En Acizden En Azize |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Acizden En AzizeEn Acizden En Azize Hakkında En Acizden En Azize Kainatin ihtisami kadar büyük olan aciziyetimi,essiz muhtesemligin sahibi benim olamayan her seyin sahibi ve 'ben'im sahibim olan Rahman'a sunarim Ey evvelin ve gaybin sahibi su çirkinliklerle çevrili, kainatta küçük,alemimde büyük olan dünyadan belki kirli ama samimi yönelisidir kalbimim Ey büyüklügü ile huzur buldugum ve ihtiyacima cevap veren Samed Ey maverada kalan gönlüme pencere olan Rahman Ey her seye gücü yeten kudret sahibiAcziyetimin lem'asidir sana olan bu hitaplarim Imanin kor bir ates oldugu su ahir zamanda, belki ahir ömrümde,sikintilarla dolu çalkantili dünyadan Rahmetine niyaz ederim Ne sana layik kul olduk belki, nede habibine layik ümmet Ama yolundayiz insallah u tealaÜmitsiz degiliz ey rahman-i kerimHz ömer misali"Cennete bir kisi girecek" dendigindi zaman "o ben miyim?" diyecek kadar ümitli, "Cennete bir kisi girecek" dendiginde "ben miyim" diyecek kadar korkak ve günahkarizRuhumun med-cezirlerinin duruldugu en sakin liman,su dagdagli dünya harbinde sigindigim tek yer, sensin RabbimNamazim miracim, namazim huzurun(M) diyorum ve tenefüsüm diyorum Pencere aciyorum günahlarimdan sana dogru Günahlarimi affima delil sunuyorum Efendimizin" benim sefaatim ümmetimden büyük günahlari olanlaradir" hadisini senin sevgilinin sözünü elime rehber yapiyorumBiliyorum, yaptiklarim ne beni cehennemden kurtarir, nede cennete layik bir hale sokar Girersem cennetine fazlindan, lutfundan,uzak kalirsam azabindan; o da senden biliyorum birde seni görmeyi öyle çok istiyor ki ruhum çünkü yalniz nurundur ruhlari nurlandiran, yalniz senin rizandir en yüksek makam ne cennet sevdasi ne cehennem korkusu yalniz rizan ya rab! yunus vardi; "cennet cennet dedikleri/ bir kaç köskle bir kaç huri isteyene ver sen onlari/bana seni gerek seni" olamadik belki senin askinla yanan bir gül, senin askinla bakan bir göz ve senin askinla yasayan bir can Su günahlarla çevrili dünyada olmadik dimdik yenilgilerimiz oldu bazen ve nefis kandirmalarimizAma göz yaslarimiz varRabbim, azabindan korkup ta sana sigindigimiz birde kurak gönüllerimiz biliyorum rabbim suçluyum, günahlara karsi susamislari görüp te sessiz kalisimla, ilmini hakkiyla alamadigimla, eksik ibadetlerim ve nice kusurlarimla suçluyum! Ama simdi hicret ediyorum Rabbim su kirli dünyadan merhametine su kirli dünya gurbetinden sila-i Rahmana gözleri, idrakleri kapali olan su dünyada bende kör ve suursuzca gurbeti bilemedim gurbetim senden iraklik, gurbetim huzura olan uzakligim2gurbet ele düstüm' türküleri senin gurbetini hatirlatmaliydi bilemedim Gurbetteyim rabbim 'gurb' etindeyimnazim niyazim sana Her an dilim sana söyler, sana siginir günahlarimla affina geldim cahilim ilmini isterim, habersizim gelecegimi sana havale ederim Ya Rab! kusurumu affet Beni kendine kul kabul et Emantini kabz etmek zamanina kadar beni Emanetin de emin eyle(amin) |
|