Kıymalı Meyhane Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Meyhane PilavıMalzeme - 5 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour - 2 adet Soğan - 200 gr Kıyma - 4 adet Çarliston biber - 4 adet Domates - 3 su bardağı Et suyu - 1 su bardağı Bulgur - 1 çay kaşığı Yenibahar - ½ demet Maydanoz - tuz-karabiber Hazırlanışı 1 Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayın![]() 2 Taze soğanları ayıklayıp, kıyın![]() 3 Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın![]() 4 Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayın![]() 5 Kuru soğanı piyazlık doğrayın![]() 6 Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine kıymayı ilave edin Kıyma kavurulup, suyunu çekinceye kadar kavurun![]() 7 Kıyma kavrulunca içine kıyılmış taze soğanları ve çarliston biberleri ilave edip, kavurun![]() 8 Sebzeler yumuşayınca içine yıkanmış Bulguru, yenibaharı, tuz-karabiberi ekleyip, kavurun![]() 9 En son olarak üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bulgurlar göz olana kadar , tencerenin kapağını açmadan pişirin![]() 10 Demlenen bulgur pilavı karıştırıp, servis tabağına alın![]() 11 En son üzerine kıyılmış maydanozları serpip, sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|