Laz Böreği ( Tatlı ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Laz Böreği ( Tatlı )![]() Malzemeler 10 adet yufka 4 yumurta 8 su bardagi sut 2 paket vanilya 3 su bardagi kiyilmis findik ici 5 su bardagi toz seker 2 paket bugday nisastasi 5 cay bardagi eritilmis tereyagi 1 su bardagi su Serbet Malzemesi: 5 su bardagi su 5 su bardagi toz seke ½ limon suyu Yapılışı 1) 8 su bardagi sute seker ekleyerek kaynatin Baska bir kapta bugday nisastasi, yumurta, vanilya ve biraz suyu karistirin Hazirladiginiz malzemeyi kaynayan sutun uzerine dokerek muhallebi haline gelene kadar karistirin![]() 2) Bir tepsiniyi yaglayin Yufkalarin ustlerini yaglayarak 5 kat halinde tepsiye dizin Dizdiginiz 5 kat yufkanin uzerine hazirladiginiz muhallebiyi dokun![]() 3) Yufkalarin uzerindeki muhallebiye dovulmus findiklari yayin Kalan 5 kat yufkayi ustlerini yaglayarak muhallebili yufkalarin uzerine dizin Serbet malzemelerini karistirarak pisirdikten sonra sogumaya birakin![]() 4) Hazirladiginiz boregi dilim dilim keserek firinda pisirin Borek soguduktan sonra sogumus tatli serbetini uzerine ekleyin
|
|
|
|