10-11-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşkın Kırılganlığının &Quot;Tatlı&Quot; Anlatımı - &Quot;Strudel&Quot; -

Efsanelere konu olmuş bir aşçının aşk mektubundan ilhamla yapılan tatlı "Strudel"
Strudel’in kökeni Avusturya Krallığı’na atfedilir Tatlının en önemli malzemesini oluşturan yufka, Ortadoğu kökenli olup zamanında Türkiye üzerinden Macaristan’a ve Orta Avrupa’ya yayılmıştır Baklavada kullanılan hamuru Macarlar meyveler ile doldurarak değişik bir tatlı elde etmişlerdir Strudel, 18 Yüzyılda Habsburg İmparatorluğu sırasında popüler olan bir tatlıdır En eski Strudel reçetesi 1696 yılında Viyana şehir kütüphanesinde bulunan el yazması bir reçetedir Strudel kelime olarak Almanca kökenli olup “girdap” anlamına gelmektedir
Strudel ve aşk…
Strudel’in bir aşk tatlısı olarak isimlendirilmesi, rivayete göre Avusturya İmparatorluğu zamanında, usta bir aşçının Strudel hamurunun içine bir aşk mektubu koyarak sevdiği kadına duygularını bu şekilde ifade etmesine dayanır
Strudel’in elmalı ve kuark peynirli olmak üzere iki ayrı lezzeti bulunuyor; Apfelstrudel ile Topfenstrudel… İnce, yumuşak bir hamur içerisinden taşan elmaları ile Apfelstrudel ve yumuşak leziz kuark peyniri ile yapılan topfenstrudel size farklı tadlar sunuyor Ayrıca, Strudel’in ülkelere göre çeşitlenen vişneli, kirazlı, haşhaşlı, ıspanaklı, lahanalı çeşitleri de mevcut Strudel’in her bir lokmasında, ağzınızda dağılan hamuru ve muhteşem tereyağı tadını hissedeceksiniz
|
|
|