Kıtır Kadayıflı Balkabağı Çorbası ( 4 Kişilik ) |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıtır Kadayıflı Balkabağı Çorbası ( 4 Kişilik )Malzemeler; 1 kg soyulmuş balkabağı 2 su bardağı süt 2 su bardağı su 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 çay kaşığı Tuz 1 çay kaşığı tarçın 1 kase taze tel kadayıf Yapılışı; Tencerede eritilen tereyağı içerisine irice doğranmış soğanlar daha sonra balkabakları eklenir ve bir süre kavrulur Üzerine su ve süt ilave edildikten sonra balkabakları yumuşayana kadar pişirilip tuz ve tarçın ile tatlandırılır Ocaktan aldıktan mutfak robotu ya da blender ile çekilir Bir tavaya yarım yemek kaşığı tereyağı koyulup kızdırıldıktan sonra içerisine tel kadayıflar atılıp hafif pembeleşinceye kıtırlaşıncaya dek kavrulur Sıcak olarak tabaklara koyulan çorbanın üzerine tel kadayıf serpiştirilerek servis edilir |
|