Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, terbiyeli, yaprak

Terbiyeli Yaprak Dolması

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Yaprak Dolması



600 gram yağlıca kıyma

1 demet dereotu

80 gram sadeyağı ya da margarin (4 çorba kaşığı)

3 bardak su

350 gram asma yaprağı

175 gram soğan (2 orta)

250 gram yoğurt

65 gram pirinç (1 kahve fincanı)

Tuz ve karabiber

Terbiyesi:

2 adet yumurta

1 adet limonun suyu

1 Bir kap içinde kaynamakta olan suya; 350 gram asma yaprağını atarak, yaprakların ancak renkleri dönünceye kadar aşağı yukarı 5 dakika haşlamalı ve delikli kepçe ile sudan alarak ortalarındaki kalın damarları çıkarmak suretiyle yaprakları ikiye bölmeli ve bir tarafa bırakmalıdır

2 Bundan sonra bir tencereye; 2 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile küçük kesilmiş 2 orta baş soğan koyarak, soğanlar pembemsi bir renk alıncaya kadar karıştırarak kavurmalı, sonra bu soğanlara 1 bardak su ile ayıklanmış ve yıkanmış 1 kahve fincanı pirinç ilâve ederek tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler suyunu çekip de pilâvımsı bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte 10 dakika kadar pişirmelidir

3 Pirinçler sularını çekince; tencereyi ateşten almalı ve bunlara kemiksiz olarak tartılmış 600 gram kıyma, ince doğranmış 1 demet dereotu, 1 kahve kaşığı karabiber ile yarım çorba kaşığı da tuz ilâve ederek, hepsini 5 dakika kadar yoğurmalı, sonra yoğurulmuş bu kıymadan irice fındık büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları, haşlanmış ve ikiye bölmüş olduğumuz yaprakların baş taraflarına koymalı, sonra yaprağın uzunluğuna doğru sigara sarar gibi yuvarlamak ve sarmak suretiyle küçük dolmacıklar meydana getirmeli ve her sardıkça da bu dolmacıkları küçük bir tencereye ya da kuşaneye düzgün bir şekilde istif etmelidir

4 Sonra tencereye istif etmiş olduğumuz dolmalara; 2 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile 2 bardak da su ilâve ederek, üstlerine bir tabak kapatmalı, tabağın üstüne de ağırlık olarak bir havan oturttuktan sonra, tencerenin kapağını kapatmış olarak orta kuvvetteki ateşte dolmaları 35 - 40 dakika pişirmelidir

5 Bir kuşaneye, 2 adet yumurta ile 1 adet limonun suyunu koyarak 3 dakika kadar çırpmalı, sonra da bunlara tencereden süzmek suretiyle azar azar dolma suyundan alarak bu suyu yumurtalara yedirmeli, sonra da bu limonlu ve yumurtalı suyu tenceredeki dolmalara katarak, beraberce ancak 2-3 dakika daha pişirdikten sonra dolmayı terbiyesi ile tabağa almalı ve servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.