Su Böreği - Trabzon |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Su Böreği - TrabzonMalzemeler: Hamuru için: 7 yumurta 1 su bardağı su 3 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı tuz katılmış kaynamış su Aldığı kadar un İç harç için: 500 gram tel peynir 500 gram süt peynir Yarım demet maydanoz Yapılışı: Plastik bir kaba 7 yumurta kırılır ve çırpılır İçerisine 1 bardak su, 3 tatlı kaşığı tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar (alabildiğince) un konularak yoğrulur Bu işlem ortalama 5 dakikanızı alacaktır Hamur yoğrulurken avuç içinize biraz zeytinyağı (herhangi bir sıvı yağ da olabilir) dökerek yoğrulur Amacımız hamurun yapışmamasıdır Ayrı bir kapta 500 gram tel peynir ve 500 gram süt ve peynir ince ince doğranır Yarım demet maydanoz da yıkanıp temizlendikten sonra ince ince doğranarak peynir ile karıştırılır Yoğrulan hamur uzun rulo haline getirildikten sonra 12 ile 15 adet arasında küçük bezeler açılabilmesi için kesilir Bezeler tek tek açılır Açılan 13 adet hamur önceden yüksek ocak ateşte tuzlu, bol kaynar suda 15-20 saniye döndürülüp hemen soğuk sudan geçirilir Küçük bir tavada 6 yemek kaşığı tereyağı eritilir Eritilen tereyağından 2-3 yemek kaşığı alınarak tepsiye dökülür ve tepsi yağlanır Her kat için ayrı ayrı aynı işlem yapılarak tepsiye yerleştirilen her bir kat da tereyağı ile yağlanır 4-5 katta bir malzemeler yerleştirilir Su böreğinin üzerine bıçak yardımı ile küçük kesikler atılır ve fırına vermeden önce dilimlenir, üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek 250 derecede ısıtılmış 150 derece olan fırına verilir Ortalama 1 saat pişirilir Yemeğimiz 8-10 kişilik servis edilir |
|