Gizli Öz/Nem .... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gizli Öz/Nem ....Adı konmamış bir çocuk gibi yüreğim bu mevsim öylesine başıboş, öylesine sahipsiz![]() ![]() yazdığım hiçbir şiir zamanında düşmüyor kağıda![]() ![]() esirliğim oluyor, imkansızlık şarabıyla beni sarhoş eden bu aşk![]() ![]() davam sevda! ![]() öznesi sensin kurduğum her cümlenin ![]() ![]() çünkü ben seni, göz göze geldiğin herkesle tanışmayı isteyecek kadar çok sevdim sevgili ![]() o yüzlerde hep senden bir parça aradım![]() senin sevgiye olan açlığına bir sebep aradım![]() ya da benim sana olan açlığıma![]() ![]() ![]() uçurumsun ![]() ![]() çıkmaz sevda sokağında gördüğüm ve bir türlü uyanamadığım bir düşsün ![]() uçurumdan atlayınca şiirlerimin boynu bükük kalacağını bilmek bile, önleyemiyor içimdeki bu yok olma istemini![]() ![]() önüme çıktığın bütün zamanlar, içimde bir çıkmaz sokak yaratmaya yetiyor![]() ![]() gizli öznesisin, bir demet beyaz papatya ile birlikte sevdanın kapısına bıraktığım her cümlenin![]() yazık ki, açmıyorsun bana kapılarını![]() ![]() yok, sevdanın çaresi![]() işte bu yüzden özneler gizli kalmalı sevgili![]() dillenirse sevdam![]() ![]() yüreğimi bir ok yapıp vururum kuşları![]() ![]() gözlerini rehin alır solgun bir hikaye, geri almaya yetmez fakir sevdamız![]() aşkın ışıkları sokak lambalarıyla kavga ediyor bu gece![]() ![]() zamanın durmasını istediğim tüm anları, adınla mühürlüyorum![]() ![]() cümlenin bütün öğeleri tamam![]() ![]() mevsimlerdir, öznenin mahzeninden çıkmasını bekliyorlar![]() ![]() dökülmek için sevda taciri dudaklarımdan, öznenin maskesini çıkarmasını bekliyorlar![]() ![]() hürriyeti sensin![]() içimden geçen; daha doğrusu, içimde kalan her cümlenin![]() ![]() benimle hiç ıslanmadın sevgili![]() ve ben hiçbir şiirimi okuyamadım sana![]() çünkü sen, gizlenmesi gereken bir özneydin yalnızca![]() yağmurlu gecelerde, 'keşke yanımda olsa 'dediğim![]() paramparça birkaç şarkıyla ya da yıpranmış aşklarla kendimi avuttuğum imkânsızlık sarhoşu gecelerde, 'benimle hiç içmedi' dediğim bir özneydin![]() koparmaya kıyamadığım tek çiçeğimdin![]() günyüzü görmemiş acılardan geçiyor sana giden yol sevgili![]() hiç uçurtma uçurmamış çocukların, geçmişlerine duyduğu öfkeden geçiyor![]() bizim paramparçalığımızdan, yalnızlığımızdan şiire eski bir sevgili gibi sarılışımızdan geçiyor![]() ![]() ![]() sana giden yol ![]() ![]() benim yokluğumdan geçiyor ![]() ![]() ![]() Ve kalemim oluyor sana duyduğum bu yıllanmış aşk ![]() ![]() ![]() Seni seviyorum ![]() ![]() ![]() ama hangi 'sen'i sevdiğimi bilmiyorum ![]() ![]() ![]() bırak, gizli kalsın özneler ![]() ![]()
|
|
|
|