Balık Çorbaları |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık ÇorbalarıMALZEMELER 2 kg beyaz etli balık 1 kuru soğan 1 havuç 2 defne yaprağı 1 demet maydanoz 25 litre su 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 taze soğan 2 pırasa 5 diş sarmısak 2 domates 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı safran 1 çay kaşığı kekik 6 dilim ekmek 1 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı rakı 2 portakal kabuğu Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Balıkları temizleyerek, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayınHalka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarmısak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğunu yağda 15 dakika kavurun Rakı ve tuzunu ekleyin Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave edin Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra doğranmış domates ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alın Bir diş sarmısağı ezerek, mayonezle karıştırın Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün ve çorbanın üzerine koyarak servis yapın |
Balık Çorbaları |
10-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık ÇorbalarıMALZEMELER 2 kg beyaz etli balık 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz 25 litre su 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet taze soğan 2 adet pırasa 6 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı safran 1 çorba kaşığı salça 2 adet portakalın kabuğu 1 çorba kaşığı rakı 2 adet domates 6 dilim ekmek 1 çorba kaşığı mayonez Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın Geniş bir tencereye aktarın Havuçları rendeleyin İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın İki buçuk litre su ve yeterince tuz ilave edin Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte haşlayın 4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya aktarın Halka halinde doğranmış taze soğanları ve pırasaları, ince kıyılmış 4 diş sarımsağı, kekiği, safranı, 1 çorba kaşığı salçayı ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 adet portakalın kabuğunu ekleyin 15 dakika kısık ateşte kavurun, 1 çorba kaşığı rakı ve yeterince tuz ekleyin Karışımı kaynamakta olan balığın içine ekleyin Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra küçük parçalar halinde doğranmış domatesleri ekleyin Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşin üzerinden alın Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün Ekmekleri kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine koyarak, servis yapın |
Balık Çorbaları |
10-11-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık ÇorbalarıMALZEMELER 500 gr Levrek 500 gr Dil Balığı 500 gr Mezgit 12 Kabuklu Salma Midye 1 Ufak Istakoz 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı 2 Büyük Soğan 2 Pırasa 2 Diş Dövülmüş Sarmısak 2 Domates 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu 1/2 Limonun Kabuğu 1 Tatlı Kaşığı Kekik 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 2 Defne Yaprağı 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Dövülmüş Safran Tane Karabiber RUY SOS MALZEMESİ 3 Patates (haşlanmış) 1 Tutam Safran 3 Diş Sarmısak 1 Su Bardağı Zeytinyağı 3 Yumurta Sarısı (Çiğ) 2 Yemek Kaşığı Salça Tuz HAZIRLANIŞI RUY SOSUN HAZIRLANIŞI Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın Patatesi rendeleyin Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın Salçayı ilave ederek çırpınKarışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin ÇORBANIN HAZIRLANIŞI Balıkların filetolarını dikkatlice çıkarınTemizlenen balıklardan çıkan kılçık ve başları, deniz ürünleri dışındaki tüm malzemelerle birlikte 40 dakika kadar kaynatınÇorba hazır olduğunda malzemeleri süzün Elinizdeki Çiğ istakoz, balık ve midyeleri çorbaya ilave ederek 15 dakika kaynatın Etlerin dağılmamasına dikkat edinÇorbayı, ruy sos ve kızarmış ince ekmek dilimleriyle servis edin |
Balık Çorbaları |
10-11-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık ÇorbalarıBalık Çorbası Terbiyesi MALZEMELER 2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı 1 adet limonun suyu 1 su bardağı su tuz HAZIRLANIŞI Bir kapta unu su ile karıştırın, ezerek bulamaç haline getirin Bu işlemi yaparken unun topaklanmamasına dikkat edin Limon suyunu ve yumurta sarılarını ilave edip çırpın Bu sos içinde mayonez ve krema gibi katkı maddeleri bulunmayan balık çorbaları için tavsiye edilir |
|