![]() |
Seni Yazıyorsam.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seni Yazıyorsam..Bir sokak kedisinin gözlerinde sessizim Seni Yazıyorsam Kalemin İtibarındandır ![]() ![]() ![]() ![]() Ne açtığın boşlukları doldurabiliyorum ne de yaşayabiliyorum içinde ![]() Gecenin segahını mesken edindi yüreğim umut mahsulu saatler bana varmadan ölüyor ![]() Bir kapsüle sığmayacak kadar çoğaldı içimde yaralar yarım bardak uykuyla susturamıyorum kendimi ![]() Dilime acımı bağlayıp haykırıyorum acım dinmiyor ![]() Haykırışlar yetse de kırılışları anlatmaya anlattığını dinletmeye yetmiyor ![]() Ruh esir aşk diri kalem küskün ![]() ![]() ![]() İz bırakmış gölgelerle yaşanmıyor aşk kavradım ![]() Kapatılmamış defterlerinin ağrısı volta atıyor şimdi titreyen kıyılarımda ![]() Tanımadığım suretlerin hoyratlığını yudumluyorum avuçlarından ![]() ![]() ![]() Eskitemediğin acılarına sattın sevgimi! Halbuki ben yüreğine baştan borçlu yazıldığımdan bihaber dünyaya sığdıramadığın ismini tek heceye sığdırmıştım ![]() Yorgun düşmüş yüreğini dokunmadan tutmuş "sus"olup sancılarında su olup akmıştım yeşertmeye çalıştığın ne varsa ![]() ![]() ![]() Sen bütün sebepleri buruşturup savururken çöp kutularına sonuçları birbirine geçirip yollar yaparken ayaklarına ben sadece kendime söylemişim anlıyorum ![]() Çok gördüm aslında herhangi bir zamanın içinde kaybolanı ama görmedim kaybolduğu yerde bulunanı ![]() Sen kendini hep yanlış yerde aradın bulamadıkça vazgeçtin en insancıl yanlarından da ![]() ![]() ![]() Anlık hazları diyarına hükümdar yaptın koynundan çıkaramadın tek duyumluk dokunmaları Anlamadın yâr hiç anlamadın ; Başını kuma gömüp yaşanmaz hayat ![]() ![]() ![]() Sağlam hatta sayısız köprü inşa etmek; köprülerde yaşamak hayatı nehri akmaz kılmıyor ![]() ![]() Kaçmak ise sadece çözümsüzlük zincirine bir halka daha ekliyor ![]() Ve dayanılır kılmıyor yalancı söylemler acıları ![]() ![]() ![]() Emir verilmiyor durağan olmayana! Acılar yüzleşme istiyor; yüzleşme kendine dönüp bakmayı ve tam burada başlıyor aynalara yeminli dillerin firarı ![]() "Oysa firar katlanılır kılmaz efkârları ve üstünden atlayarak aşılmaz hiç bir acı ![]() ![]() ![]() Gün senin günündür artık ![]() ![]() ![]() Sen ben ve gölgeler denklemine yenik düştü bir yanım ![]() Harcanacak tek bir "gel"im bile kalmadı hiçlik sokaklarında kaybolmayı emir biçtiğin ömrüne ![]() Bir korsan dağınıklığı şimdi bana kalan ![]() ![]() ![]() ![]() Hergün biraz daha artan bedeli ödüyorum bilmem kaç kursun eskiterek yüreğimde ![]() Dirhem dirhem sonlanan çağ hatırlatıyor unuttuklarımı anımsıyorum mesela tüm acılar mutluluklardan doğardı ![]() Varlığın kaybolan bir günün içinde kalsa da; kaybolan günün yamacından sessizliğe vuranlara atılan her ok gecemin karanlığında saklı ![]() Geceyi kaybolan gün mü karartmıştı yoksa yıldızlar parlamak için geceyi karanlığa mı mecbur kılmıştı? Cevapsızlığın körü sarfet sarfet söylenmeyenler var söylesem de duyuramadıklarım ![]() ![]() ![]() Leş kokuyorsa dizelerim ; Harcadıklarından Harcattıklarındandır Bil ! Sevgi dediğin; arsız duygulara kurban edilecek kadar ucuz değil ![]() Hâlâ Seni yazıyorsa hâlâ kalemim Aldıkların Verdiklerin ve Senden değil ![]() ![]() ![]() "Kalemin itibarındandır" Bil! Seni Yazıyorsam Kalemin İtibarındandır ![]() ![]() ![]() ALINTI ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|