Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokması, yumurta

Yumurta Lokması

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurta Lokması



4 yumurta (katı haşlanmış)

1 kahve kaşığı tuz

1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)

Yumurtaları ortadan 2'ye kesip, sarılarını bir çay kaşığıyla çıkararak, süzgeçten küçük bir kaseye geçiriniz Yumurta aklarını ince kıyıp, kaseye ekleyiniz Tuz, pul kırmızıbiber ve maydanozu katıp, karışımı bir çatalla eziniz Çiğ yumurta sarısını ekleyip, katı bir karışım elde ediniz Ellerinizle karışımdan küçük toplar yapınız

Orta boy bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşte kaynatınız Bir delikli kepçeyle hazırladığınız yumurta lokmalarını kaynar suya atıp, 2 dakika pişiriniz

Haşlanmış yumurta lokmalarını delikli kepçeyle sudan alıp, çorba kaselerine eşit miktarda koyarak, çorbayla servis ediniz

Not: Çorbalara değişik bir tad veren bu lokmaları önceden hazırlayıp üstü örtülü olarak buzdolabında bekleterek, servis etmeden birkaç dakika önce pişirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.