Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kızartması, pişihamur

Pişi-Hamur Kızartması

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pişi-Hamur Kızartması

Evet arkadaşlar kafama esmişken yeni bir tarif daha yayınlıyım dedim Kendisi çayın yanında misafire de, kahvaltıda da ya da karnınız acıktığı herhangi bir zaman diliminde zor gelmezse rahatlıkla yapabileceğiniz ve çok da ahım şahım malzeme gerektirmeyen güzel bir tat

Öncelikle normal tariflerde olduğu gibi bire bir malzeme beklemeyelim Nasıl istiyorsan içine ne koyarsan o olur Adına pişi de diyenler var hamur kızarması da o da sana kalmış

Şimdi yavaştan malzemelerle giriş yapalım

Malzemeler

Alabildiği kadar un (Nasıl olur demeyinGöz var nizam var anlayacaksınız artık )

1 ya da 2 tatlı kaşığı tuz

1 tane yumurta

1 bardak süt ya da bir kase yoğurt(Hatta siz en iyisi biraz ondan biraz ondan koyun)

1 tatlı kaşığı karbonat (Bazıları kabartma tozu kullansa da karbonattan şaşmayın)

Kızartmak için sıvı yağ

İçi için

Artık nasıl isterseniz ister patatesli,ister peynirli,kıymalı ya da boş kafanıza göre takılın

Yapılışı

Unu derin bir kaba koyunDerin olsun ki rahat çalışabilesinizYok ben etrafa taşsın sıçrasın istiyorum derseniz nerde yaparsanız yapınÜzerine bir yumurtayı kabuklarını içine düşürmeden kırınYoğurdu(ya da sütü),tuzu ve karbonatı ekleyip yoğurmaya başlayınYalnız yoğurt ya da süt çok soğuk olmasın,yani buzdolabından çıkardığınız gibi işleme tabi etmeyin kabarmasını önleyebilirO yüzden napıyoruz ılık olmasını tercih ediyoruz

Hamuru yoğurun çok sert bir hamur olmasın gerekirse un ilave edinArada elinizle şekil vermeye çalışınEğer çok un koyarsanız hamur kolay şekil almaz çatlak çatlak olur

Sonra artık isteğe göre ya halka şeklinde boş yaparsınız,ya hafiften merdaneyle açıp bardakla yuvarlak şekiller çıkarırsınız ya da biraz daha geniş açıp içine peynir,patates ya da kıyma koyup katlayabilirsinizSize kalmışMerdane gözünüzü korkutmasın benim kadar becerikliyseniz avcunuzun içinde de istediğiniz şekli verebilirsiniz Hamurlara şekil verin hepsini bitirinBu arada hamur da birazcık dinlensin ki tavaya koyduğumuz da daha iyi kabarsınSonrasında kızgın yağda bu nimetleri kızartıyoruzKızartması çok uzun zaman almıyor o yüzden yanmamasına dikkat edin

Yanında peynir,zeytin,salatalık,domates, reçel çay falan filan Allah ne verdiyse kafanıza göre takılın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com