Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfağı, osmanlı, padişah, tarifi, tatlısı, yapılışı

Padişah Tatlısı, Osmanlı Mutfağı / Padişah Tatlısı, Tarifi, Yapılışı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Padişah Tatlısı, Osmanlı Mutfağı / Padişah Tatlısı, Tarifi, Yapılışı





Osmanlı Mutfağı’nda bütün yemekler lezzetli ve özel Hepsinin tadına bakmanızı tavsiye ederim, yine de seçim sizin Ancak yemeğin sonunda sıra tatlıya gelince kesinlikle yemenizi tavsiye edeceğim bir tatlı var Adı “Padişah Tatlısı” Daha ilk lokmada tüm tat duygularınız harekete geçiyor, içinize ılık bir keyif, yüzünüze tebessüm yayılıyor İrmik helvasının değişik bir sunumu ve

Malzeme

1 kg irmik
2 kg süt
15 kg şeker
600 gr tereyağ
100 gr şam fıstık

Yapılışı

Geniş bir tencerede tereyağını eritin, çam fıstıklarını ekleyip 5 dakika kavurun İrmiği katın, kısık ateşte pembeleşip, kavrulmuş kokusu alana dek kavurun Başka bir tencerede süt ve şekeri kaynatın Sütü kavrulmuş irmiğe ekleyin, irmik sütü çekene kadar devamlı karıştırın Pütürsüz olmasına dikkat edin Ateşi söndürün, tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın Bu helva arasında kaymakla servis ediliyor


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.