Şiveydiz Gaziantep Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şiveydiz Gaziantep MutfağıŞiveydiz için Malzemeler 500 gr parça et 2 5 kg taze sarımsak2 5 kg taze soğan4 su bardağı süzülmüş yoğurt 1 su bardağı nohut 1 yk Kuru nane1 tk KarabiberYarım su bardağı zeytinyağı Yeterince tuz Hazırlanışı Et yeteri kadar su koyularak kaynatılır, kaynayınca köpüğü alınır Geceden ıslattığımız nohut ve biraz tuzda ilave ederek etin üzerine koyup pişirilir![]() Soğan ve sarımsakların kabukları temizlenip, beyaz kısımları yeşiline kadar 3 cm uzunluğunda doğranır![]() Pişen etin üzerine soğan ve sarımsaklar ilave edilir ![]() Soğan ve sarımsaklar piştikten sonra pişmiş yoğurt konulur ![]() Hepsi beraber 3-4 dk Kadar kaynatılır![]() Üzerine kızdırılmış yağ, karabiber ve kuru nane gezdirilir ![]() Doğranan soğan ve sarımsaklar iyice haşlanır, suyu süzülür ve etin içine öyle atılır ![]() Şiveydiz sıcak olarak pirinç veya bulgur pilavıyla servis yapılır ![]() ![]() Kaynak: gaziantep com
|
|
|
|