![]() |
Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı TarifleriMUZLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK ![]() Kek İçin Malzemeler 2 su bardağı un (200 gramlık bardak ile) 2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2 tane iyice kararmış muz 1/2 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı şeker 1 iri yumurta 1 tepeleme çay kaşığı vanilya 1 tepeleme su bardağı hindistancevizi rendesi HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HALLEY PASTA ![]() Sosu İçin 3 su bardağı süt 6 yemek kaşığı kakao 5 yemek kaşığı şeker Üzeri İçinHindistancevizi Pasta İçin Malzemeler 5 tane yumurta 2 su bardağı şeker 2 çay bardağı sıvıyağ 2 çay bardağı süt 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 4 su bardağı un Kreması İçin yarım litre süt 7 yemek kaşığı un 1 tane yumurta 6 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 100 gr labne peyniri HALLEY PASTA TARİFİ Önce keki hazırlayın; yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, süt, vanilya ve sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() BAHARATLI KEK ![]() Kek için malzemeler 3 yumurta 2 su bardağı toz şeker 125 g margarin 1 su bardağı süt 1 poşet Şekerli Vanilin 1 poşet Sade Kek Karışımı Baharatlı karışım 1 su bardağı kuş üzümü (sıcak suda 30 dakika beklemiş ve suyu süzülmüş) 1 su bardağı dövülmüş ceviz 40 g ufalanmış bitter çikolata 1 tatlı kaşığı karanfil (ince kırılmış) 1 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı zencefil 1 çay kaşığı anason 1 tatlı kaşığı muskat rendesi (küçük hindistancevizi) 1 çay kaşığı mahlep BAHARATLI KEK TARİFİ Öncelikle yumurta ve 2 su bardağı tozşekeri boza kıvamı alana dek çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PAVLOVA PASTASI ![]() Üzeri için 2 yemek kaşığı antep fıstığı Pasta İçin Malzemeler Pandispanya için 1 poşet Pandispanya Un 3 yumurta 10 yemek kaşığı su 1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı Krema için 1,5 su bardağı süt 4 çay kaşığı nescafe 1 paket Vanilinli Pasta Kreması 40 g sütlü çikolata rendesi PAVLOVA PASTA TARİFİ Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() Soğutup enlemesine ikiye kesin ![]() Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun ![]() ![]() Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin ![]() ![]() ![]() DAMLA ÇİKOLATALI YOĞURTLU KEK ![]() Kek İçin Malzemeler 3 su bardağı un 1,5 tatlı kaşığı karbonat dörtte bir tatlı kaşığı tuz 240 gr bitter çikolata 1 yemek kaşığı neskafe 1,5 su bardağı kaynar su 180 gr tereyağı 2 su bardağı kahverengi toz şeker, 2 yumurta 1,5 tatlı kaşığı vanilya, dörtte üç su bardağı yoğurt, üçte iki su bardağı damla çikolata ![]() YOĞURTLU KEK TARİFİ Fırını 155 C'ye getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Tarifte de kullanılan su bardağı 200 ml'liktir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı TarifleriDAMLA ÇİKOLATALI FINDIKLI KEK ![]() Kek İçin Malzemeler 150 gr tereyağı 2 ![]() 4 yumurta 1 ![]() 1 çay kaşığı kabartma tozu 200 gr damla çikolata 1 su bardağı çekilmiş fındık Bir tutam tuz Süslemek için 150 gr bitter çikolata 2 damla vanilya esansı 2 yemek kaşığı krema Çırpılmış kremşanti DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİLEKLİ PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler Pandispanya için 7 yumurta 2 yemek kaşığı tozşeker 1 çay bardağı su 1 ![]() 1 yemek kaşığı kabartma tozu 500 gr çilek 1 su bardağı file fındık Krema için 2 su bardağı süt Yarım su bardağı tozşeker 3 yumurta, vanilya 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı tereyağı ÇİLEKLİ PASTA TARİFİ Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, 3 yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİKOLATALI PİYEMONTE KEKİ ![]() Süslemek için Pudraşeker Siyah üzüm Rendelenmiş beyaz çikolata Kek İçin Malzemeler 4 yumurta 3 çay bardağı pudraşeker 1 ![]() 5 yemek kaşığı kakao 60 gr yumuşatılmış tereyağı Krema için 2 yumurtanın sarısı 2 ![]() 1 çay bardağı un 45 gr tereyağı 100 gr rendelenmiş bitter çikolata 1-2 damla vanilya esansı 2 su bardağı süt 4 yemek kaşığı kavrulmuş badem içi PİYEMONTE KEK TARİFİ Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ISPANAKLI YEŞİL PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 500 gram ıspanak 1 ![]() 3 yumurta 2 su bardağı un Yarım su bardağı zeytinyağı 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya İç malzeme için 1 paket şeftalili puding 1 su bardağı süt Pasta kreması için 1 su bardağı süt 1 kutu toz kremşanti 1 paket labne peyniri ISPANAKLI PASTA TARİFİ Ispanağı temizleyip doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİKOLATALI ISLAK KEK ![]() Kek İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı kakao 2 yumurta 45 gr margarin Yarım su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3- 4 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane Süslemek için Pudraşeker Gümüş renkli şekerlemeler ISLAK KEK TARİFİ Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı TarifleriŞERBETLİ KEK ![]() Kek İçin Malzemeler 2 su bardağı tozşeker 1 su bardağı sıcak su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı eritilmiş margarin 4 yumurta 1 çay kaşığı vanilya Yarım çay kaşığı tuz ISLAK KEK TARİFİ Bir su bardağı tozşekeri küçük tencereye alıp 1 su bardağı sıcak su ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VİŞNELİ PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 2 paket kremşanti 1 ![]() 2 katlı kakaolu pandispanya 1 su bardağı vişne suyu 200 gr vişne 200 gr bitter çikolata VİŞNELİ PASTA TARİFİ Kremşantiyi soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KİRAZLI PEYNİRLİ KEK ![]() Süslemek için 250 gr kiraz 1 çay bardağı hazır çilek veya frambuaz sosu Kek İçin Malzemeler Tabanı için 20 adet kepekli bisküvi 50 gr tereyağı Yarım çay kaşığı tarçın Üzeri için 2 paket labne peyniri 1 çay bardağı süt 1 paket vanilya 90 gr beyaz çikolata Yarım paket jöle 1 su bardağı krema PEYNİRLİ KEK TARİFİ Kek tabanı için bisküvileri ufalayıp robotta ezin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KESTANELİ PASTA ![]() Pasta İçin Malzemeler 350 ml krema 350 gr bitter çikolata 500 gr kestane 1 su bardağı toz şeker 1 paket yulaflı bisküvi 1 tatlı kaşığı kakao 40 gr tereyağı Süslemek için 50 gr çikolata KESTANELİ PASTA TARİFİ Kestanelerin üzerini çizip tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞELALE KEK ![]() Kek İçin Malzemeler 150 gr bitter çikolata 2 yumurta 1 çay bardağı un 1 çay bardağı toz şeker 1 tutam tuz 50 gr tereyağı Üzeri için Pudra şeker ŞELALE ISLAK KEK TARİFİ Fırını 200 dereceye ayarlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı TarifleriKEŞKÜLÜ FUKARA ![]() Malzemeler 50 gram kabuksuz badem 1 kahve fincanı pirinç unu 1 çorba kaşığı nişasta 4 su bardağı süt Bir tutam tuz 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı hindistancevizi Süslemek için Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı KEŞKÜLÜ FUKARA TARİFİ Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GREYFURTLU FIRIN SÜTLAÇ ![]() Malzemeler 1 kg süt Yarım çorba kaşığı pirinç unu Yarım su bardağı pirinç Bir buçuk su bardağı tozşeker 3 adet greyfurt 2 adet yumurtanın sarısı FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ Pirinci ılık suda 1-2 saat bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalanını ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MUHALLEBİLİ LOKUM ![]() Malzemeler 3 su bardağından biraz fazla süt 3 çorba kaşığı margarin İki buçuk kahve fincanı un İki buçuk kahve fincanı tozşeker 1 paket kakaolu bisküvi 1 çorba kaşığı kakao 3 çorba kaşığı hindistancevizi 1 kahve fincanı ceviz 2 paket vanilya MUHALLEBİLİ LOKUM TARİFİ Öncelikle 3 çorba kaşığı margarini ve iki buçuk kahve fincanı unu tencereye alıp kavurun ![]() ![]() ![]() ekleyip, blenderde 10 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SULTAN AZİZ MUHALLEBİSİ ![]() Malzemeler 7 su bardağı süt Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 kahve fincanı pirinç unu Çeyrek kahve fincanı daha pirinç unu Yarım kahve fincanı nişasta 1 su bardağı soguk su Bir tutam tuz 1 kahve fincanı hindistancevizi 1 su bardağı çekirdeksiz kuruüzüm 1 çay bardağı tuzsuz badem (kavrulup, kabukları soyulmus) 1 fincan rendelenmiş portakal kabuğu Süslemek için Badem, kuruüzüm, hindistancevizi SULTAN AZİZ MUHALLEBİSİ TARİFİ Bademleri robottan geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞEHRİYELİ MUHALLEBİ ![]() Malzemeler 3 çorba kaşığı tel şehriye 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz 2 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık 2 çorba kaşığı antepfıstığı 2 çorba kaşığı badem 1 kg süt 1 su bardağı tozşeker Yarım çorba kaşığı patates nişastası 1 çay kaşığı hindistancevizi 1 paket vanilya ŞEHRİYELİ MUHALLEBİ TARİFİ Öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 çorba kaşığı tel şehriyeyi, orta ateşte kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı TarifleriKREMALI ÇİKOLATA KASELERİ ![]() Malzemeler 200 gr bitter çikolata 2 su bardağı süt 2 ![]() Yarım su bardağı tozşeker 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 yumurta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı ÇİKOLATA KASELERİ TARİFİ Çikolatayı küçük parçalara bölerek kaseye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HALKA PROFİTERÖL ![]() Hamuru için 50 gr tereyağı, 1 su bardağı su 1 su bardağı un, 2 yumurta Dolgusu için 2 ![]() 1 su bardağı tozşeker, 1 çay bardağı un 2 tatlı kaşığı nişasta, 1 paket vanilya Çesitli meyveler (frambuaz, böğürtlen, frenk üzümü) Sosu için 125 gr bitter çikolata, 20 gr tereyağı PROFİTERÖL TARİFİ Fırını 200 dereceye ayarlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SİYAH ÜZÜM GUYMAĞI ![]() Malzemeler 2 kg siyah üzüm 300 gram tozşeker 250 gram mısır unu 2 litre su 1 çay bardagı tatlı kırmızı şarap 100 gram çekilmiş ceviz içi 100 gram çekilmis fındık içi 20 gram hindistancevizi SİYAH ÜZÜM GUYMAĞI TARİFİ Siyah üzümleri iyice yıkayıp derin bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LİMONLU İRMİK PASTASI ![]() Malzemeler 5 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı irmik Yarım limonun suyu Yarım limonun rendelenmiş kabuğu 1 çorba kaşığı margarin Üzerine Limon dilimleri İRMİK PASTASI TARİFİ Sütü tozşekerle birlikte ocağa oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyice karıştırıp ocaktan alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇİÇEKLİ MUHALLEBİ ![]() Malzemeler 2 su bardağı süt 2 çorba kaşığı tozşeker 2 su bardağı su 5 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı nişasta Bir tutam tuz 1/4 paket muzlu jöle Yarım su bardağı sıcak su Yarım su bardağı soğuk su Yarım paket yenilebilir çiçek ÇİÇEKLİ MUHALLEBİ TARİFİ Öncelikle muhallebiyi hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|