Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dünya, hollanda, mutfağı, yemekleri

Hollanda Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Yemekleri - Dünya Mutfağı



Hollanda Yemekleri - Dünya Mutfağı

ROTTERDAM KEKİ (HOLLANDA)
  • 135 gr (9 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Teremyağ
  • 180 gr (1+1/2 su bardağı) un
  • 1+1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 210 gr (7/8 su bardağı) + 1/2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 2 yumurtanm akı
  • 125 gr (1/2 su bardağı) krema
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1/2 kahve kaşığı hindistancevizi
  • 1 kahve kaşığı tarçın
  • 1/2 kahve kaşığı yenibahar

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (190°C) getirip, ısıtınız Bir tatlı kaşığı tereyağla 17,5 cm'lik bir kek kalıbını yağlayıp, bir kenara bırakınız

Unu büyük bir kaseye eleyip, kabartma tozunu katarak, kalan 9 çorba kaşığı Teremyağ küçük parçalar halinde ekleyiniz Karışım ekmek içi kıvamına gelinceye kadar, yağı una yediriniz Bir kaşıkla 210 gr (7/8 su bardağı) şekeri katıp karıştırdıktan sonra, büyük kasedeki malzemenin dörtte birini küçük bir kaseye koyarak bir kenara ayırınız

Orta boy bir kasede yumurta sarısı, krema ve sütü bir çatalla çırparak büyük kasede kalan malzemenin içine katıp, karışım pürtüksüz olana kadar bir tahta kaşıkla dövünüz Başka bir orta boy kasede, yumurta aklarını yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla çırpıp, madeni bir kaşıkla yavaşça büyük kasedeki hamura katınız

Hazırladığınız bu hamuru yağladığınız kalıba boşaltıp, üstünü kaşığın tersiyle düzelttikten sonra, ayırmış olduğunuz küçük kasedeki malzemeyi üstüne serpiniz

Kalıbı fırına sürüp 45-55 dakika, kek iyice kızarıp ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz

Kalıbı fırından çıkarıp 10 dakika soğuttuktan sonra, keki tel ızgaraya aktararak, bir kenara bırakınız

Küçük bir kasede, kalan 1/2 çorba kaşığı şeker, hindistancevizi, tarçın ve yenibaharı karıştırıp, kekin üstüne serpiniz Keki tamamen soğuttuktan sonra, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Hollanda Yemekleri - Dünya Mutfağı

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Yemekleri - Dünya Mutfağı



ROTTERDAM ÇORBASI (HOLLANDA)
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 125 gr taze fasulye (kılçıkları ayıklanıp, 1,5 cm boyunda kesilmiş)
  • 180 gr iç bezelye
  • 1/2 hıyar (kabuğu soyulup çekirdekleri temizlendikten sonra, küçük parçalar halinde doğranmış)
  • 3/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 125 gr (1/2 su bardağı) krema
  • 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)

Orta boy bir tencerede, tavuk suyunu harlı ateşte kaynatınız Taze fasulye, bezelye, hıyar, tuz, biber ve maydanozu ekleyip, ateşi biraz kısarak sebzeleri 10-15 dakika, fasulye ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alınız

Küçük bir kasede yumurta sarılarını ve kremayı karıştırıp, tenceredeki sıcak tavuk suyundan 5 çorba kaşığı katarak çırpınız Yumurtalı karışımı tencereye ekleyiniz Tencereyi ağır ateşe oturtup, sürekli karıştırarak, çorbayı kaynatmadan ısıtınız

Tencereyi ateşten alıp, çorbayı ısıtılmış bir kaseye boşalttıktan sonra, üstüne taze soğanı serpip servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.