Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifleri, tatlı

Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifleri



MUZLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK


Kek İçin Malzemeler
2 su bardağı un (200 gramlık bardak ile)
2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2 tane iyice kararmış muz
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 iri yumurta
1 tepeleme çay kaşığı vanilya
1 tepeleme su bardağı hindistancevizi rendesi
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın Muzu çatalla iyice ezin ve püre yapın Yağı, şekeri, hindistancevizini, yumurtayı ve vanilyayı katarak çırpıcı ile çırpın Un karışımını da katın ve hafif karıştırın Harcı 12 muffin kabına eşit paylaştırın, üzerlerine birer tutam hindistancevizi serpin, 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin Fırın telinde soğutun, mümkünse 1 gün dinlendirip servis edin

HALLEY PASTA



Sosu İçin
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker

Üzeri İçinHindistancevizi Pasta İçin Malzemeler
5 tane yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Kreması İçin
yarım litre süt
7 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr labne peyniri
HALLEY PASTA TARİFİ
Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamuru boşaltın, önceden ısınmış 175 dereceli fırında keki pişirin Sos için gereken malzemeleri karıştırın Soğuyan keki bardakla yuvarlaklara yada bıçakla karelere kesin, sosa batırıp çıkarın ve buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakın
Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Labne ekleyip karıştırın Dolapta soğuyan kekleri enlemesine ortadan ikiye kesin, aralarına soğuyan kremadan koyun, pastacıkları bol hindistancevizine bulayıp tekrar dolaba dinlenmeye alın Dilediğiniz gibi süsleyip servis edin

BAHARATLI KEK



Kek için malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı toz şeker
125 g margarin
1 su bardağı süt
1 poşet Şekerli Vanilin
1 poşet Sade Kek Karışımı Baharatlı karışım
1 su bardağı kuş üzümü (sıcak suda 30 dakika beklemiş ve suyu süzülmüş)
1 su bardağı dövülmüş ceviz
40 g ufalanmış bitter çikolata
1 tatlı kaşığı karanfil (ince kırılmış)
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı anason
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
(küçük hindistancevizi)
1 çay kaşığı mahlep
BAHARATLI KEK TARİFİ
Öncelikle yumurta ve 2 su bardağı tozşekeri boza kıvamı alana dek çırpın 1 su bardağı çayı karıştıralım Margarini ekleyin Elenmiş una tarçın, kabartma tozu, kakao ve cevizi karıştıralım Bunu da diğer malzemeye ilave edip, iyice çırpalım Yağlayıp, unladığımız kek kalıbına bu karışımı dökelim 170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakikada pişirelim Fırından çıkardığımız kekimizi dilimleyerek servis yapın

PAVLOVA PASTASI



Üzeri için
2 yemek kaşığı antep fıstığı Pasta İçin Malzemeler
Pandispanya için
1 poşet Pandispanya Un
3 yumurta
10 yemek kaşığı su
1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı
Krema için
1,5 su bardağı süt
4 çay kaşığı nescafe
1 paket Vanilinli Pasta Kreması
40 g sütlü çikolata rendesi
PAVLOVA PASTA TARİFİ
Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın 26 cm çapındaki kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160C'de 35-40 dakika pişirin
Soğutup enlemesine ikiye kesin
Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın
Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin İkinci patı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın Üzerini kalan krema, antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin

DAMLA ÇİKOLATALI YOĞURTLU KEK


Kek İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı karbonat
dörtte bir tatlı kaşığı tuz
240 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı neskafe
1,5 su bardağı kaynar su
180 gr tereyağı
2 su bardağı kahverengi toz şeker, 2 yumurta
1,5 tatlı kaşığı vanilya, dörtte üç su bardağı yoğurt, üçte iki su bardağı damla çikolata

YOĞURTLU KEK TARİFİ
Fırını 155 C'ye getirin Derin bir kek kalıbını yağlayın Geniş bir kaba unu, karbonatı ve tuzu eleyin Çikolatayı ve kahveyi orta boy bir kaba koyun Üzerine kaynar suyu dökün Çikolata eriyene kadar karıştırıp ılıması için 5-10 dakika bir kenara alın Bu arada geniş bir kapta yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın Vanilyayı ekleyin Unlu karışımı azar azar ilave edin Özleşene kadar hafifçe karıştırın Yoğurdu ekleyin Damla çikolataları üç seferde, her eklemeden sonra iyice karıştırarak ekleyin Karışımı kalıba döküp ısınmış fırında 70-80 dakika pişirin Kabın içinde 20 dakika soğutup fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın
Not: Tarifte de kullanılan su bardağı 200 ml'liktir


Alıntı Yaparak Cevapla

Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifleri



DAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK


Kek İçin Malzemeler
150 gr tereyağı
25 kahve fincanı esmer şeker
4 yumurta
15 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr damla çikolata
1 su bardağı çekilmiş fındık
Bir tutam tuz
Süslemek için
150 gr bitter çikolata
2 damla vanilya esansı
2 yemek kaşığı krema
Çırpılmış kremşanti
DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin Damla çikolata, fındık ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin Yumurta aklarını bir tutam tuzla iki misli kabarana kadar çırpın Çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru birkaç kez karıştırın Hazırladığınız kek hamurunu içi yağlanmış dikdörtgen şekilli bir kalıba doldurun Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, iki damla vanilya esansı ve 2 yemek kaşığı kremayı ekleyin Tahta kaşıkla iyice karıştırın Erittiğiniz çikolatayı kek üzerine gezdirerek dökün Çırpılmış kremşanti ile süsleyip servis yapın

ÇİLEKLİ PASTA


Pasta İçin Malzemeler
Pandispanya için
7 yumurta
2 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
15 su bardağı un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
500 gr çilek
1 su bardağı file fındık
Krema için
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
3 yumurta, vanilya
1 kahve fincanı nişasta
1 kahve fincanı tereyağı
ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ
Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın Orta ısılı ateş üzerinde 6-7 dakika pişirin Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin Karıştırıp soğumaya bırakın Çilekleri yıkayıp süzün Ortadan ikiye kesin Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle 3 dakika düşük, 4 dakika yüksek devirde çırpın 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan 3 adet kalp şeklinde dilim çıkarın Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyin

ÇİKOLATALI PİYEMONTE KEKİ



Süslemek için
Pudraşeker
Siyah üzüm
Rendelenmiş beyaz çikolata Kek İçin Malzemeler
4 yumurta
3 çay bardağı pudraşeker
15 su bardağı un
5 yemek kaşığı kakao
60 gr yumuşatılmış tereyağı
Krema için
2 yumurtanın sarısı
25 kahve fincanı tozşeker
1 çay bardağı un
45 gr tereyağı
100 gr rendelenmiş bitter çikolata
1-2 damla vanilya esansı
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kavrulmuş badem içi

PİYEMONTE KEK TARİFİ
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın Aklarını mikserle çırpın Yumurta sarılarını pudraşekeriyle çırpın Kakao ve unu yumurta sarılı kek karışıma ekleyin Tereyağını da ekleyip çırpın Yumurta aklarını ilave edip karıştırın Kalp şeklinde bir kek kalıbının içini yağlayın ve karışımı ilave edin Keki sıcak fırında pişirin Krema için yumurta sarılarını şekerle çırpın Un, tereyağı, çikolata, vanilya esansı ve sütü bir tencereye alıp karıştırın Şekerli yumurta sarılarını da ilave edip kısık ateşte krema kıvamını alana kadar pişirin Karışımın kaynamamasına dikkat edin Tencereyi ocaktan alıp kremayı karıştırarak ılındırın Keki enine ortadan ikiye kesin İki kek parçasının arasına ve en üstteki kek parçasının üzerine kremayı sürün Kremanın üzerine pudraşekeri serpin Rendelenmiş beyaz çikolata ve şekere batırılmış siyah üzüm taneleriyle süsleyip kek servisine başlayabilirsiniz

ISPANAKLI YEŞİL PASTA


Pasta İçin Malzemeler
500 gram ıspanak
15 su bardağı tozşeker
3 yumurta
2 su bardağı un
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç malzeme için
1 paket şeftalili puding
1 su bardağı süt
Pasta kreması için
1 su bardağı süt
1 kutu toz kremşanti
1 paket labne peyniri
ISPANAKLI PASTA TARİFİ
Ispanağı temizleyip doğrayın Haşlayıp soğutunSuyunu sıkıp püre yapın Şeker ve yumurtaları bir kapta çırpın Zeytinyağı, ıspanak püresi, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın Kek hamuru dikdörtgen şekilli yağlanmış kek kalıbına dökün 200 derece fırında 20 dakika pişirin Fırın ayarını 175 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin Pudingi paket üzerindeki tarife göre 1 bardak sütle pişirin Krema için, kremşantiyi sütle çırpıp peyniri ekleyin Buzdolabında hafif katılaşıncaya kadar bekletin Kekin dört kenarından bir santimlik parçalar kesip elinizle ufalayın Keki enine ortadan ikiye kesin ve kurumasını önlemek için üzerini nemli bir bezle örtün Hazırladığınız pudingi alt kek üzerine sürüp diğer kek ile kapatın Kalan krema ile pasta üzerini ve kenarlarını kaplayıp ufalanmış kek parçalarını serpin Servis yapın

ÇİKOLATALI ISLAK KEK


Kek İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı kakao
2 yumurta
45 gr margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3- 4 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane
Süslemek için
Pudraşeker
Gümüş renkli şekerlemeler
ISLAK KEK TARİFİ
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın Margarin, süt, şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştırın Orta ateşte karıştırarak ısıtın Bu karışımın bir çay bardağı kadarını bir kenara ayırın Kalan kısmına yumurta sarıları, un, vanilya, kabartma tozu ve naneyi ilave edip karıştırın Çırptığınız yumurta aklarını hazırladığınız hamura azar azar ve fazla karıştırmadan ekleyin Yağlanmış kek kalıbına kek hamurunu ekleyin Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Keki fırının içinde 10 dakika bekletin 1 çay bardağı kakaolu sıvı karışımı kek üzerine gezdirerek dökün Ve son olarak kekin üzerini gümüş renkli şekerlemelerle süsleyerek pudraşekeri serpip ıslak kek tepsiye alınır


Alıntı Yaparak Cevapla

Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifleri



ŞERBETLİ KEK


Kek İçin Malzemeler
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıcak su
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı eritilmiş margarin
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığı tuz

ISLAK KEK TARİFİ
Bir su bardağı tozşekeri küçük tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ile karıştırın Koyu şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıp soğumaya bırakın Un, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp eleyin başka bir kapta kalan 1 bardak şekerle eritilmiş margarini çırpıp una ilave edin Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın Yumurta aklarını kar halinde çırpın Sarılarını teker teker ve sürekli karatırarak una ilave edin Vanilya ve çırpılmış yumurta aklarını ekleyin Soğuyan şerbeti ilave edip pürüzsüz ve akıcı kıvamda bir hamur elde edinceye kadar çırpın Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın Önceden ısıtılmış 180 dereceayarlı fırında 30-35 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın

VİŞNELİ PASTA


Pasta İçin Malzemeler
2 paket kremşanti
15 su bardağı süt
2 katlı kakaolu
pandispanya
1 su bardağı vişne suyu
200 gr vişne
200 gr bitter çikolata

VİŞNELİ PASTA TARİFİ
Kremşantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın Kakaolu pandispanyanın ilk katını vişne suyu ile ıslatın Kremşantiden pandispanyanın üzerine yayın Vişne tanelerini dizin ve bunların üzerine tekrar kremşanti sürün Pandispanyanın ikinci katını yerleştirip tekrar vişne suyu ile ıslatın Kremşantiden süsleme için biraz ayırarak kalanını spatula yardımı ile pastanın kenarlarına ve üzerine sürün Çikolatayı rendeleyip pastanın kenarlarına yapıştırın Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine kremşanti sıkın Vişne taneleri ve çikolata ile süsleyerek 1 gece buzdolabında bekletin Dilimleyip servis yapın

KİRAZLI PEYNİRLİ KEK



Süslemek için
250 gr kiraz
1 çay bardağı hazır çilek veya frambuaz sosu Kek İçin Malzemeler
Tabanı için
20 adet kepekli bisküvi
50 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için
2 paket labne peyniri
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
90 gr beyaz çikolata
Yarım paket jöle
1 su bardağı krema

PEYNİRLİ KEK TARİFİ
Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alıp bisküvi ve tarçını ilave edin Yoğurup kelepçeli kek kalıbının dibine elinizle bastırarak yayın Kek kalıbını hamur katılaşana kadar buzdolabında bekletin Beyaz çikolatayı ufak parçalara bölün Sütü bir kapta ısıtın Çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın Ocaktan alıp jöle ve vanilyayı ekleyin, jöle eriyene kadar karıştırın Labne peynirini çukur bir kaba alıp mikserle çırpın Kremayı azar azar ekleyip karıştırın Çikolatalı karışımı ilave edip karıştırın Peynirli harcı kek tabanının üzerine döküp buzlukta 3 saat bekletin Servis yapmadan 15 dakika önce buzluktan çıkarıp oda ısısında bekletin Kirazları yıkayıp iyice süzün Kekin üzerini süsleyip çilek sosunu gezdirin Servis yapın

KESTANELİ PASTA


Pasta İçin Malzemeler
350 ml krema
350 gr bitter çikolata
500 gr kestane
1 su bardağı toz şeker
1 paket yulaflı bisküvi
1 tatlı kaşığı kakao
40 gr tereyağı
Süslemek için
50 gr çikolata

KESTANELİ PASTA TARİFİ
Kestanelerin üzerini çizip tencereye alın Üzerine sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Kabuklarını soyup üzerine şeker ve 1 çay bardağı kadar su ekleyin Ara ara karıştırarak püre haline gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin Soğumaya bırakın Bisküvileri mutfak robotunda kakao ile birlikte çekerek ufalayın Tereyağını eritip bisküvilere karıştırın 8 cm'lik pasta çemberlerlerine paylaştırın Tatlı kaşığının tersiyle bastırıp buzdolabında bekletin Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın Hazırladığınız kestane püresini çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın ve bisküvi tabanların üzerine aktarın Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra çemberlerden çıkartın ve çikolata ile süsleyerek servis yapın

ŞELALE KEK


Kek İçin Malzemeler
150 gr bitter çikolata
2 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
50 gr tereyağı
Üzeri için
Pudra şeker

ŞELALE ISLAK KEK TARİFİ
Fırını 200 dereceye ayarlayın Çikolata ve tereyağını sos tenceresinde eritin Un, şeker, tuz ve yumurtaları mikserle çırpın ve çikolataya ekleyerek karıştırın Krem karamel kalıplarını yağlayın Çikolatalı karışımı kalıplara paylaştırın Fırında 7-8 dakika pişirin Kalıpları tabağa ters çevirin Üzerine pudra şeker serpip sıcak servis yapın İsteğe göre vanilyalı dondurma ile de servis yapabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla

Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifleri



KEŞKÜLÜ FUKARA


Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
Bir tutam tuz
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı

KEŞKÜLÜ FUKARA TARİFİ
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dövün 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız hale getirin Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile kaynatın Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın

GREYFURTLU FIRIN SÜTLAÇ


Malzemeler
1 kg süt
Yarım çorba kaşığı pirinç unu
Yarım su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı tozşeker
3 adet greyfurt
2 adet yumurtanın sarısı

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ
Pirinci ılık suda 1-2 saat bekletin 1 su bardağı sütte pirinç ununu ezin Kalan sütü bir tencereye alıp süzülmüş pirinci ekleyin Pirinç unlu sütü de ekleyip kısık ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin Şekeri ilave edip 1-2 taşım kaynatın Greyfurtları sıkıp, suyunu sütlaca ekleyin Bir taşım kaynatıp ocaktan alın Hazırladığınız sütlaçtan 2-3 kepçe ayırın
Kalanını ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın Ayırdığınız sütlaca çırpılmış yumurta sarılarını ekleyip karıştırın Kaselerdeki sütlaçların üzerine paylaştırın Kaseleri içi su dolu bir fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin Oda sıcaklığında soğutup servis yapın

MUHALLEBİLİ LOKUM


Malzemeler
3 su bardağından biraz fazla süt
3 çorba kaşığı margarin
İki buçuk kahve fincanı un
İki buçuk kahve fincanı tozşeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı hindistancevizi
1 kahve fincanı ceviz
2 paket vanilya

MUHALLEBİLİ LOKUM TARİFİ
Öncelikle 3 çorba kaşığı margarini ve iki buçuk kahve fincanı unu tencereye alıp kavurun Sütü yavaş yavaş ilave edin Tozşekeri ekleyip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin Ocaktan aldığınız muhallebiye 2 paket vanilyayı
ekleyip, blenderde 10 dakika çırpın Ilımaya bırakın Diğer tarafta bisküvileri ince tel süzgeçten, havanın tokmağı ile ezerek geçirin Mini fırın tepsisine, ince bir kat toz bisküviyi yayın Ilıyan muhallebinin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökün Soğuyunca buzdolabına alın Bu arada başka bir tepsiye 3 çorba kaşığı hindistancevizi yayın Muhallebinin kalanını da bunun üzerine dökün En üste de 1 çorba kaşığı kakao serpin Bu karışımı da buzdolabina alıp soğutun Buzdolabından aldığınız bisküvili muhallebiyi, 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin Şeritlerin içine, ceviz koyup, rulo şeklinde sarın Hindistancevizli karışımı da bu şekilde kesip, rulo yapın Servis tabağına dizip servis yapın

SULTAN AZİZ MUHALLEBİSİ


Malzemeler
7 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 kahve fincanı pirinç unu
Çeyrek kahve fincanı daha pirinç unu
Yarım kahve fincanı nişasta
1 su bardağı soguk su
Bir tutam tuz
1 kahve fincanı hindistancevizi
1 su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm
1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmus)
1 fincan rendelenmiş portakal kabuğu
Süslemek için
Badem, kuruüzüm, hindistancevizi
SULTAN AZİZ MUHALLEBİSİ TARİFİ
Bademleri robottan geçirin Üzümü yıkayıp süzün Bir tencereye süt, bir tutam tuz, 1 kahve fincanı rendelenmiş portakal kabuğu ve tozşekeri koyup orta ateşte kaynatın Ayrı bir kasede nişasta ve pirinç ununu, 1 su bardağı soğuk su ile karıştırın Kaynamakta olan süte yavaşça karıştırarak ekleyin Süt boza kıvamına gelince, robottan geçmiş badem, hindistancevizi ve 1 su bardağı kuruüzümü atın Karıştırarak muhallebiye yedirin ve ateşten alın Muhallebiyi kaselere pay edip, soğutun Dilerseniz servis tabağına ters çevirerek, servis yapın

ŞEHRİYELİ MUHALLEBİ


Malzemeler
3 çorba kaşığı tel şehriye
2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı antepfıstığı
2 çorba kaşığı badem
1 kg süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım çorba kaşığı patates nişastası
1 çay kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya

ŞEHRİYELİ MUHALLEBİ TARİFİ
Öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 çorba kaşığı tel şehriyeyi, orta ateşte kavurun Şehriyeler pembeleşmeye başlayınca, iri çekilmis kuruyemişleri de ekleyerek kavurmaya devam edin Şehriyeler kahverengileşince ocağı kapatın Tavanın sıcaklığıyla daha çok kararmaması için bir kaseye alın Diğer taraftan süt, tozşeker ve patates nişastasını, orta ateşte muhallebi gibi pişirin Koyulaşmaya başlayınca, kasedeki şehriye ve kuruyemişleri de ilave ederek kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra, vanilya ve hindistancevizini katıp iyice karıştırın Daha sonra kaselere boşaltıp soğumaya bırakın Soğuyunca buzdolabına alıp, bir süre beklettikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Tatlı Tarifleri

Eski 10-11-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatlı Tarifleri



KREMALI ÇİKOLATA KASELERİ


Malzemeler
200 gr bitter çikolata
2 su bardağı süt
25-3 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

ÇİKOLATA KASELERİ TARİFİ
Çikolatayı küçük parçalara bölerek kaseye alın İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin Minik çikolata kağıtlarının içine fırça yardımıyla çikolatayı sürün Buzdolabında 5 dakika bekletip çıkardıktan sonra özellikle kenarlarına bir kat daha çikolata sürün Tekrar buzdolabına alarak donmalarını bekleyin Krema için, yumurta, vanilya ve tozşekeri tencerede çırpın Unu ekleyin Sürekli karıştırarak azar azar sütü ekleyin Orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin Kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra ocağın altını söndürün Sık aralıklarla karıştırarak soğutun Soğuyan kremayı sıkma torbasına doldurup çikolata kaselerinin içine şekilli olarak sıkın Çikolatadan yapılmış sekillerle süsleyip servis yapın

HALKA PROFİTERÖL


Hamuru için
50 gr tereyağı, 1 su bardağı su
1 su bardağı un, 2 yumurta
Dolgusu için
25 su bardağı süt, 2 yumurta sarısı
1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı nişasta, 1 paket vanilya
Çesitli meyveler (frambuaz, böğürtlen, frenk üzümü)
Sosu için
125 gr bitter çikolata, 20 gr tereyağı
PROFİTERÖL TARİFİ
Fırını 200 dereceye ayarlayın Tepsiye yağlı kağıt serin Kağıdın üzerine 23 cm'lik bir çember çizin Tereyağı ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın Kaynayınca ateşten alarak unu ekleyin ve karıştırın Tencereyi tekrar ocağa alarak pürüzsüz bir hale gelinceye kadar 5 dakika kavurun Hamuru geniş bir cam kaseye alın Yumurtaları tek tek ilave ederek mikserle çırpın Tatlı kaşığı ile hamurdan parçalar alın ve çember oluşturacak şekilde birbirine yakın dizin Fırına verdikten 20 dakika sonra ısıyı 170 dereceye düşürün ve 40 dakika daha pişirin Fırının kapağını açmadan soğumaya bırakın Dolgusu için bütün malzemeleri karıştırın ve pişirin Soğuyan profiterolü enine kesin ve içine krema sıkma torbası ile krema doldurun Üzerine meyveleri dizin ve kapatın Tereyağı, çikolata ve kremayı benmari usulü pişirip üzerine dökün

SİYAH ÜZÜM GUYMAĞI


Malzemeler
2 kg siyah üzüm
300 gram tozşeker
250 gram mısır unu
2 litre su
1 çay bardagı tatlı kırmızı şarap
100 gram çekilmiş ceviz içi
100 gram çekilmis fındık içi
20 gram hindistancevizi

SİYAH ÜZÜM GUYMAĞI TARİFİ
Siyah üzümleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın Üzerine tozşekeri ve tatlı kırmızı şarabı gezdirin Suyu ekleyip kısık ateşte bir buçuk saat kadar kaynatın Su azaldığında bir miktar su ekleyebilirsiniz Kaynama işlemi bittikten sonra karışımı blenderden geçirin Tekrar tencereye alıp, bir çırpma teli yardımı ile mısır ununu ekleyip karıştırın 5-10 dakika daha kaynatın Bu arada sürekli karıştırarak, dibinin tutmamasına dikkat edin ikinci defa kaynattıktan sonra süzgeçten geçirin Servis yapacağınız kuplara paylaştırın Tatlılar ılıdıktan sonra, birkaç saat buzdolabında bekletin Üzerini ceviz, fındık ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın

LİMONLU İRMİK PASTASI


Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
Yarım limonun suyu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı margarin

Üzerine
Limon dilimleri

İRMİK PASTASI TARİFİ
Sütü tozşekerle birlikte ocağa oturtun Fazla kaynatmadan, sürekli karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın İrmiği ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırın Koyulaşmaya başlayınca, yarım limonun suyunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin Margarini ilave edin
İyice karıştırıp ocaktan alın 25 cm çapındaki bir kek kalıbını streç film veya alüminyum folyo ile kaplayın İrmikli karışımı kalıba boşaltın Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip, soğumasını sağlayın Kalıptan çıkarıp rendelenmiş limon kabuğu ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın

ÇİÇEKLİ MUHALLEBİ


Malzemeler
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı nişasta
Bir tutam tuz
1/4 paket muzlu jöle
Yarım su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı soğuk su
Yarım paket yenilebilir çiçek

ÇİÇEKLİ MUHALLEBİ TARİFİ
Öncelikle muhallebiyi hazırlayın Bunun için tozşekeri sütün içinde kaynatın Un ve nişastayı 2 su bardağı suyun içinde eritin Bu karışımı, kaynayan süte yavaş yavaş ekleyin Tuzunu ilave edin Muhallebi kıvamı alana dek pişirin 30 cm boyunda kare şeklinde bir kalıbı ıslatın Muhallebiyi kalıba dökün Ayrı bir yerde jöleyi hazırlayın Bunun için, muzlu jöleyi sıcak suda eritin Üzerine yarım su bardağı soğuk suyu ilave edip, karıştırın ılınınca, muhallebinin üzerine serptiğiniz çiçeklerin üzerine dökün Buzdolabında dondurup, çiçeklerle süsleyin ve dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.