![]() |
Karamelli Etimek Tatlisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelli Etimek TatlisiMalzemeler: 1 tepeleme yemek kasigi nisasta (bugday veya misir) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ufak bir tencereye tozsekeri koyup ocagin altini kisiktan hafif yuksek derecede acin ![]() Tahta bir kasikla arada karistirarak sekerin eriyip karamel haline gelmesini saglayin ![]() ![]() Sekerinizin yarisindan fazlasi eriyip karamel haline geldikten sonra dikkatlice once bir bardak suyu sekere dokun ![]() Seker sertlesip fokurdayacaktir ![]() ![]() ![]() Buyuk dikdortgen cam kalibiniza etimekleri dizin ![]() ![]() ![]() Kremayi yapmak icin damla sakizini kullaniyorsaniz sekerin az bir kismiyla havanda dovup kirin ![]() Yumurta, damla sakizi ve sekeri ayri bir tencerede cirpma teli ile cirpin ![]() Un ve nisastayi ekleyip tekrar karistirin ![]() Azar azar unu ilave edip katilasip goz goz olana kadar karistirarak pisirin ![]() Altini kapatip yagi ilave edin ![]() 1-2 dakika kadar cirpma teli ile hizlica karistirin ![]() ![]() Serbetini cekmis kizarmis ekmeklerin ustune kremayi dokup ustunu duzeltin ![]() |
![]() |
![]() |
|