![]() |
Et Terbiyesi - Et Sosu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Terbiyesi - Et SosuEt Terbiyesi ![]() MALZEMELER: TERBİYE I : 1 çorba kaşığı Salça 1 çorba kaşığı Yoğurt 1/2 kahve fincanı Zeytinyağı 1 çay kaşığı Kimyon Kekik ( Arzuya bağlı ) TERBİYE II 1 adet Yumurta sarısı 2 yemekkaşığı Soya sos 1 kahve fincanı Kırmızı Şarap 1 yemekkaşığı Nişasta HAZIRLANIŞI: * Terbiye malzemeleri iyice karıştırılır sonra et bu karışıma ilave edilir ![]() ![]() ![]() Etin acı veya değişik lezzet’te olması için pişirmeden evvel terbiye edilmiş etlere pul biber,sarımsak ( döğülmüş ) karıştırılır ve ondan sonra pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() * Yukarıda anlatılan terbiye şekilleri , ve dikkat edilmesi gereken hususlar TAVUK eti içinde geçerlidir ![]() * Etleri terbiye yaparken damak zevkinize göre istediğiniz malzemeleri ilave edebilir veya çıkartabilirsiniz ![]() Iızgarada, yağsız tavada veya pleytte pişmiş etlerin lezzetli olmasını istiyorsak muhakkak terbiye etmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tarifte verilen ölçüler 1 Kg Et için verilmiştir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|