Hamzi Mantısı |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamzi MantısıMalzemeler : 1 kg hamsi 1 tutam taze soğan 1 tutam maydanoz 1 tutam dereotu 1 yeşil biber 1 kuru soğan 1 diş sarımsak 2 yumurta 3 yemek kaşığı mısır unu 2 yemek kaşığı un Tuz Karabiber Yarım çay bardağı sıvıyağ Hazırlanışı Hamsiyi açıp kılçıklarını çıkarın İç harcı için karıştırma kabına ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze soğan, biber, rendelenmiş kuru soğan, sarımsak, mısır unu ve buğday ununu alarak karıştırın Tuzunu ve baharatını ayarlayın Hamsilerin içine bu harçtan koyarak sarın Fırın kabına dizin Üzerine biraz sıvıyağ gezdirdikten sonra yarım çay b kadar da sıcak su ekleyip fırında pişirin |
|