![]() |
Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haiti Yemekleri - Dünya MutfağıHaiti Yemekleri - Dünya Mutfağı SOM BALIĞI (HAİTİ) Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
Yapımı: Som balığını üç saat suda ıslattıktan sonra derisini soyup etini diderek küçük parçalara bölmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haiti Yemekleri - Dünya MutfağıPUNCH BUCANİERE (HAİTİ) Kullanılacak malzeme (4 kişi için)
Yapımı Shaker'e önce toz şekeriyle su konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haiti Yemekleri - Dünya MutfağıHAİTİ TÜRLÜSÜ Kullanılacak malzeme (4 kişi için)
Yapımı: Pilicin tüylerini yolup içini çıkardıktan ve ince tüylerini gidermek için tütsüledikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() Derince bir tencereye temizlenmiş bir sap kerevizle üstü kazındıktan sonra dilimlenmiş havucu koymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bülbül yuvalarını kaynar tuzlu suya atınca birkaç defa karıştırıp dağılmalarını yani uzun makarna haline gelmelerini temin etmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pyrex kabın kapağını örtmeli ve bunu 180 dereceye göre kızdırılmış bir fırına koyup orada 16 - 20 dakika tutmalı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haiti Yemekleri - Dünya MutfağıMOA MOANA (TON BALIĞI - HAİTİ) Kullanılacak malzeme (6 kişi İçin)
Yapımı: Balığı alırken, dilim dilim kestirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Haiti Yemekleri - Dünya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haiti Yemekleri - Dünya MutfağıHAİTİ USULÜ PİLAV Kullanılacak Malzemeler
Hazırlanma Şekli Pastırmaları ufak ufak doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pirinçleri yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|