Konken Böreği Tarifi (Resimli Anlatım) |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Konken Böreği Tarifi (Resimli Anlatım)Malzemeler Hamur için: ½ paket yaş maya 15 çay bardağı ılıtılmış süt 2 tatlı kaşığı toz şeker 2 orta boy haşlanmış-ezilmiş patates 15 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta 1’inin sarısı üstüne ½ su bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un İç harcı: 1 küçük soğan(ince kıyılmış) 100 gr kıyma 1 orta boy haşlanmış-ezilmiş patates 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz karabiber Yapılışı: Ilık sütte şeker ve maya eritilir Haşlanmış patates de dahil olmak üzere bütün malzemeyle karıştırılıp hamur yapılır Ilık bir yerde 2 misli kabarıncaya kadar bekletilir Bu sırada bir tavaya yağ ve soğan konup pembeleşinceye kadar kavurulur kıyma eklenir Kıyma suyunu çekince diğer haşlanmış patatesler tuz ve karabiber istenirse pul biber eklenir Kabaran hamur tekrar yoğurulup mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır Merdane veya el ile küçük bir kare olacak şekilde açılır (Elinize alacağınız biraz sıvı yağla merdaneyi ve açacağınız yeri yağlayın yoksa yapışıyor )Alt kısma bir kaşık harç konup börek sarar gibi kapatılır Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilir İsterseniz içine maydonozlu peynir vs koyabilirsiniz |
|