunu harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alınız ![]() Küçük bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı karıştırıp, tenceredeki sıcak tavuk suyundan 5 çorba kaşığı katarak çırpınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir kaseye boşalttıktan sonra, üstüne taze soğanı serpip servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|