![]() |
Yumurta Lokması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yumurta Lokması4 yumurta (katı haşlanmış) 1 kahve kaşığı tuz 1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) Yumurtaları ortadan 2'ye kesip, sarılarını bir çay kaşığıyla çıkararak, süzgeçten küçük bir kaseye geçiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Haşlanmış yumurta lokmalarını delikli kepçeyle sudan alıp, çorba kaselerine eşit miktarda koyarak, çorbayla servis ediniz ![]() Not: Çorbalara değişik bir tad veren bu lokmaları önceden hazırlayıp üstü örtülü olarak buzdolabında bekleterek, servis etmeden birkaç dakika önce pişirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|