Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hatay, maklube, yöresi

Hatay Yöresi Maklube

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Yöresi Maklube







Malzemeler:2 bardak pirinç,1 havuç,1 büyük boy patates,25-3 bardak sıcak su,200 gr kuşbaşı et,sıvıyağ,az sirke

Hazırlanışı:Etler küçük doğranıp az su konulup tencerede kahve ocağında suyu çekene kadar pişirilirSuyu çekmeden biraz da elma veya üzüm sirkesi konur(et yumuşasın diye)Etler suyunu çekince yağı konur kavrulurBu sırada istenirse soğan da konurKavrulurAltı kapatılırBaşka yerde havuç ve patates doğranıp kızartılırPilav tenceresinin dibine önce et,sonra havuç ve patates kızartması arada pirinç eklenip kat kat ilave edilir(pirinci önceden 1-2 saat kaynamış su koyarak ıslatırım ben)Üstüne de sıcak suyunu ,tuzunu ekleyip pilavı kahve ocağında pişiririmSuyunu çekince tabi hemen suyun hepsini dökmüyorum içinepatates ve havuçlarda suyunu çekeceğinden normal pilavdan daha çok su alıyorOna göre azsa pişmemişse su ilave edilirSonra altı kapatılıp dinlendirilirSonra kaşıkla pilavın üstüne bastırılıp(çevirince yanlara dökülmeden düüzgün çevrilsin diye)uygun bir servis tabağına ters çevrilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.