Hatay Yöresi Maklube |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Yöresi MaklubeMalzemeler:2 bardak pirinç,1 havuç,1 büyük boy patates,25-3 bardak sıcak su,200 gr kuşbaşı et,sıvıyağ,az sirke Hazırlanışı:Etler küçük doğranıp az su konulup tencerede kahve ocağında suyu çekene kadar pişirilirSuyu çekmeden biraz da elma veya üzüm sirkesi konur(et yumuşasın diye)Etler suyunu çekince yağı konur kavrulurBu sırada istenirse soğan da konurKavrulurAltı kapatılırBaşka yerde havuç ve patates doğranıp kızartılırPilav tenceresinin dibine önce et,sonra havuç ve patates kızartması arada pirinç eklenip kat kat ilave edilir(pirinci önceden 1-2 saat kaynamış su koyarak ıslatırım ben)Üstüne de sıcak suyunu ,tuzunu ekleyip pilavı kahve ocağında pişiririmSuyunu çekince tabi hemen suyun hepsini dökmüyorum içinepatates ve havuçlarda suyunu çekeceğinden normal pilavdan daha çok su alıyorOna göre azsa pişmemişse su ilave edilirSonra altı kapatılıp dinlendirilirSonra kaşıkla pilavın üstüne bastırılıp(çevirince yanlara dökülmeden düüzgün çevrilsin diye)uygun bir servis tabağına ters çevrilir |
|