Bulgur Pilavı (10 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgur Pilavı (10 Kişilik)MALZEMELER 700 gr pilavlık bulgur 250 gr margarin 6 su bardağı (1 5 litre) et suyuTuz HAZIRLANIŞI Bulguru yıkayıp süzün Margarini tencerede eritip bulguru ilave ederek 3-4 dakika kavurun Sıcak et suyu ve tuz ekleyip bir taşım kaynatın Orta ateşte, bulgur suyunu çekmeye başlayıp göz göz oluncaya kadar pişirin![]() Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın ve 10-15 dakika daha pişirin Pilavı ateşten alın Kapağını açıp tencereninüzerini kağıt havlu ile kaplayın ve kapağını tekrar kapatın Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlendirin![]() Tahta spatula veya kevgirle, bulguru fazla ezmemeye özen göstererek bir kez karıştırın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|