![]() |
Cezerye Bilmeyen Kalmasın :P |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezerye Bilmeyen Kalmasın :P![]() Gerekli malzemeler: 400 gr havuç 200 gr toz şeker 100 gr ceviz içi bulamak için hindistan cevizi yeteri kadar su Havuçların üzerini kazıdıktan sonra bol su ile yıkayıp kurulamalı ve çelik bir tencerenin içine rendelemeli ![]() ![]() Tahta bir kaşıkla karıştırarark havuçlar eriyip de koyuca bir macun elde edinceye kadar tenceredekileri kaynatmalı ![]() ![]() ![]() Şekerli havuç macunu kıvamını bulunca tencereyi ateşten indirmeli ve hemen içine ceviz içi parçalarını atmalı, karıştırarak bunları helvaya yedirmeli ![]() ![]() Cezerye soğuyup katılaşınca, bunu her defasında ıslatılacak bir bıçak ile dilimlere kesmeli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cezerye Bilmeyen Kalmasın :P |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cezerye Bilmeyen Kalmasın :PCezerye Malzemeler: 1 kilo havuç, 1,5 su bardagı toz şeker, 1 paket petibör büsküvi, 1 kilo kırık ceviz, hindistan cevizi ![]() Yapılışı: 1 kilo havucu, 4 bardak suyun içine rendele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|