Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çankırı, keşkek

Keşkek / Çankırı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkek / Çankırı



MALZEMESİ

1 kg kemikli kuzu eti

2 su bardağı nohut

3 su bardağı dövme

3 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

2 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Nohutu geceden ıslatın Sabah 40 dakika haşlasanız yeter

Dövmeyi ılık suda bekletin

Etin üzerine 6 bardak su ve tuz ekleyip, 50 dakika kaynatın

Dövmeyi yıkayıp, üzerini kapatacak kadar su ilave edin 35 dakika kadar, yani dövme açılana kadar pişirin

Tereyağını eritin Dövmeyi süzüp içine atın ve karıştırarak kavurun Nohutu, eti, tuzu ve 5 bardak et suyunu koyun Kısık ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin

Kızdırılmış tereyağını üstüne döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.