10-11-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kağıdı Dikey Yürümektir Aşk
Gün gece
/
Ben gecenin alazında en çok sen Öykünmek denirse buna varlıklar arası ayrım gerekmez mi?Başka değildik ki benzeşelim Kalem elimden düşerken sebep olacaklarından habersiz ben, sesine karabasanlar üşüşen senden çaresizdim :
Sevgilim, bu sabahtı gözlerim düştü önüne bahçende Çiçeklerin arasında görmedin Ben, binbir çeşit çiçekten, tereddütle seçtim nergisi sana sunmak için Çiçekli güzelsin diye; ama bana ait çiçeklerle Seni böyle sevdim?
?ve bahçenden hasret topladım, kokusu ellerimde kaldı
gittin
şimdi
hevesim annesiz cenin
epey ilerledi zaman
geçen ana gizlendi can
beni çılgın ettin,masum bir bekleyiş var sende
ben çırpındıkça batan
sen sükunla izleyen bilge
tut ellerimden çıkar bataklığımdan
gelişin kah gül kokusu kah çam
biliyorum an'a sevdalısın
bana değil
Gün gündüz
/
Rutinimi aksatır oldum ?Yapıcı olmalıyım sende ? demiştin de hesaplarında yoktu ne çok susamışlığım İçiyorum kelimelerini  Sarhoşum bilsen?Sessizce izledim gelip geçeni İşimi yapıyor göründüm, yapıyorken gerçekten?Sen üzülme diye? ve yoksan hayatımın damarları kesik Söyleyemedim
Özlemim, koşa koşa geldiğim  ağlatan sen isen  boynum kıldan ince hükmün kılıçtan keskin Aşk, gözyaşı ister; ama vuslatı binler gözyaşına razı eder Kelimelerin şifa bana Susma, anlamın bin bir yüzünü göster Zira seni sevmek, şaşırtıyor beni
Bu arada aklıma geldi söylemeden edemeyeceğim:Sana adak vakitlerde tüketmek ne güzel ömrü Tüketirken tükeneceğim
Gün gece
/
Bir zeka oyunudur hayat, ezgi ve bilgi ipucudur Şansı ise yaratan verir, niyetin ve duan ölçüsünde Dua, sabrı içinde taşır; sabır, tevekkülü  Niyet, sabrı ve tevekkülü  Sen benim niyetimsin
Seni beklemelerde ne çok şey geçiyor zihnimden Gidişin gibi gelişin de sesli İçimden kopan çığ/lık/lar silip süpürüyor akıl süzgecini
Bugün beşeri aşkı düşündüm, bencillik midir diye Evet bencilliktir, kaynağı merak edilmeyen bir menbadan içmekse bir kadehle: Kırık kadeh, süslü kadeh, sırlı kadeh  En çok hangisi lezzet katarsa, o mutlu edendir Amaç da mutlu olmak ya daha baştan benperestliktir, diyorum Ya sence? Şah gedaya hangi ben'le bağlanır? 
Hazzın doyumsuzluğu mu aşka çeken? Öyle edimi yüksek bir duygu ki bütün acılara "evet" dedirtir  ve deliliği bu denli barındıran  Bazen kayboluyorum şehrinde Tek kalıyorum, korkuyorum Sonra O istiyorsa sen istiyorsun O sensin, senden ayrı bir varlık değil Kanında, ruhunda   Her saniye ?ol' diyor  ve iradenle tercihinin önünü açıyor Tercih senin ki bir gün "Sen istedin" demeyesin Kim tutar kendini boşluğa bırakanı, diyorum Ayakların nasıl inkar eder iradeni? Ben istedim sen'i
Gün gündüz
/
Ah sevgilim, kıskacındayım yine İltica ettiğin olmak dar vakitlerde Kabına sığmayan hisleri sığdırmak kaçamak ve kısacık bir cümleye: Dumanımda boğuluyorum
Şu sıra kitap okuyorum, aklım sende Olur ya kesişiriz; ama bu durum seni engellemesin Sadece kendim için yapıyorum bunu Ne zaman geleceksin kim bilir İlham olacak belki, belki aşkının afyonundan hissetmeyeceğim bile varlığını Zararlı alışkanlıkları olanlara şaşıyorum Hayatı hissetmeden yaşamanın en güzel yolu aşık olmaktır Ne keder ne sevinç kar etmez; yalnız onun kalbinizde çarpışı  Yeri gelir kederlere sabır sağlar, yeri gelir sevinçlere mihenk olur En kötü alışkanlığım sensin İsteyerek, vazgeçmeyi düşünmeyerek
Günün güneşliyse bil ki gözlerimden ışıyorum sana 
Saçlarımdan karanlıksa 
Gün gece
/
Aradan ne kadar zaman geçti? yıl ana nasıl sığar ve ak düşürür alnıma?
Seni ne çok sevmek istedim, kelimelere sığmadı; baştan kaybettim Bu sonsuz yürek dar geldi heyecanıma Çekildim, çekildim  Bu kadar kaldım  Latif ve fakat kırılgan bir küçük yürek
Aşk  Ne çok değil mi, ne onarıcı: ânın bereketi, sevginin bereketi, sinerjinin bereketi  ve keskin Evet biliyorum incecik bir kağıt üzerinde dikey yürüdüğümü
Sanki aylardır yoksun Gözyaşlarımı sunsam bir sırça kadehte, içsen pir elinden aşk dolusu olur Çöllere düşersin peşimden, unutursun kendini bile Ama halk hikayesi olamayız biz, o kadar gerçek değiliz
Hep mutlu biter aşk masalları:
Mutluyum sırf bu yüzden
Ah mektubumun pulu yok :
Mutluyum sırf bu yüzden
Gülümse?
İyi geceler sevgilim
Amaden/iz
Sevgimle
|
|
|