![]() |
İftar Menüsü Sizlerle 10 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar Menüsü Sizlerle 10EZOGELİN ÇORBASI MALZEMELER 1 Su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı sarı mercimek ( olmasada olur ) 1 adet ortaboy soğan 1 adet domates 2 su bardağı et yada tavuk suyu 1 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı iri bulgur tuz nane ve istenilen baharatlar Hazırlanışı Yemeklik doğranan soğanlar yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TAVUK ŞİNİTSEL MALZEMELER: 4 adet tavuk göğsü ( incelttirin ) 1 çay bardağı süt yada yarım çay bardağı krema ( yumuşatmak için ) 2 adet yumurta 1 su bardağı buğday unu 1 su bardağı galeta unu + 1-2 kaşık en incesinden irmik tuz isteğe göre kekik karabiber pulbiber Kızartmak için çiçek yağı Hazırlanışı Tavuklar bir saat öncesinden krema yada süt ve istenilen baharatlar ile karıştırılıp bekletilir ![]() ![]() ![]() ![]() FIRIN SÜTLAÇ MALZEMELER: 1,5 litre süt 1 çay bardağı pirinç 1,5 su bardağı şeker 3 bardak su 3 tatlı kaşığı mısır nişastası ( dolu dolu ) 1 paker vanilya Hazırlanışı İlk olarak su ile pirinçler yumuşayana kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sütlacın üzerinin daha kolay yanması için esmer şeker serpebilirsiniz ![]() yada 1 kase sütlaç ayırıp ona bir yumurta sarısı karşıtırılarak kaselerin üzerine paylaştırabilirsiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|