![]() |
Sıcak Bir Eylül Sonu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sıcak Bir Eylül SonuBen ölmekten umudu kesmişim, yaralarımı sarmaya mecalim kalmamış ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ben eskisi gibi ağlayamıyorum güya! Bir adam gözyaşlarıma mendil bağlamış! Arttıkça külçesi gözyaşlarımın, daha bir kıyamaz oluyorum kendime! Kalbim düğümlenmiş; kalbim mühreye vurmuş zâtını "Değerlisin sen!" diyor yüreğime! Onu taşıyormuşum sözde! Ve o; içinde harman yerine sel olur, binbir buğday tanesi barındırıyormuş ![]() Yürüyorum ![]() ![]() Bir saat öncesi gelse bir cümle önüme, dese ki: "Yürüyeceksin!" Gülecektim! Ne bileyim adımları adımlarıma eş bir adamın kalbine türkü söyleyecektim! O ıslık çalıyor yol üstü, Ben bir aşk türküsüne kucak açmışım, mırıldanıyorum o gül yüzlü adamı mavi sesimle ![]() ![]() ![]() "Adam mı türkü, kalbim mi; hiç bilmiyorum!" Gülümsüyor ![]() ![]() ![]() "Gülüm" diyor, "gülüm, ömrüm ![]() ![]() ![]() "Sana ömrüm dedim ömrümden ömür çaldın" diyor ![]() "Çaldın ve bitmiş ömrüne kattın! Şimdi biz seninle iki ayrı beden üstü, tek bir hayatı paylaşıyoruz ![]() Aylar oldu evet ![]() ![]() ![]() Ben şimdiyi maziden koparmak istedim ve tırnaklarımla temizledim toprağımdan böcekleri! Ben toprağıma eril bir fidan diktim ![]() ![]() ![]() O ağaç olacak bu gece! Çiçek açacak yarın gündüz ![]() ![]() ![]() Ve ben ağaç olmuş fidanımı, ırmak olacağım sulayacağım gerektiği yerde ![]() Gözyaşlarım belki sadece bunun için anlam kazanacak ![]() ![]() Seveceğim! Daima ve daima ![]() ![]() Seveceğim ben o adamı, gözyaşlarımı akıttığım ırmak boylarında! Asena Gülsüm Güneş |
![]() |
![]() |
|