![]() |
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgar Yemekleri - Dünya MutfağıBulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı FUNİYKİ (BULGARİSTAN) Hamur:
Kreması:
Tüm hamur malzemelerini derin bir kapta yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru küçük parçalara ayırıp oklavayla yufkalar açıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Külahları sararken alt kısmının delik kalmamasına dikkat etmeliyiz, muhallebi oradan akabiliyor ![]() Önceden 180?200 C ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişiriyoruz ve daha sıcakken külah kalıplarından dikkatlice çıkartıyoruz ![]() ![]() Biraz soğuduktan sonra külahları muhallebiyle doldurup, külahın ağız kısmına öğütülmüş ceviz serpiyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgar Yemekleri - Dünya MutfağıFIRINDA BULGAR DOLMASI
Biberlerin saplarını çıkarıp çekirdeklerini ayıklayın ![]() ![]() Sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırıp soğanları 7-8 dakika kavurun ![]() ![]() Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ve rendelediğiniz domatesin yarısını ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Biberleri iç harcıyla doldurup tepsiye ağız kısımları yukarı bakacak şekilde dizin ![]() ![]() Biberlerin tam üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip önceden ısıtarak 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 35-40 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgar Yemekleri - Dünya MutfağıLİMON SOSLU KUZU BUDU (BULGARİSTAN)
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız ![]() Eti kesme tahtasına koyup, çeşitli yerlerinden yarınız ![]() ![]() ![]() Rosto tepsisinin içine tel ızgara oturtup, üstüne eti yerleştirerek fırına sürünüz ![]() ![]() Bu arada küçük bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve tavuk suyunu karıştırıp bir kenara bırakınız ![]() Tepsiyi fırından alıp, sarımsakları buttan çıkarınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, baklalı sosu et dilimlerinin üstüne dökerek servis ediniz ![]() Not: Limon soslu kuzu budu, etlere limon katmanın yaygın olduğu Balkanlardan alınmış bir kuzu yemeği tarifidir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgar Yemekleri - Dünya MutfağıSNEJİNKİ (BULGARİSTAN) Malzemeler
Hamur Yoğurma Kabının İçine Yumuşamış Yağı, Pudra Şekeri,Yumurta Sarılarını, Vanilyaları İlave Ederek Krem Haline Gelene Dek Yoğura-Lım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kalıbınız Yoksa Kurabiyelerinizi Elinizle Yuvarlak Şekiller Vererek Hazırlayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bulgar Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgar Yemekleri - Dünya MutfağıBULGAR USULÜ POĞAÇA Malzemeler
Yapılışı İç harcını hazırlamak için; haşlanmış patatesleri ezip tavla zan formunda küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() Diğer taraftan, hamuru hazırlamak için; sıvıyağ ve yumuşamış margarini derin bir yoğurma kabına koyup üzerine yoğurdu gezdirin ![]() ![]() ![]() Dinlenen hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopanp avuçlannız arasında yuvarlayın ![]() ![]() Hazırladığınız poğaçaları sıvıyağla yağladığınız ya da fınn kağıdı serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirin ![]() ![]() ![]() Not Su bardağı derken eskilerin normal su bardağını kastediyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|