![]() |
İftar Menüsü Sizlerle 9 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İftar Menüsü Sizlerle 9Malzemeler: 4-5 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin 1 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı un 1 litre et suyu ya da 1 litre su + 1 adet et bulyon Tuz, kekik, kırmızıbiber Üzeri için: 4 dilim ekmek Yarım su bardağı parmesan ya da kaşar peyniri rendesi Yapılışı: 1- Soğanları ince ince piyazlık, sarımsakları minik minik doğrayın ![]() 2- Doğradığınız soğanları ve sarımsağı tencerede altın rengi olana kadar kavurun ![]() 3- Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip 2 dakika kadar kavurun ![]() ![]() ![]() 4- Pişen çorbanın altını kapatın ![]() ![]() 5- Üzerine peynir rendesini serperek, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın ![]() 6- Fırından çıkartıp ekmekleri ile birlikte çorba kaselerine bölüştürün ![]() Bamya Yemeği Malzemeler: 1 kg bamya 2 adet orta boy soğan 2-3 adet büyük boy domates yarım su bardağı sıvıyağ yada zeytinyağı yarım limon suyu 3-4 diş sarımsak 2 adet kesme şeker su tuz Hazırlanışı: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() Kıymalı Börek Malzemeler: 3 adet yufka 1 su bardağı süt yarım çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta İç harcı için: 300 gr orta yağlı kıyma 4 yemek kaşığı sıvıyağ 2 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı çam fıstığı 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz Karabiber Yapılışı: 1- İç harcı hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayın ![]() ![]() 2- Hafifçe pembeleşen soğanlara çam fıstığını ekleyin 1-2 kez karıştırdıktan sonra kıymayı ve kuru üzümü ekleyin ![]() 3- Baharatları ekledikten sonra kıymalar suyunu salıp çekinceye kadar kavurun ![]() ![]() 4- Borcamınızı yağlayın ve 1 adet yufkayı kenarları borcamdan taşacak şekilde serin ![]() 5- Kalan yufkaları elinizde 3?4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin ![]() 6- Yumurta, süt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün ![]() 7- Her koyduğunuz yufka katına hazırladığınız sostan bolca sürün ve kıymalı iç harcından serpin ![]() 8- En son kısma gelince en altta kalan borcamın dışına taşırdığınız yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın ![]() 9- Kalan sostan böreğin üzerine sürün ve çörek otu serpin ![]() ![]() 10- Fırından çıkarttıktan sonra 1o dakika kadar dinlendirin, dilimleyerek sıcak servis yapın ![]() Yoğurtlu Kabak Salatası Malzemeler: 3 adet orta boy kabak 1,5 su bardağı yoğurt 1-2 diş sarımsak yarım çay bardağından az sıvıyağ tuz süslemek için dereotu ya da fesleğen Yapılışı: 1- Kabakları yıkayın ve soyun ![]() ![]() 2- Tavaya zeytinyağını alın, sularını sıkmadan rendelediğiniz kabakları ekleyerek orta ateşte kabaklar pişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) soteleyin ![]() 3- Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1,5 su bardağı yoğurt ile karıştırın ![]() 4- Pişen kabakları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin ![]() 5- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz kabaklara ekleyerek karıştırın ![]() ![]() Siyah Üzüm Hoşafı Malzemeler: 1 kg üzüm siyah üzüm 2 su bardağı şeker 2 litre su 1 adet çubuk tarçın 3 adet kuru karanfil Yapılışı: Üzümleri ayıklayıp 2 su yıkayın ![]() ![]() Kompostonuzu 15-20dakika orta ateşte pişirin ve ocaktan alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|