![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıAlman Yemekleri - Dünya Mutfağı ALMAN KURABİYESİ
Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıBALLI BADEMLİ ALMAN PASTASI
Fırını 175° C'ye ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıVİŞNELİ STRUDEL Hamuru:
Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() Spatulayla ya da parmaklarınızla havuzun içindeki harçları karıştırınız ![]() ![]() ![]() Kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Tezgahın üstüne büyük, temiz bir örtü yayıp, hafifçe unlayınız ![]() ![]() Yufkayı elleriniz üstüne alarak kağıt inceliğine gelinceye kadar dikkatlice çekiştiriniz ![]() ![]() ![]() Önce fırınınzı yüksek sıcaklığa (230''C) getirip, ısıtınız ![]() Tepsinizi alüminyum kağıtla kaplayınız ![]() Yağın yarısını fırçayla hamurun üstüne sürüp, dövülmüş bademi serpiniz ![]() Vişne karışımını hamurun üstüne uzun bir şerit halinde (hamurun size bakan kenarının 7,5 cm ötesinden başlayarak öbür uca 5 cm yaklaşana kadar) kaşıkla seriniz ![]() Bezi kaldırarak hamuru vişneli harcın üstüne rulo halinde sarıp, uçlarını birleştiriniz ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırının orta katına sürüp, 10 dakika pişiriniz ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, ştrudeli dilimleyerek servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıPEYNİRLİ STRUDEL Hamuru:
Harcı:
Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru unlanmış tezgaha koyup 10 dakika, pürtüksüz ve esnek oluncaya kadar yoğurunuz ![]() ![]() ![]() Büyük ve temiz bir bezi bir masaya seriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230 C) getirip, ısıtınız ![]() İki büyük tepsiyi 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Yufkayı 3+1/2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağla yağlayıp, ekmek içinden 3-4 çorba kaşığı ayırarak, kalanını yufkanın üstüne serpiniz ![]() Peynir karışımını yufkanın üstüne uzun bir şerit halinde (size yakın kenardan 7,5 cm içeri doğru ve uçlardan 5'er santim içerde) sürünüz ![]() Bezi kaldırarak yufkayı peynirin üstüne rulo biçimi gibi sardıktan sonra, uçlarını içeri kapatınız ![]() Kalan 3+1/2 çorba kaşığı tereyağı yufkanın üstüne sürüp, ayırdığınız 3-4 çorba kaşığı ekmek içini serpiniz ![]() Keskin bir bıçakla ştrudeli tepsiye girecek büyüklükte parçalara keserek, parçaları açık tarafları alta gelecek biçimde, yağladığınız tepsilere yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıKARIŞIK MEYVELİ STRUDEL Hamuru:
Harcı:
Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede elmaları, kuşüzümünü, kavrulup doğranmış bademleri, hindistancevizi rendesini, tarçını ve dövülmüş bademleri karıştırıp kaseyi bir kenara bırakınız ![]() Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230'C) getirip, ısıtınız ![]() 1 çorba kaşığı tereyağla iki fırın tepsisini yağlayınız ![]() ![]() ![]() Her hamur dikdörtgeninin üstüne kenardan 2,5 cm içeri doğru eşit miktarda elmalı harçtan koyunuz ![]() ![]() ![]() Tepsileri fırına sürüp 10 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() Karışık meyveli ştrudellerinizi dilerseniz hemen ısıtümış bir servis tabağında yada tel ızgarada soğuttuktan sonra, servis ediniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıŞTOLLEN
Kaplaması:
1 tatlı kaşığı tereyağla büyük bir tepsiyi yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() Mayayı ve 1 çay kaşığı şekeri küçük bir kaseye ufalayıp bir çatalla eziniz ![]() ![]() ![]() Bu arada, kalan 120 gr (8 çorba kaşığı) yağı kaynak süte katıp, yağ eriyinceye kadar sürekli karıştırınız ![]() ![]() Unu, kalan 180 gr şekeri, tuzu, tarçını ve hindistancevizi rendesini ısıtılmış büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip,ısıtınız ![]() Tepsiyi fırına sürüp, hamuru 15 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kaplamasını hazırlamak için, orta boy bir kasede tereyağı, pudra şekeri ve suyu iyice karıştırıp, vanilya esansını katınız ![]() ![]() ![]() Not: Geleneksel olarak Noel'de servis edilen Alman tatlı ekmeğidir |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıALMAN USULÜ ŞNİTZEL
Alçak kenarlı bir tabağa biftekleri yerleştirip, üstlerine limon suyunu dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() Baharatlı unu bir tabağa koyup biftekleri bu una iyice buladıktan sonra fazla unlarını silkeleyerek bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tavaya 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan 1 çorba kaşığı yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, kremayı katarak karıştırdıktan sonra, içindeki sosu şnitzellerin üstüne dökerek, servis ediniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıALMAN USULÜ SOĞAN ÇORBASI
Büyük boy bir tencerede tereyağı, ağır ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak sütü ekleyiniz ![]() Et suyunu da boşaltıp, tencereyi yeniden ateşe oturttuktan sonra, arasıra karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıPATATES SALATASI (ALMANYA)
1) Bir kaba 500 gram sarı patates ile üstlerini iyice kaplayabilecek kadar su koyduktan sonra, patatesler yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlamalı, sonra da bunları sudan çıkararak derhal kabuklarını ayıklanmalıdır ![]() 2) Patateslerin kabuklarının ayıklanması sona erince bunları soğutmadan derhal büyükçe bir kâseye fındık büyüklüğünde parçalara doğramalı, sonra kâsedeki bu patateslere, 1 miktar tuz, 2 kahve fincanı sirke, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı hardal, 1 kahve kaşığı karabiber ile, çentilircesine küçük doğranmış 1 orta baş kuru soğanı da ilâve etmeli ve patatesler sirke ve yağı iyice çekipde mayonezimsi bir hal alıncaya kadar bunları tahta kaşıkla on, on beş dakika çevirircesine karıştırmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıNÜRNBERG PUDİNGİ
5 su bardaklık bir puding kalıbını 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() ![]() Yağı orta boy bir kasede, yumuşak ve köpük köpük olana kadar tahta kaşıkla dövünüz ![]() ![]() Kremada şişirilmiş ekmekleri ve kremayı ekleyip, karışımı pürtüksüz ve kremamsı olana kadar dövünüz ![]() ![]() Hazırladığınız bu pudingi, yağladığınız kalıba dökünüz ![]() ![]() ![]() Büyük bir tencereyi yarı yarıya kaynar suyla doldurup, kalıbı içine oturtunuz ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirip, kalıbı çıkardıktan sonra alüminyum kağıdı açınız ![]() ![]() Kalıbı ve tabağı birlikte ters yüz edip, hafif bir silkeleyişte pudingi servis tabağına çıkararak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Yemekleri - Dünya MutfağıKARA ORMAN TATLISI
Bir tencereye unu koyup kısık ateşte rengi sararmadan 5 dk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|