Yüreğimi Ezerek Veda Ettim Sana... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüreğimi Ezerek Veda Ettim Sana...Yüreğimi eze eze veda ettim sana ![]() ![]() Dilimin ucunda gidişinin hüzünlü türküsü, gözlerimdeyse bitmeyen, bitiremediğim, bitiremediğin aşkın yarım kalmış öyküsü![]() ![]() Derin bir çizikle kanayan çocuk yanım, bir yerlerde buz gibi donmuş kadın yanım ve geleceğe dair düşlerle geçmişin kaosunda boğulan kaderci bir yaşlı kadın![]() ![]() Hepsini harmanladım gidişinde, yüreğimi eze eze![]() ![]() ![]() Veda etmedin bana ![]() ![]() Biliyorum terketmiyordun sadece kendini alıp gidiyordun! Kendini; bir beden ve bir ruhu koyup bir gemiye açılıyordun engin denizlere![]() ![]() Sen sadece kendini götürdüğünü zannederken aşkımın sınırlarından, benim aşkımı, aşka olan inancımı, dünümü ve yarınımı da yüklenmiştin omuzlarına![]() ![]() Nasıl çırpındım anlatabilmek için sana Ama kelimelerin yetersiz kaldığı, bildik herşeyin anlamsızlık çarkında kaybolduğu bir hava boşluğundaydık![]() ![]() Gözünün yaşını görmedim izin vermedin buna![]() ![]() Ama ağlayan, hıçkıran, “seni seviyorum” diye defalarca haykıran adamın çığlığı silinmedi kulaklarımdan![]() ![]() Kaçışın boştu gülen gözlü adam![]() ![]() İnsan herkesten hatta herşeyden kaçabilir Ama kendinden? ? Kaçamadın kendinden tıpkı kaçamadığım gibi kendimden![]() ![]() ![]() Hatırladıkça güleyim mi ağlayayayım mı bilemediğim mesajlarımı çerçeveleyip, hafızamın en ayaydınlık odalarına astım Neler yazmıştım sana![]() ![]() Öfkemi kusmuştum bütün birikmişliğimle![]() ![]() Kudurmuştu öc alma duygum tüm deliliğimle![]() ![]() İstiyordum ki çektiğim acının tadı senin de dudaklarına bulaşsın![]() ![]() Haykırışlarım senin sesinde yankılanıp kulaklarımda dolaşsın![]() ![]() Benim bütün deliliğime inat bir olgunluk yapışmıştı sanki yakana![]() ![]() Kırmadım, kıramadım seni![]() ![]() Boyun eğmişliğin sessiz nidalarıyla süslüydü kelimelerin Sen kaderin önüne katıp götürdüğü bir adamdın![]() ![]() Razıydın, biliyordun![]() ![]() Oysa ben çocuktum o veda gününde![]() ![]() Elinden en sevdiği, yerine başka hiçbir şeyi koyamadığı, kokusu ciğerlerine dolmayınca uyuyamadığı oyuncağı alınmış küçük bir kız çocuğuydum![]() ![]() Ninniler söyleyip uyutabileceğim bebeğim yoktu – ki o bebek belki aslındı hiç olmamıştı! -, gecenin kara kabuslarında avunabileceğim yumuşak bir temas eksilmişti yatağımdan – ki belki ellerim hiç dokunmamıştı böyle bir tene-![]() ![]() Ben yalnızlığın, en koyu en dipsiz yalnızlığın korkusuyla saldırırken silah yapıp kelimelerimi sana, sen, sen yürekli adam, sadece aşkını kalkan yaptın bu deli kadına![]() ![]() ![]() Ilık sular süzülürken bedenimden gözümden süzülenlerle daha çok ıslandı tenim ![]() ![]() Sendin gözlerimden akan![]() ![]() İçim katılmıştı ağlamaktan![]() ![]() Yitirmenin ve yitirilmenin ne olduğunu öğrenmiştim eş zamanlı![]() ![]() Suyun beni o her zaman rahatlatan dost sesi, teskin edici teması da yetmedi gecemin karanlığına bir ayışığı katmaya![]() ![]() Gitmiştin, kendini alıp yanına![]() ![]() ![]() Güneşin altın tepsi silueti çok kez düştü denizin mavi dalgalarına gidişinden sonra ![]() ![]() Yakamozlar kucakladı sahil boyunda denize değen ayaklarımı defalarca![]() ![]() Azalır mı diye bekledim yüreğimde gidişinin sızısı![]() ![]() Katmerlendi aşkım günden güne![]() ![]() Mayalandı sensizlik, sensiz gecelerde![]() ![]() Aşkının haykıran çığlıkları hiç eksilmedi hayatımdan![]() ![]() Bedeninin olmadığı günlerde kelimelerin yetişti beni ümide döndürmeye![]() ![]() ”İçimdesin” diyen bir adamın sesi yankılandı hep başka seslerin içinde![]() ![]() Biliyorum aşkım içindeyim çünkü beni de götürdün yanında![]() ![]() Sensiz hudutlarda yaşayan bir kadın tanıyorum ama içi senle dopdolu![]() ![]() Ve bir adam tanıyorum kadının olmadığı bir mekana teslim olan![]() ![]() Ama yalnız değil adam Kadını da götürdü yüreğinde![]() ![]() Aşkın adı, aşkın tadı hiç eksilmedi uzayan kısalan ama hep varolan günlerin ve gecelerin akıp giden ritminde![]() ![]() Tek bir ruh ikiye bölündü iki ayrı bedende![]() ![]() Sen ve ben![]() ![]() İçiçe, çözülmemecesine![]() ![]() Seni Seviyorum, Senin beni sevdiğin gibi hem de![]() ![]() Delirir ve delirtircesine![]() ![]() Seviyorum![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Yüreğimi Ezerek Veda Ettim Sana... |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüreğimi Ezerek Veda Ettim Sana...cırcırböcee´isimli üyeden Alıntı Veda etmedin bana ![]() ![]() Biliyorum terketmiyordun sadece kendini alıp gidiyordun! Kendini; bir beden ve bir ruhu koyup bir gemiye açılıyordun engin denizlere![]() ![]() Sen sadece kendini götürdüğünü zannederken aşkımın sınırlarından, benim aşkımı, aşka olan inancımı, dünümü ve yarınımı da yüklenmiştin omuzlarına![]() ![]() ![]() İşte ne kadar güzel anlatmış dizeler Giden sadece kendini götürdüğünü sanar ama bilmez ki karşındakinin umutlarını da alıp gitmiştir Geriye hayal kırıklığı kalır bolca Güzel bir yazı Teşekkürler
|
|
|
|