![]() |
Ezberimsin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() EzberimsinKetum gözlerim uzun yıllardan sonra bugün kalbime yenik düştü birkaç damlayla… Saat sabahın dördü ![]() ![]() Sensiz sokakların ortasına bırakılmış titreyen bir köpek gibiyim ![]() ![]() ![]() Yağmur yağıyor buralara, ıslanmışlığımın ayak sesleri iliklerime geçen soğukla perçinliyor yaralarımı ![]() Ezberimsin yaban gülüm, feryadımsın çiğdem çiçeğim, öksüzlüğümsün manolyam ve boynumu büktüğüm sardunyamsın bu ıssız sokaklarda ![]() ![]() Ketum dedimse gözlerim, kalbim taş değil, söz geçmediyse nazına ve aktıysa gözlerimden kalbime hicran yaşlarım, bu benim elimde değil ![]() Kanıyorsa gecenin dördüne gözlerim ve ağzım burnum yağmurla değil, göz yaşlarımla doluyorsa, “çekil git” dedim diye gidiyorsa cismin ve ben doğduğum bu sokaklara toprak oluyorsam, bu benim sana “git” dediğimden değil, senin gerçekten benden gittiğindendir, yakarışlarımı, aslında bin kez “kal” deyişlerimi, duymayışındandır sevdiğim ![]() “Git” dedim diye, bu koca yalana sende benim gibi ne tez inandın ![]() Yıkılasıca, kör olasıca gururuma yenik düştüğümü ![]() ![]() Güçlü demiştin ya bana ve bu yalana beni de inandırmıştın ya, ben güçlü olmak istemiyorum sevdiğim ![]() Bir bebeğin anasına olan özleminden öte bir duyguyla perişanım şimdi ![]() Toprağın yağmura hasreti kadar çorak ve denizden çıkmış bir balık kadar çaresizim ![]() ![]() ![]() ![]() Tütünsüz ve aç kaldığım nice gecenin sabahından, elektrik direklerinin puslu aydınlığından, yolumu kaybettiğim, ancak senin bulabileceğin sokakların ortasından yalvarıyorum; “gel artık, ne olursun gel, dayanamıyorum…” “Ayrılık sevdi bizi…” Biz sevdik mi ayrılığı? Hayır! Biz istedik mi ayrılığı? Aslında yine hayır! Ama ayrıldık işte… Ve bu koca yalan bitsin artık sevdiğim Ayrılık sevdi bizi” diye, Biz onu sevmek zorunda değiliz, Çıldırasıya özlemimsin sevdiğim… Murat Ince |
![]() |
![]() |
|