![]() |
Dua İle İlgili Hikayeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua İle İlgili HikayelerDua ile ilgili hikayeler Hakkında Dua ile ilgili hikayeler Dua ile ilgili hikayeler Allah, seni Hz ![]() Musâ peygamber, Tûr Dağı’nda Allah u Tealâ ile konuşma şerefine erdikten sonra: “Yâ Rabbi, benim Cennet’teki komşularım kimlerdir, bazılarını bildirir misin?” diye bir istekte bulunmuştu ![]() Allah, Musâ peygambere: “Senin Cennet’teki komşularından biri, falan yerde yaşayan bir kasaptır ![]() ![]() ![]() Musâ Peygamber, bu kasabın nasıl bir iyilik işleyerek kendine Cennet’te komşu olmayı hak ettiğini düşündü ![]() ![]() ![]() Kasap: “Hay hay! Tanrı misafirlerine, kapım daima açıktır, akşam olsun da eve birlikte gidelim, dedi ![]() Akşam olunca, kasap elindeki sepetin içini yiyeceklerle doldurdu ![]() ![]() – Bana müsaade buyurun, evvela şu salıncakta, değerli bir misafirim daha vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musâ peygamber sordu: “Bu kimdir ki, kendisine bu kadar özenle hizmet ediyorsun?” Kasap: “Bu benim anamdır ![]() ![]() ![]() – Peki, hizmetinin sonunda bir şeyler söyledi, sen de âmin, dedin; ne dedi ki? – Annem, hizmetlerimden çok memnun kaldığı için, bana her gün, “Oğlum, Cennet’te Musâ Peygambere komşu olasın ![]() ![]() Bu esnada kendisini tanıtan Musâ Peygamber: “Müjdeler olsun sana,” dedi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua İle İlgili HikayelerTalaş Amca'mın duası Rahmetli Talaş(*) Amcam ,bir gün Zekeriya isminde bir arkadaşıyla bir iş için dağa giderler ![]() ![]() ![]() şaşırırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diye cevap verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() görememiştir ![]() ![]() ![]() Bak Amca! Dua ikiye ayrılır ![]() Birincisi fiili dua ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zekeriya ağaca çıkmayıp fiili duayı terk etmiş, sen de ağaca çıkmışsın ama sözlü duayı terk etmişsin ![]() ![]() ![]() Not: Bu hikaye aynen yaşanmış bir olaydır (*)Talaş=Bir lakap Mustafa Çağıran, And ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua İle İlgili HikayelerKüçük Çocuk ve Topu Deniz kenarına oturmuş, gözlerini ilerdeki bir noktaya dikmişti ![]() ![]() ![]() - Merhaba delikanlı! dedi ![]() - Ama rüzgarlı, dedi ![]() ![]() - Eğer biraz genç olsaydım, yüzüp onu alırdım, dedi ![]() ![]() Küçük çocuk, ona cevap vermedi ![]() ![]() Yaşlı adam, sakin bir ses tonuyla: - Ümidini hiçbir zaman kaybetme! ![]() ![]() ![]() - Dua etsem topum geri gelir mi? diye sordu ![]() - Allah isterse eğer, ona öğretir, dedi ihtiyar ![]() ![]() Küçük çocuk, yaşlı adamın sözlerini biraz düşündükten sonra, her okuduğunda dedesinden bahşiş kopardığı duaları ard arda sıraladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam üstü hava biraz daha sertleşti ![]() ![]() Çocuk, eve gitmek istemiyordu ![]() ![]() ![]() - Avınız inşallah iyi geçmiştir! ![]() ![]() Sandaldaki adam, bir kova içindeki balıkları gösterip: - Zaten ancak o kadarcık tutmuştum, dedi ![]() ![]() - Dua etmeyi denediniz mi? diye atıldı çocuk ![]() ![]() Balıkçı için her şey tesadüftü ![]() ![]() ![]() ![]() - Dua ha! ![]() ![]() - Tutamasanız bile, duaların sevabı size yeter, dedi çocuk ![]() ![]() ![]() - Ben de yeni öğrendim! ![]() ![]() ![]() Çocuk, bu sözlerden çok hoşlanmıştı ![]() ![]() Yanındaki yaşlı adam ona bir göz kırparken, balıkçı tekrar sandala yöneldi ve ağların üzerindeki eski örtüyü açtı ![]() ![]() ![]() Balıkçı, onu çocuğa uzatıp: - Öğretmenlerin hakkı hiç ödenmez! ![]() ![]() Küçük çocuk, rüyada olmalıydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Topu ise, işte ellerindeydi ![]() - Bir daha benden izinsiz gezmek yok! ![]() ![]() SİZLER DE DUA ETMEYİ DENEDİNİZ Mİ SIKINTILI ANLARINIZDA? ![]() ![]() ![]() BELKİ DUALARINIZ HEMEN GERÇEKLEŞMEYEBİLİR AMA 0 DUALARIN SEVABI YETER SİZLERE ![]() ![]() ![]() YENİ ÖĞRENDİM BEN DE ![]() ![]() ![]() DUA EN KIYMETLİ BİR HAZİNE BİZİM İÇİN ![]() BİTER DİYE KORKMAYIN İSTEDİĞİNİZ KADAR KULLANIN ![]() ![]() ![]() ÖYLE BİR HAZİNE Kİ SINIRSIZ VE KARŞILIKSIZ VERİLMİŞ HEM DE ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|