![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıBREZİLYA YEMEKLERİ - DÜNYA MUTFAĞI PORTAKALLI PİLAV (BREZİLYA) Malzemeler
Yapılışı Zeytin, portakal kabuğu ve fıstık hariç tüm malzemeler katılarak 40-45 dk ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıSALAMURA DOMATESLİ ALABALIK FİLETOSU (BREZİLYA) Malzemeler
Yapılışı Alabalıkları temizleyin ve filetolar şeklinde kesin ![]() Geniş yüksekliği az bir kapta,zeytin yağını orta ateşte ısıtın ve Soğan ve sarımsağı pişinceye kadar kavurun ![]() Domates püresini ve doğranmış domatesleri ekleyin ![]() ![]() Limonsuyu, tuz ve karabiber ile filetoları marine edin ![]() Sıcak domates sosunun içine filetoları tek katman şeklinde dizin ![]() ![]() ![]() Balık fletolarını servis tabağına dizin üzerine bir kaşık yardımıyla sos koyun ![]() Kıyılmış maydanozları bütün tabağın ve yemeğinüzerine gelecek, dekoratif görünecek şekilde serpin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıBİSCOİTOS DE MAİZENA (BREZİLYA)
Derin bir kapta nişastayı, şekeri ve tuzu iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını 160 derecede, orta ısıda kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra soğumuş bisküvileri dikkatlice bir tabağa alarak, özellikle taze filtre kahve veya Sıcak Çikolatanın yanında servis yapın ![]() Not: Nişastalı bisküviler biraz sert ama çok lezzetli bisküvilerdir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıMISIR NİŞASTALI KURABİYELER (BREZİLYA)
Fırını 180 derecede, ortadan biraz sıcak olarak kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kalanları dilerseniz hermetik yani kapağı çok iyi kapanan, hava geçirmeyen teneke bir kutuda saklayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıPATATES RULOSU (BREZİLYA) Patates rulosu için:
Maydanozları temizleyip kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patates rulosu için; patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta beyazlarını karbeyaz haline gelinceye kadar çırpıp patates hamuruna katın ve alttan üste doğru çevirerek karıştırın ![]() ![]() Dört köşe fırın tepsisini yağlayıp, içine yağlı kağıdı düzgünce keserek yayın ![]() ![]() ![]() Hamurunuz pişince, fırından çıkarın ve nemli bir mutfak bezinin üzerine dikkatlice alın ![]() ![]() Patates hamurunuzun üzerine daha önce hazırladığınız içi döküp, yine bir spatula ile yayın ve hamurun dar kenarından nemli bezin de yardımı ile kıvırarak aynı bir rulo-pasta gibi sarın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıMOQUECA (BREZİLYA)
sos için;
Sarımsakları soyup bir havanda dövün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derin bir kapta soğanları, domatesleri, biberleri, tuzu ve kıyılmış maydanozları karıştırın ![]() ![]() ![]() Yapışmaz tencerenin dibine önce marine edilmiş balık dilimlerini dizin Üzerlerini kapatacak kadar sebze karışımından koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişince tencereyi ateşten çekin, balıkları servis tabağına çıkarın üzerine sebze sosunu dökün, haşlanmış patates veya haşlanmış pirinçle sıcak olarak servis yapın ![]() Not: Dilerseniz bu yemeği soğuk olarak da yiyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıBAKALAYA KÖFTESİ (BREZİLYA)
Üzeri için:
Balık dağılmayacak kadar haşlanır, didiklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıFASULYE ÇORBASI (BREZİLYA)
Üzerine:
Kuru fasulyeyi bir tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra 2-3 saat, fasulyeler kabarıncaya kadar, dinlenmeye bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada kalan 1+1/2 soğanı piyaz doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() Fasulyeler iyice pişince tencereyi ateşten alıp fasulyeleri bir kevgire çıkarın ![]() ![]() Salçanın piştiği tencereyi tekrar orta ateşe koyup ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tost ekmeği dilimlerini iri zar biçiminde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tenceredeki çorbayı ısıtılmış bir kaseye aktarıp üzerine de tavadaki ekmekleri ve yağı döktükten sonra, sıcak olarak, servis edin ![]() Not: Aynı çorbayı kuru fasulye yerine barbunya fasulye ile de hazırlayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıRİO USULÜ DANA DİLİ (BREZİLYA)
Bir gece önceden dilleri suya koyup sabaha kadar öylece tutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda kalan sebzeleri bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıŞEFTALİ MERENGE (BREZİLYA)
Şeftalileri kaynar suya atıp beş dakika içinde tutun, sonra suyu süzerek dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pyrex'i fırından çıkarınca şeftalilerin çekirdek yataklarına önce birer badem onların üstüne de birer acıbadem kurabiyesi yerleştirin ![]() Yumurtaların akını beyaz bir köpük durumuna gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtanın akı sertleşip pembe bir renk alınca kabı fırından çıkarıp şeftalileri tabaklara bölün ve hemen servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıBREZİLYA MAKARNASI Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin):
Yapımı: Islak bir peçeteyle mantarların üzerlerindeki derilerini adeta ovar gibi temizleyerek çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnaları diriliklerini fazla kaybetmiye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıVATAPA (BREZİLYA) Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
Yapımı: Derince bir tencereye üstü kazındıktan ve parçalara doğrandıktan sonra bol suda yıkanmış havuçla, kabuğu ayıklanmış bütün bir soğanı koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıBREZİLYA USULÜ DANA Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
Yapımı: Eti kuşbaşından küçük parçalara doğramalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıBREZİLYA KÖFTESİ (BOULİNHOS DE CARNE A BRASİLEİRA) Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
Yapımı: Maydanozun sadece yapraklarını alıp iyice yıkadıktan sonra kıyarcasına ince doğramalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Brezilya Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Yemekleri - Dünya MutfağıBREZİLYA USULÜ PILAV MALZEMELER (4 Kişilik)
HAZIRLANIŞI Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın ![]() Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın ![]() ![]() Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|