![]() |
Yolcu.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yolcu..Hoşgeldin Ey Yolcu ![]() ![]() Sana kahve ikram etsem; Benim elim Şazeli'nin eli değil, bilesin ![]() ![]() Hem yavaş aç kapısını bu hanenin ![]() ![]() Duvarları yıkılmasın ![]() Burası han değil, ben hancı değilim ![]() Canım sıkılmasın ![]() Dur ![]() ![]() alınma, hemen kırılma bana ![]() ![]() Hem diyeceklerim var daha ![]() Burası Vefasızlar Yurdu ![]() ![]() Gidenler hiç dönmedi, sitemim ondandır ![]() Ama burada, Uyku bile haram sana ![]() Çünkü viran olmuş hanenin döşeği, Ketenci'nin önündeki taştır ![]() Söz bitmeden, ölüm de yok sana ![]() Ve söz, bitmedi daha ![]() ![]() Benim sözüm, Minareden, leyleğe hiç dinmeyendir ![]() ki o; hasrettir ![]() Mevlana'dan Şems'e nağmedir, ki o; bülbülün harcı değildir ![]() Sinan'ın Niyazi'ye öğrettiğidir ![]() ki o; ilahidir ![]() ![]() Bazen de, benim sözüm, Zühre'ye dir ![]() o ki; dar sokaklara, gökten düşendir ![]() ![]() Yolcu ![]() ![]() sen yine de gitme ![]() Gitme ki; viran olmuş haneye, senden başka gelen de yok ![]() ![]() Belli ki yaralısın, bende de var yara ![]() ![]() Hem bak, ey yolcu ![]() ![]() Bende ki yara, çok daha fena ![]() Kal benimle ![]() ![]() Sakın gitme daha ![]() Çıkar heybendeki merhemi, döküverde göreyim ![]() ![]() Önce biraz iyileşmeliyim ![]() Ve iyileşince, sana söz! Seni dipsiz kuyaya, en son atacağım ![]() ![]() Çünkü önce, yüreğini söküp, közde yakacağım ![]() ![]() ![]() Kal benimle ey yolcu ![]() ![]() Sakın gitme ![]() ![]() Benim sözüm sana, bitmedi daha ![]() |
![]() |
![]() |
|