![]() |
Dua Mutlaka Yerini Bulur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua Mutlaka Yerini BulurDua mutlaka yerini bulur Hakkında Dua mutlaka yerini bulur Dualarin mutlaka icabet görür ![]() ![]() Insanlarin dua ettikleri zaman dualarimiz kabul olmuyor demeleri yanlistir ![]() Belki duanin vakti tamam olmamistir, diye bilir ![]() Ayrica duanin mutlaka kabul olacagi hüküm de söz konusu degildir ![]() Fakat, Cenab-i Hakk kendisine el acip dua edenin duasina mutlaka cevap verir Kisi Allahtan bir arzu ve gayesini ister, Allah belki uygun olmadigi icin vermeyebilir ![]() Kisiye gaybi olan bir hitab ile Ey kulum sen ne istedigni bilmiyorsun der ![]() Ancak bilinen bir gercektir ki kul samimi olarak dua ettigi zaman yapilan o dua mutlaka karsiligini görür ![]() Bu dünyada olmasa da, ahirette mutlaka karsisina cikar ![]() De ki: Sizin duaniz olmasaydi Rabbim size deger verir miydi? (Furkan Suresi Ayet 77 ![]() Sevgili kardesler sizlerle dua ile ilgili asagidaki hikayeyi paylasiyorum inşaallah; Kücük bir cocuk ve Dua Deniz kenarina oturmus, gözlerinide ilerdeki bir noktaya dikmisti ![]() Belki de bir saattir öylece duruyordu ![]() Onun bu hâli, alisveris icin balikci sandallarinin kiyiya dönmesini bekleyen bir ihtiyarin dikkatini cekti ![]() Yasli adam, seke seke onun yanina gidip: - Merhaba delikanli! ![]() ![]() Kücük cocuk, basini cevirmeden; - Ama rüzgarli, dedi ![]() ![]() Adam, cocugun yanina oturup: - Eger biraz genc olsaydim, yüzüp onu alirdim! ![]() ![]() Ama simdi adim bile atamiyorum ![]() Kücük cocuk, ona cevap vermedi ![]() hemen yanindaki tümsege cikti ![]() Yasli adam, sakin bir ses tonuyla: - Ümidini hicbir zaman kaybetme! ![]() ![]() ![]() Cocuk, büyük bir sevincle: - Dua etsem topum geri gelir mi? diye sordu ![]() - Allah isterse eger, ona ögretir! ![]() ![]() Topun geri gelmese de, dualarin sevabi sana yeter ![]() Kücük cocuk, yasli adamin sözlerini biraz düsündükten sonra, her okudugunda dedesinden bahsi kopardigi dualari ard arda siraladi ![]() Daha sonra da, topun dönmesi icin Allah’tan yardim istedi ![]() ![]() O topa bir sürü para harcamis, bayram parasini bile ona katmisti ![]() Simdi artik tek sansi, bazen oldugu gibi, rüzgarin aniden yön degistirmesiydi ![]() Ama deniz cok büyüktü, topu ise kücücük ![]() Aksam üstü hava biraz daha sertlesti ![]() ![]() Cocuk, eve gitmek istemiyordu ![]() ![]() Yasli adam, hep ayni balikcidan alisveris yapardi ![]() Sonunda onu bulup: - Aviniz insaAllah iyi gecmistir! ![]() ![]() Sandaldaki adam, bir kova icindeki baliklari gösterip: - Zaten ancak o kadarcik tutmustum, dedi ![]() ![]() - Dua etmeyi denediniz mi? diye atildi cocuk ![]() ![]() Balikci icin her sey tesadüftü ![]() Bunun icin de “rasgele” derlerdi ![]() ![]() Yillar yili unuttugu bir seyi ![]() - Dua ha! ![]() ![]() - Tutamasaniz bile, dualarin sevabi size yeter, dedi cocuk ![]() ![]() Balikci, böyle bir sözü ilk defa duyuyordu ![]() - Ben de yeni ögrendim! ![]() ![]() ![]() Cocuk, bu sözlerden cok hoslanmisti ![]() Artik topun gitmesine üzülmüyordu ![]() Yanindaki yasli adam ona bir göz kirparken, balikci tekrar sandala yöneldi ve aglarin üzerindeki eski örtüyü acti ![]() Bir top vardi orada ![]() ![]() Balikci, onu cocuga uzatip: - Ögretmenlerin hakki hic ödenmez! ![]() ![]() Bunu biraz önce denizde buldum! ![]() ![]() Hic beklenmedik seylerin yasandigi bir rüya ![]() Aceleyle saga sola bakindi ![]() ![]() Topu ise, iste ellerindeydi ![]() - Bir daha benden izinsiz gezmek yok! ![]() ![]() Ya dua etmeseydim ne olurdun o zaman? Dua en kiymetli bir Hazine bizim icin ![]() ![]() Biter diye korkmayin istediginiz kadar kullanin ![]() ![]() ![]() ![]() dualarda buluşmak dileğiyle |
![]() |
![]() |
|