![]() |
“ Bir Cümlelik Yerin “ Var Mı ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() “ Bir Cümlelik Yerin “ Var Mı ?Aşk tarafsızlığını yitirmişken, Yamalı yüreğimi iade ediyorum karanlığa ![]() ![]() Heybemde hüzünlerimle gidiyorum ![]() Olur da bir gün aramak istersen beni, Bir ömür uzaklıkta zannetme ![]() ![]() Ben sana bir nefes kadar yakın olacağım ![]() ![]() ![]() Çünkü ben “ altı harfli “ adında “ Sana “ yaşıyor olacağım ![]() ![]() ![]() Yüreğimden tuza bandırılmış acılarımı elerken yine şehrimin soğuk kaldırımlarına bırakıyorum sensizliği ![]() Sensizim ![]() Senden sonra tüm sokaklar tek adresim ![]() Öznesizim ![]() Senden sonra tüm cinayetlerin tek failiyim ![]() Davasını kaybetmiş sanık gibi boynu bükük cümlelerim ![]() Sanki ayaklarından vuruldu geleceğim ![]() ![]() Düşüyorum uluorta ![]() ![]() Soğuk kaldırım taşlarının arasına doluyor yol yordam bilmez harflerim ![]() ![]() Kan revan içinde mevcudiyetim ![]() ![]() Aşk tarafsızlığını yitirirken ben sensizliğin iktidarında sonumu hazırlıyorum ![]() ![]() Eyyubvari susuyorum en yalın halimle ![]() İçi kalabalık “ susmalar biriktiriyorum yüreğimin ipsiz uçurumlarında ![]() Susuyorum olmuyor, konuşuyorum olmuyorum ![]() ![]() Güpegündüz vuruluyorum sol yanımdan ![]() ![]() Eksiliyorum yüreğinden / siliniyorum cümlelerimden ![]() Yitip gidiyorum sensizliğin paragraf başlarında ![]() Bu aşkın mağlubu ilan edilsem de, nafile ![]() ![]() Eksiliyorum cümlelerinden ![]() ![]() Siliniyorum adreslerinden ![]() ![]() ![]() Şimdi benden uzaklardasın ![]() ![]() Bensiz olman senin için hiçbir şey ifade etmiyor ![]() Etmemeli zaten ![]() Ama “ sensizlik “ bende o kadar büyük ki; hiçbir kalıba sığdıramadım senli mutlulukları ![]() ![]() Yokluğun öyle büyük yara ki; hiçbir kelimeyle dolduramadım bıraktığın boşlukları ![]() Şimdilerde seni “ sensiz “ yaşatabilme azmi ile doluyum ![]() Bizzat senin sözlerinden alıntı yaparak “ direniyorum yalnızlığına ![]() ” Kaybetme pahasına sensizliği giydiriyorum omuzlarıma ![]() ![]() Ayrılığın zafer çığlıkları kaplasa da etrafımı, ben yenilgiyi kuşanıyorum üzerime ![]() ![]() Biliyorum ki; sonunda yalnızlığa boyun eğsem de, bir cümlelik yerim olacaktır yüreğinin derinliklerinde ![]() ![]() Gözlerim Filistin gibi ağlamaklı olsa da, yenilginin perde arkasındaki gizli zaferlerim İstanbul gibi boynu hep dik duracaktır tarihin tozlu sahifelerinde ![]() ![]() ![]() Sensizlik yüreğime galebe gelse de, bu savaşta kazanan ben olacağım ![]() ![]() Çünkü yüreğinin iç cebinde kefenini taşımayanların, tozlu meydanlarda zaferlerle anılmaya hakkı yoktur ![]() ![]() Sebebim bensiz varlığın olmuşken örtün üzerimi ![]() ![]() Kefenim yüreğinden kesilmişken kefenleyin yaralı bedenimi ![]() ![]() Bu satırları yazarken perdelerime gece misafirliğe geldi ![]() ![]() Duvarlar siyaha boyanırken ben hala varlığının aydınlığında birşeyler karalıyorum satırlara ![]() ![]() Basit cümleler kurarken karanlığı hesap edemedim ![]() ![]() Cümlelerimin üzeri karanlık olsa da sen gözlerinle aydınlat sözlerimi ![]() ![]() Gitmeliyim şimdi ![]() ![]() Kaçak bir yüreğin yıkımını gözlerimde görmeden gitmeliyim ![]() ![]() Sığınmadan gözyaşlarıma toplamalıyım benliğimi ![]() Sensizliğin en çok kanadığı geceyi yüreğime gömüp sabah seni “ sensiz “ sevmeye kaldığı yerden devam etmeliyim ![]() ![]() ![]() Gecenin infazındayım ![]() ![]() Gözlerimde uykusuzluk, Çöllerimde susuzluk varken, Dudaklarında soluyor geleceğim ![]() ![]() ![]() Oysa ben sana geliyorum sevgili ![]() ![]() Adımlarım ürkek olsa da Yollarım sana, Sabrım sana ![]() ![]() Biliyorum bu firar girişimi ![]() ![]() Sana gelen vagonlara kaçak bindim ben ![]() ![]() Farkındayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir o kadar da öznesiz ![]() ![]() Urbamda fakir yüreğim, Avuçlarımda hüznüm sana gelmekteyim ![]() ![]() ![]() Senden ne bir ömür istiyorum Fakir yüreğime feda edilecek, Ne de bir ten diliyorum Acılarımda heba edilecek ![]() ![]() ![]() Sadece benle başlayıp senle biten cümle ![]() ![]() Sana geliyorken, Yüreğinde “ bir cümlelik yerin “ var mı ? [aLıntıdır] |
![]() |
![]() |
|