![]() |
Her Gün Bir Tane Amenerresulu Okuyalım Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Gün Bir Tane Amenerresulu Okuyalım Mı?her gün bir tane amenerresulu okuyalım mı? Hakkında her gün bir tane amenerresulu okuyalım mı? Her Gün Bir Kere Âmenerresülü Okuyalım Mı? Selamün aleyküm arkadaşlar her gün birkere bu siteye girdiğimiz de bu kıymetli ayeti okuyalım mı? hem aramızda ezberlemiyenler bu şekilde ezberlemiş olur Dua ile ![]() ![]() ![]() Âmenerresülünün fazileti çoktur ![]() (Gece Bekara suresinin son iki ayetini (Âmenerresülüyü) okuyana, bu iki âyet, her şey için kâfidir ![]() (Gece Âmenerresülüyü okuyana, her şey için yeterlidir ![]() ![]() (Bana Arşın altındaki hazineden benden önce hiç bir peygambere verilmeyen Bekara suresinin son âyetleri [Âmenerresülü] verildi ![]() ![]() (Bir rahmet, Kur’an ve dua olan Bekara suresinin son iki âyetini öğrenin, çoluk çocuğunuza da öğretin ![]() (Vefat eden Müslümanı fazla bekletmeyin, kabrine götürmekte acele edin ![]() ![]() İslam büyükleri de buyuruyor ki: Akıllı insan, Âmenerresülüyü okumadan yatmaz ![]() (Bekara suresinin sonundan üç âyeti okumadan yatana akıllı denmez ![]() Resulullah efendimize Mi'racda verilen üç özel şey: 1- Beş vakit namaz, 2- Âmenerresülü, 3- Şirk üzere ölmeyenlerin günahlarına şefaat etme yetkisi ![]() Âmenerresülüyü okumak, geceyi ihyâ etmeye ve kötülüklerden korunmaya kâfidir ![]() Cenazeyi defnettikten sonra, etrafında oturup veya çömelip, sessizce Bekara suresinin başını ve sonunu okumak, ölü için dua ve istiğfâr etmek müstehaptır ![]() Âmenerresülüyü okumak, gece ibadet, vird ve zikir yerine geçer ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her Gün Bir Tane Amenerresulu Okuyalım Mı? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Gün Bir Tane Amenerresulu Okuyalım Mı?Âmener Rasulu ![]() Amenerresülü Arapçası : ”Amenerrasulü bima ünzile ileyhi mirrabbihi vel mü’minun,küllün amene billahi vemelaiketihi ve kütübihi ve rusülih,la nüferriku beyne ehadin min rusülih,ve kalu semi’na ve ata’na gufraneke rabbena ve ileykelmesir ![]() ![]() Amenerresülü Türkçe Meali : O peygamber de kendisine Rabbinden indirilene iman etti,Mü’minler de (onlardan) her biri Allah’a,onun meleklerine,kitaplarına,peygam berlerine inandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amenerresülü Fazileti : Bu ayeti kerimeler hakkında Resulü Ekrem buyurdu: “Allah Teala cennet hazinelerinden olan iki ayeti(ayetel kürsi,amenerrasulü) bana indirdi ![]() ![]() ![]() Resulü Ekrem yine bu iki ayetin faziletine dair buyurdu: “Kim Sure-i Bakara’nın son iki ayetini geceleyin okursa,onlar , ona gece namazı kılmak yerine kifayet eder ![]() “Cenab-ı Ecelli Ala,Sure-i Bakara’yı iki ayetle bitirdi ve bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi ![]() ![]() “Sure-i Bakara’nın sonundaki ayetler bana arşın altındaki hazineden verildi ![]() ![]() “Bir insan bu ayetleri geceleyin okursa bir muradına kifayet eder ![]() ![]() Bu ayet-i kerimelerin okunmasına gerek gece gerek gündüz olsun devam edilmelidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|