Karamelli Pişmiş Elmalar |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli Pişmiş ElmalarMalzeme: 6 adet yeşil elma Yarım su bardağı kuru üzüm 2 çorba kaşığı dolmalık üzüm 1 çorba kaşığı portakal, limon kabuğu rendesi 2 çorba kaşığı Un 1,5 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı esmer şeker 30 gram tereyağı 1,5 su bardağı su Yapılışı : Fırını önceden 170 derecede ısıtın Elmaları soyup saplarını çıkartın Elmaların ortasını silindir şeklinde oyun Bir kapta üzümleri ve rendelenmiş kabukları karıştırıp elmaların içine doldurun Elmaları biraz derinliği olan bir cam fırın kabına yerleştirin Bir kapta un, tarçın ve esmer şekeri karıştırıp elmaların üzerine serpin Fırın kabının içine suyu koyun Her elmanın üzerine bir parça Tereyağı yerleştirin Üstü açık şekilde elmalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin Arada bir elmaların altındaki suyu karıştırın Krema veya vanilyalı dondurma ile servis yapın |
|