Prof. Dr. Sinsi
|
Gidiyorum... Kaçıyorum... Yorgunum...
Tam kapıdan çıkacakken, durdum bir an Yaşadığımız onca şey, kalbimden geçti Kalbimden sen geçtin Kalbime saplanıp sırtımı parçalayarak çıkan bir kurşun gibi  İçim dondu, bir an Sonra açtım gözlerimi ve yoluma devam ettim Her gün binlercesini yaşadığım böylesi anlardan biriydi sadece  Zamanın dışına çıkıp sonra yeniden aynı bedende buluştuğum o krizlerden biriydi  Ölüp yeniden dirilmek gibiydi
Küçük detaylar  Anlar, uçup giden  Hangi defterimi açsam, sanayazdığım bir cümle, bir şiir var  Hayatım seninle mi geçti? Ben senin için mi doğdum? Bir başka kadına aşıkken, seni nasıl sevebilirim? Gerçek aşk bu mu?
Oysa, nasılda yabancıyız, birbirimizin acılarına  Nasılda umutsuzuz, birbirimize  Seni anlayabilseydim  Seni basit kıskançlıklardan arınarak sevebilseydim Zaman daralıyor  Yaşlanıyorsun Yaşlanıyorum Geçen zaman, hayatımdan çalıyor Nasıl da buluşur, yollar  Sonra ansızın bir sapağa döner, birisi  Diğeri, bıraktığı yerde bir ömür boyu donakalır arkasından! Bana, hayatı anlat! Bana aşkı anlat! Bütün ezberim bozuldu  
Kapılarında kalırdım  O kapıdan içeri hiç girmedim mi ben? Hala orada bekliyor muyum?
Biliyorum, bir başkasıyla birleştirdin hayatını  Neden şaşırıyorum detaylara  Anılarınız çoğalıyor  Yolculuklar, kırgınlıklar; yeniden kavuşmalar, sevişmeler  Bu kadar uzağımdayken mi, yakınsın bana? Bu kadar uzağındayken mi içindeyim?
Sevgi başka bir şey mi? N'olur, anlat bana! 
Neyim var ki sığınacak? Başka savunmam yok, '' Beni arama, görüşmeyelim!'' demekten başka  
Terk edilmiş birinin, '' Beni arama!'' demesinden daha zavallıca, ne olabilir ki  
Bana, hayatı anlat! Çöz beni! Bütün acıları silip beni baştan yarat! Sonra, nereye gidersen, git! Beni parçalarıma böldün  Beni heücrelerime dağıttın Şimdi biçim ver ki nefes alabileyim yeniden! Bana bir kılıf yarat, yeniden! Yaralarımla çok çirkinim Kırıcıyım Çirkinim
Nasıl da acımasız, şu zaman! Son sürat, bir delilikte sürükleniyor hayat  O kapının önünde, öylece, donmuş, bakıyorum, yıllardır
Neye yarar, sözcükler! Kalpleri kanatmaktan başka! Beni sevdiğini söylemen, neye yarar! Neye yarar beni bir daha arasan ya da hiç aramasan! Neye yarar acı çeksen  Acı çeksem  
Kaybettik birbirimizi  Kirlendik Hayat gibi
Bana, beni anlat! 
İnaçlarımı geri ver bana! Yıllar önce seni kusursuzca sevebilen o gencecik adamın heyecanını, hayata bağlılığını, aşka inancını geri ver! Bana beni geri ver artık  Bana, seni ver! 
N'olur, aç artık, o kapıyı!
Gece, soğuk  İstanbul, damla damla yağıyor, aşkımızın üzerine  Bu ev, senin soluğun olmadan ısınmıyor  Kim bilir, nerdesin? Hangi gözlerin içinde kaybettin, kanayan yüreğini? 
''BİR KENTE, AŞKIN İÇİN GELMEK NE GÜZEL AMA SAKIN, AŞK İÇİN BİR KENTİ TERK ETME!'' demişti birisi  '' İstanbul bunu haketmiyor, sen , hak etmiyorsun!'' demişti  
Oysa, bilinmezliğin yolculuğuna biletimi çoktan kestirdim ben  Gidiyorum  Kaçıyorum  Yorgunum  
|