![]() |
Kapıyı Aç Çok Üşüyorum... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kapıyı Aç Çok Üşüyorum...Kapını Aç Çok Üşüyorum "Zaten her zaman Lusin İsterse biraz giderdi Bu kez de uzatmıştır azıcık Belki de Seyreder gibi vitrini Kalakalmıştır bir yerde ![]() E ![]() Bekleme salonunda, adı okununca ayrılma vaktinin, sönen son ışığa da el sallamak, kış vakti uzun uzun bakmak gibi, dumanı tüten bir evin penceresindeki, yeleği sökük bir kız çocuğuna ![]() Üç tarafı taburelerle örülü, diğer tarafı kimbilir hangi dünün önündeki kapıyla, küçükçe bir bekleme salonunun kokusu sinmişse ve sesler, rengarenk sesler dolmuşsa ciğerlerine, gitmek bir büyüdür artık ![]() ![]() Yarınlar, yeşil çamların arasından, serin ırmakların boşaldığı yarınlar, önünde duran, dünün özendiği yarınlar, sepetlerden dökülen üzüm tanesi gibi sekerken, yaşlı bir amca bağırıverir, - Eskişehir yolcusu kalmasın! Şehir eskimiş, eski bir şehirmiş, şehirmiymiş neymiş, eskidenmiş ohoooo, gitmek Ağrı Dağı misali dimdik, gitmek, kafiyesiz bir şiir, gitmek, nedense hep biraz içimizde ![]() Diyorum ki Sevgilim, Hani biz eskiden seninle, hiç bilmezken birbirimizi aynı anda baktıkmıydı denizlerden yarına, sözgelimi ikibinbeş yılının Nisan ayında, bir pazartesi günü, düşündükmüydü, gitmek biçiminde bir gelmenin varolduğunu ![]() Eskişehir yolcusu kalmadı, üzümler de sepetlerinden düşmedi zaten, belki biraz köy ekmeği dökülmüştür, güvercinler aç ![]() Kapılar kapanınca, tren ilk düdüğünü çaldığı vakit başlar doğum, kalan bir bebek dünyaya getirir, bilmez büyüdüğünü görmez hiç, bu yüzden öksüzdür, yetimdir kalanların doğurduğu bebekler ![]() ![]() Bir bebek daha doğar, havaya tutulu, tellere, direklere, yol kenarında otlayan koyunların seslerine, kuzey yıldızına çokça ![]() Gidenlerin doğurduğu bebekler, kalanlarınkine, uzak ülkelerdeki gezginlerin heybelerinin heybetini anlatırken, kalanlarınkiler de, bu heybetli heybelerin anlatımındaki ihtişamlı gözlere anlatırlar; "Aşk gitmenin ardından daha da gider gelmelere ![]() Diyorum ki Sevgilim, Gel bir cigara içelim seninle, İki yalnız, iki sessizden bir büyü çıkmaz dedin, unutmadım, büyüler üstümüze yağdı, birini tren raylarına savurduk, diğerini bir güvercin kanadına ![]() İki ayrı hastalıktık, iki yabancı ateştik, bir treni yakamadık, birimiz elleri havada, diğerimiz kuzey yıldızına tutulu bir bebek dünyaya getirdi ![]() Belki biraz seyreder gibi bir vitrini kalakaldık, ayrı yerlerde ![]() Gel bir cigara daha içelim, Her seferinde gitmenin şerefine, bir şiiri daha yakalım, Gel sevgilim, Seninle binlerce kez Lusin ile Stepan'ı okuyalım, (bir anlaşma biçiminde, bir anlaşma biçiminde ![]() Aşk gitmenin ardından daha da gider gelmelere ![]() (bir gece biçiminde, bir gece biçiminde ![]() Aşk gitmenin ardından daha da gider gelmelere ![]() (bir sen biçiminde, bir ben biçiminde ![]() Kapını aç, çok üşüyorum ![]() |
![]() |
![]() |
|