Özlü Bir Dua... |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Özlü Bir Dua...Özlü bir dua Hakkında Özlü bir dua Özlü bir dua ÖZLÜ BİR DUA Ya Rabbi! Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah'tan başka yaratıcı yok, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür Ya Rabbi! Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki: Allah birdir, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür Ya Rabbi! Eğer Allah'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür Ya Rabbi! Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür Ya Rabbi! Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür Ya Rabbi! Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: Allah bir, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür Ya Rabbi! İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür Ey diri olan! Ey ebedi var olan! Ey izzet ve ikram sahibi olan! Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah'ım! Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim! Ya Rabbi! Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle… dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir Ya Rabbi! Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et |
Özlü Bir Dua... |
10-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Özlü Bir Dua...ALLAH HER İNSANA ÇOK YAKINDIR Allah'a iman eden bir insan için, isteklerine ulaşmak, zorluklardan sakınmak çok kolaydır Çünkü Allah'ı gereği gibi takdir edebilen bir insan, Rabbimiz’in kendisine her zaman en yakın olduğunun bilincindedir Cenab-ı Allah'ın dualara icabet edeceğini, zorlukları ve sıkıntıları gidereceğini ve daima kendisini koruyup kollayacağını bilmektedir Allah'a olan bu güven ve teslimiyet, müminin sürekli olarak tevekküllü olmasını, dolayısıyla huzurlu ve rahat yaşamasını sağlar Allah, bir ayetinde şöyle buyurmuştur: "Andolsun, insanı Biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler vermekte olduğunu biliriz Biz ona şahdamarından daha yakınız" (Kaf Suresi, 16) İnsan, dilediği zaman Allah'a yönelme ve dilediği zaman Allah'tan yardım dileme nimetine sahiptir Allah, insana her zaman en yakındır, insanın ne zaman nasıl bir durumda olduğunu en iyi O bilir Allah'tan istemek için insanın, yalnızca aklından geçirmesi bile yeterlidir, çünkü Allah insanların sinelerinde saklı olanı bilen, her şeyden haberdar olandır Bir ayette Allah'ın dualara icabeti şu şekilde haber verilmiştir: Ya da sıkıntı ve ihtiyaç içinde olana, Kendisi'ne dua ettiği zaman icabet eden, kötülüğü açıp gideren ve sizi yeryüzünün halifeleri kılan mı? Allah ile beraber başka bir ilah mı? Ne az öğüt-alıp düşünüyorsunuz (Neml Suresi, 62) Bu nimet, Allah'tan sakınan, Allah'ın Büyüklüğünü ve Yüceliğini takdir edebilen insanlara lütfedilmiş bir nimettir Çünkü ancak Allah'a boyun eğen ve O'nun affediciliğini, sonsuz rahmetini ve nimetini görebilen insanlar bu büyük nimeti gereği gibi takdir edebileceklerdir Bu nimet, insanların tümüne sunulmuşken, inkarcılar kendilerine verilen bu lütuftan faydalanmayı reddederler Onlara engel olan, Allah'a boyun eğici olmamaları, Allah'ın gücünün farkında olmamaları ve büyüklenmekte sakınca görmemeleridir Oysa sonsuz kudret sahibi olan Allah’a yönelmek, insana dünyada rahatlık ve huzur sunarken, ahirette çok daha büyük nimetlere vesile olacaktır Allah, bir ayetinde şöyle buyurur: Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar (Bakara Suresi, 186) |
|