![]() |
Çerkez Peynirinin Yapımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çerkez Peynirinin YapımıYurdumuzun Sakarya ili bölgesinde çok yapılan peynir cinslerinden biri de çerkez peyniridir ![]() ![]() Çerkez Peynirinin Yapımı: Kıtna iyice kurutulduktan sonra büyük bir şişenin içine tuzlu ılık su konur ![]() ![]() Salamuradaki kıtna bir hafta kadar sıcak bir yerde tutulur ![]() ![]() Çerkez Peynirinin Mayası: İçine su katılmamış bir litre çiğ süt çok hafif bir ateşte hafifçe ısıtılır ![]() ![]() ![]() Süt bir saat sonra telemeleşmeye yani pıhtılaşmaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|