![]() |
Bir Gidişi &Quot;Yaz&Quot; Dediler, &Quot;Yazarım&Quot; Dedim... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Gidişi &Quot;Yaz&Quot; Dediler, &Quot;Yazarım&Quot; Dedim...Bir gidişi yaz" dediler, "yazarım" dedim ![]() ![]() ![]() ![]() Susardı, susardım, susardık, suskularca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilinir bilinmez bir şarkının içinde kaybolurduk ![]() Biz en çok susmayı sevdik, sevmeyi sevemediğimiz kadar ![]() Koptuk ve dağıldık her şeye ![]() Giderken durduramadık birbirimizi ![]() Durdurmaya elin, elim, ellerimiz yetmedi ![]() Eğitemedim çocuk kalmış korkularını, yanılgılarını törpüleyemedim ![]() ![]() Giderken durdurmalıydın beni, yapmalıydın, yapamadın ![]() Durdurmaya gücün, gücüm, gücümüz yetmedi ![]() Belki de yoktu, biz var sandık ![]() İnsan isterse yolları aşıyor, sen kapının eşiğini aşıp gelemedin ![]() ![]() Sen, bildiğim sen değilsin artık ![]() Ben, bildiğin ben, değişemem ![]() Değişmelere suskun dudaklarım ![]() Şimdi acı, yolunu şaşırmış bir deniz kaplumbağası gibidir yüreğimde ![]() ![]() Şimdi sen, adı geçmişte saklı ince bir sızı ![]() Şimdi biz, bir şarkıdan çalınmış iki nota gibiyiz ![]() Eksiğiz ve yokuz ![]() Dilsiz ama mutluyuz ![]() Bir kapının eşiğinde kaldı her şey ![]() Beni dışarıya göndermeyecektin, içerde tutacaktın, arkamdan gidişimi seyretmeyecektin, yollara yürümeyecektim, sesimi gidişlerde yitirmeyecektim ![]() ![]() Şimdi, kaldır gözlerini ve geceye bak ![]() ![]() ![]() ![]() Kimsenin öğretmediği bir şeyi öğretmeni dilerdim, ayrılırken ama sen herkesin öğrettiğini yineledin ![]() ![]() ![]() Biz ki geceleri paylaştık, yastığı, şarkıları ![]() Biz ki sözleri paylaştık, kelimeleri ![]() Biz ki yüreği paylaşamadık, paylaşamadım galiba ![]() Nedendir bilmem, eksik kaldık korkulara ![]() Nutku tutulan gecelerin isimsiz sabahlarında, yanlış ve yangın kaldık ![]() Geride kalan kırık ezgiler ve yorgun ruhların dansı ![]() Sokağımın serseri gülüşü, gençliğimin asi sevgisi, isyanımın suskun gezgini ![]() ![]() Şimdi sen, aksak bir hüzün, nerede coşacağını bilmeyen ![]() Şimdi ben, değişemeyen bir şehir, nasıl sevileceğini bilen ![]() Şimdi biz, olmayan bir şeyiz ![]() Bir kapının eşiğinde kaldı her şey ![]() Konuşmak anlamsız, susmak kalabalık, ayrılık bulaşıcı ![]() Sevda, kör topal yürüyen bir dilenci gibidir artık ![]() Seni sevdim ama gönderdin ![]() ![]() Ben bir çiçeğim asi yanım, solunca aynı elde açamıyorum ![]() Susuyorum, susuyorsun, susuyorlar, suskularca ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gidişi yaz, dediler, yazarım dedim ![]() Gitmeyi öğrenmiştim, kalmayı öğretemediğim kadar ![]() Bir gidişi yaz, dediler, yazarım, dedim ![]() Gitmeyi giyinmiştim, yakıştırılmıştım veda sözlerine, merhabalara alıştırılamadığım kadar ![]() Bir gidişi yaz, dediler, yazarım, dedim ![]() Çok gitmiştim, söz gitmiştim, uzun gitmiştim, sesimi duyuramayacak kadar ![]() Bir gidişi yaz, dediler, yazmaya giderken kendimden geçmişim ![]() Arkama dönüp baktım, sende beni gördüm, el salladım ![]() Artık çok geç, sendeki ben için çoktan bitmişim ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|