Hep Bir “ Elif “ Miktarı “Gül”Ümse Ne Olur… |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hep Bir “ Elif “ Miktarı “Gül”Ümse Ne Olur…Hep bir “ Elif “ miktarı “gül”ümse ne olur… Hiçbir filiz kendi gölgesinden öte bir yerde ölümü tatmamıştır ![]() ”Ey gözlerime bahşedilmiş mucize, Ey yüreğime hediye edilmiş Cennet kokusu, Ey nefesime serpiştirilmiş bir yudum taze hayat, Kan ter içinde susuz dudaklarıyla ve semâya dönen dualarıyla “ bir avuç deryâ’yı “ dileyen bir Haziran Cumartesi vaktinden düşüyorum sen kokan bu satırları ![]() Vaveylâ eden bir öğle saatinde bulunduğun yerin deli rüzgarlarında düşlüyorum seni![]() Deli esen rüzgara inat başını eğmeyen gözlerine baka baka seni sevdiğimi haykırıyorum dua dua![]() ![]() ![]() Kulağımda yankılan Cennet şarkılarıyla yeniden huzuru doldururken seni çekiyorum içime![]() Toprak kokan benliğimle deniz kokan türkülerin söylendiği yüreğine akıyorum![]() Sen mavi bir deryâ, ben sana kavuşmayı arzulayan - ruhi haliyle- Leylâ![]() Sana gelen yollarıma sunulmuş tüm engelleri teker teker aşarak sana koşuyorum Yüreğimde toprak kokusu, yüreğimde sana bir an evvel kavuşma çoşkusu![]() Hadi sevgiliKapılarını, perdelerini sonuna kadar arala![]() Mevcudiyetinin ve geleceğinin tek idamesi / gayesi koca yürekli “ umut “ sayfalarına bir “ Elif “ miktarı “gül”ümse olmaya geliyorum![]() Heybemde yetiştirirken her nefesine bir “ Elif “ miktarı huzuru kattığım birkaç sevda gülü ve nefesimde Cennet tahayyülü ile sana koşmaktayım![]() Yıllarca sana sakladığım yüreğimi benden emin olana “ sana “ katmaya geliyorum![]() Yollarım sana, menzilim sana![]() Kan ter içinde kalan Haziran ayının aksine ben “ senin gözlerinde “ yaşlanmayı diliyorum Senin mevcudiyetine idrakim tamamdır artık![]() Gayri benliğim senin varlığında sonlansın sevgilim…Çünkü biz bir mucizenin gerçeğe en yakın halinde sevdik birbirimizi![]() Biz ki; dallarında bir “ Elif “ miktarı huzur, köklerindeki taze umutları taşıyan gül-i râna’nın sevdaya sunulan bir avuç mutluluğuyuz![]() ![]() Tedavülü çoktan kalkmış bir ömrün peyderpey yeniden yaşatılması değil bizim sevdamız Bitkisel hayatta yaşayan bir bedene yeniden ömür biçmek degil yaşadıklarımız![]() Ayrı gökyüzüne aynı gözle bakan bir sevdanın en yalın haliyiz![]() Tümceleri sevda ile nakış edilmiş cümlenin içinde yüreği Cennet kokan bir özneyle ile bir yüklemiz![]() Biz ki toprağın suya hasret kaldığı zaman diliminde gökten düşen - bir “ Elif “ miktarı “gül”ümse’yiz![]() Şimdi sevme zamanı![]() Şimdi kavuşma zamanı![]() Gökten inen nurun toprakla kavuşmasında temaşa edilen mucizenin kelimelere dökülen haliyiz biz![]() Sen ve ben bir’iz![]() Sen ve ben hep biziz![]() Biz ki ;bir “ Elif “ miktarı huzuruz yetim ceylanlara hediye edilen![]() Biz ki; taze gülüz nadasa bırakılmış topraklarda yeniden yeşeren![]() Ve biz ki, birbirimizin kaderine yazılmış bir ömürlük sevdayız yıllarca kıyıda köşede delice beklenilen…Nefesindeki hayatla soluklandığım saklı sevdam, Sevda mucizesinin yeniden tezahür ettiği gözlerine yaşat beni ![]() Sonra da yeşil Cennetindeki gonca güllerinle sar beni…Hadi sevgili durma öyle![]() Mavi bilyelerin cam soğukluğunda üşüyen yüreğimi sıcak şefkatinle kundakla Üzerinde ütüsüz gömleği bir de yamalı pantolonu ile sana koşan bu adamı ilkokul cağındaki örgülü saçlarıyla siyah- beyaz fotoğraflara bile renk katan yaşı küçük ama yüreği büyük o kahve gözlü kızın yüreğine al![]() Gözlerinde her gün tekrarlanan bayram sabahlarının güzelliğine kat beni![]() Baktığın her gökyüzünde benim gülen yüzümü görebilecek kadar benimse beni![]() Bir an tıkanan hayatın içinde anlamını idrak edemediğimiz ama onsuz mevcudiyetimizi idame ettiremediğimiz nefesinle sev beni![]() İçine çek beni![]() Taaa ciğerlerine doldur beni Uzaklığımı unut, nefesime sokul![]() Şah damarlarımdan bir an bile ayrılma sevgili![]() Yoğunluktan bitap düşen yüreğimi nefesinle tazelendir![]() Hadi el gibi sevgili durma yanımda Ne olursa olsun yaşat beni yaşadığın sevdanın en yalın zamanında![]() Kapı zile basan kişinin aşikâr olmasına inat sen hep benden başka her şeyi unutacak kadar sev beni![]() ![]() Hadi sevgili ![]() Bu Cumartesi bana memleketinden güneşler topla heybene![]() Biraz da deli esen rüzgardan doldur eteklerine![]() Bana gelirken toz toprak koksun yüreğin… Ellerin ise huzur… Şimdi seni bekliyorum aynı gökyüzünün altında Sana kanatlanmak üzereyim![]() Hicretim sana![]() Yollarım sana… Menzilim sanadır![]() ![]() Unutmadan sevgili ![]() Gözlerimi kapattım![]() Hani her zaman sana dediğim gibi” bir gün gözlerine bir şey olur da bir göz gerekirse karanlıklarına![]() İşte bak yine gözlerimi sana verdim![]() Kapattım ışıklarımı![]() Annemin tülbentiyle perdeledim güneşi![]() Sağım- solum karanlık mı sanıyorsun şimdi![]() Tut ellerimi şimdi![]() Gözlerin ışığım, adımların adımlarım olsun…Hadi gözlerimi kapattım ve kulağımda Cennet şarkılarıyla çoşarken kulağına fısıldıyorum sevgili…“ Senden başka her şeyi unutacak kadar seviyorum seni ![]() ![]() "……… ![]() ![]() ![]() Hep bir “ Elif “ miktarı “gül”ümse ne olur… Çünkü; gülmek sana yakışıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gülümse ne olur… Gülümsediğin, Bende yaşadığın, Beni “ sende “ yaşattığın için “ eyvALLAH sevgili eyvALLAH… ”alıntı |
|
|
|