![]() |
Sol Yanım Hep Sana &Quot; Noksan &Quot; Kalacak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sol Yanım Hep Sana &Quot; Noksan &Quot; KalacakSen gittin sevgili? Ardında beni " bende " bırakarak gittin ![]() ![]() Senden sonra sensizliği yüzüme vuran her kelimeyi, her cümleyi reddettim ![]() Sensizliğin her harfini savurdum dilimden ![]() Sen beni öldürmüşken " ben " seni " öldüremedim ![]() ![]() Ve yaşatamadım seni " bende " ![]() Gittin ![]() ![]() Ardından binlerce sitem ekledim bensiz attığın her adıma ![]() ![]() " İçi boş " küfürler savurdum çıktığın demir kapılara? Sen gittin? Ardından içi boşaltmış sorgular, mesnetsiz iftiralar, cevabı sorusunda saklı çapraz yanılgılar geldi? Zan altında kaldım ![]() ![]() Geçmişinde yaşadığın acılarda tek bir payım / gençliğini çalmakla, geleceğine dair tek bir pay / tek bir hisse talep etmediğim halde " gelecek günlerini " zimmetime geçirmekte itham edildim imzasız iddaanamelerde ![]() Seni " sensiz " sevmekten yalnızlığına hüküm giydim topuksuz cümlelerin ağır yenilgilerinde ![]() ![]() Suçluydum artık ![]() ![]() Adının kapladığı alan kadar yer tutan hücrelerde ezildim, itildim ![]() ![]() Ve en sonunda yenildim ![]() ![]() Ama hiçbir sorguda senin " adını " ifşa etmedim? Hiçbir zaman pişmanlığı sende saklı günahlarıma seni ortak etmedim? Bu aşkın faili meçhul suçlarının hepsini üstelendim sırf sen temize çık diye sen hep bensiz de mutlu ol diye ![]() ![]() Çünkü sen benim " ölümle " onurlandırılacak tek sebebim, mutluluklarda sayıkladığım tek nefesimdin Şimdi sensizliğin akşamını demlemekteyim hayatın isli çaydanlığında ![]() ![]() Kim bilir ben bu satırları yazarken satırlara, sen dört duvar arasında sana biçilmiş " mutluluk" rollerinde oynamaktasın ![]() ![]() Sahne de sen ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa ben senin yarım bıraktığın bu aşkın ayrılığa kalansız bölünen acılarında bana verilen repliklerini oynuyorum? Perdelerin ardında sözlerini unutmuş figuran gibi her gece sensizliğin içinde senli hatıralarımı oynuyorum ![]() ![]() Ve kalabalık sokaklarda karşılaştığım her erkek gözüne yenilmişliğimin ilanını karalıyorum on puntoluk harflerle? Şimdi yüreğimin seni seven kepenklerini indirip baktığım her erkeğin gözlerinde " sana gecikmişliğimi" görmek için üzerime suskunluğumu giyiniyorum ![]() ![]() Ve gördüğüm her gözde anlıyorum ki; biz iki yakası hiçbir zaman birbirine kavuşmayacak iki uçurumuz ![]() ![]() Biz seninle aynı cümlede iki yabancıyız artık? Kırık dökük olsa da sensiz aynalar, hayat kaldığı yerden devam ediyor ![]() Senden önce yetim idim, senden sonra da öksüz kaldım ![]() ![]() Senden önce yarım bir cümleydim, senden sonra yalnızlığın avcunda kırık dökük bir kelime ![]() ![]() ![]() Sen yoksun; herşey bir noksan, herşey yarım ![]() Kısacası " sensiz " tadsız tuzsuz bir hayat ![]() Ha bıçağı göğsüne saplamışsın ha şakağına soğuk kelimeleri dayamışsın ![]() Değişen ne ki sevgili ![]() ![]() Herşey bir " eksik ", herşey " sana " noksan ![]() Herşey çıktığın demir kapı gibi; hayat kadar dağınık , ölüm kadar soğuk ![]() Herşey bıraktığın gibi, herşey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Sen gittikten sonra ; Bu hayat köprüsünün altından , Daha çok seller akacak topraklarıma? Ve sensizliğin içinde , Her an ölüm bana musallat olacak ![]() ![]() Kâh yenilgilerimi fırlatacak yüzüme, Kâh sana gecikmişliğimin ipini geçirecek yüreğime ![]() ![]() Ama ben pes etmeyeceğim ![]() ![]() Var gücümle " seni " bende yaşatacağım? Yaşatmaya çalışacağım ![]() ![]() Ama içimde hep yarım kalmış birşeyler , Hep bir " sen " yok olacak? Her şey tamam olsa da, Sol yanım hep sana " noksan " kalacak? ![]() |
![]() |
![]() |
|