|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ayı, dua, mübarek, okunan, ramazan, sahur, vakkitlerinde |
![]() |
Mübarek Ramazan Ayı Sahur Vakkitlerinde Okunan Duâ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mübarek Ramazan Ayı Sahur Vakkitlerinde Okunan DuâMübarek ramazan ayı sahur vakkitlerinde okunan duâ Hakkında Mübarek ramazan ayı sahur vakkitlerinde okunan duâ MÜBAREK RAMAZAN AYI SAHUR VAKKİTLERİNDE OKUNAN DUÂ (Ebu Hamza Sumali Duâsı) Şeyh Tusi (r ![]() “Allahım; cezalandırarak beni edep eyleme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim, ey Rabbim, ey Rabbim !(bu sözü nefesi kesilinceye kadar tekrarlardı) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamt O Allah’a mahsustur ki, istediğim vakit hacetim için O'nu çağırıyorum ve sırrımı bir aracı olmadan O'na açıyorum, O da hacetimi karşılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım; ben, istekleri sana yöneltmenin yolunu açık görüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana doğru hareket edenin mesafesi yakındır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım; “Allah’ın fazlından isteyin; Allah daima sizlere karşı şefkatlidir-merhametlidir” diye buyuran sensin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mübarek Ramazan Ayı Sahur Vakkitlerinde Okunan DuâEy mevlam! Günahının çokluğundan konuşmayan bir dille seni çağırıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım; istemediklerini yapmama rağmen, beni senden hacetimi istemeğe cesaretlendiren senin bahşiş ve keremindir ![]() ![]() ![]() Ey mevlam! Arzum büyük, amelim ise kötüdür; affından bana, arzumun miktarıca ihsan eyle ve beni kötü amelimden dolayı hesaba çekme; çünkü senin keremin günahkârları cezalandırmaktan daha üstündür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bugün senden başkası günahımı bilseydi, o günahı işlemezdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Halim, ey Kerim, ey diri olan, ey yaratıkları var edip koruyan, ey günahları affeden, ey tevbeleri kabul eden, ey bahşişi büyük ve ey ihsanı sürekli olan! Güzelce kusurları örtmen hani? Büyük affın nerede? Hemen kazanılabilen kurtuluşun hani? Acil yardımın ve geniş rahmetin hani? Değerli bahşişlerin, güzel bağışların sonsuz lütufların büyük kerem ve nimetlerin, kadim ve ezeli ihsanın nerededir? Ey Kerim, keremin nerededir? Keremin hürmetine, Muhammed ve Muhammed'in Ehl-i Beyt’inin hürmetine, beni kurtuluşa erdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mübarek Ramazan Ayı Sahur Vakkitlerinde Okunan DuâEy sana sevgi besleyenin dostu, ey sana sığınanın ve herkese olan bağlılığını kesip sadece sana alaka bağlayanın gözünün ışığı! Sensin her işi iyi olan ve biziz kötü amel sahibi; öyleyse ey Rabbim, kendi güzelliğinle kötü yönlerimizi bağışla ![]() ![]() Ey mevlam! Eğer beni, katından ve rahmet kapından uzaklaştırsan bile ant olsun izzetine kesinlikle kapından geri dönmem ve sana yalvarmaktan vazgeçmem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim; sana yönelen, keremine sığınan ihsan ve nimetlerini tanıyan bir kulun olarak kapına gelmişim ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim; acaba bizimle, sana olan umut ve beklentimizin aksine mi muamele edeceksin?! Veya, umutlarımızı boşa mı çıkaracaksın?! Hayır! Kesinlikle ![]() ![]() Senden arzu ve beklentimiz çok büyüktür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey çok bağışlayan; senin nurunla hidayete erdik, fazl ve ihsanınla gâni olduk; nimetinle sabahladık ve akşam ettik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım, bizi, kendini anmaya muvaffak et ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beni ve anne-babamı bağışla ![]() ![]() ![]() Mü'min erkekleri ve kadınları, onların dirilerini ve ölülerini bağışla ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mübarek Ramazan Ayı Sahur Vakkitlerinde Okunan DuâAllahım, dirimizi, ölümüzü, huzurda olanımızı ve olmayanımızı, erkeğimizi, kadınımızı, küçüğümüzü, büyüğümüzü, efendimizi ve kölemizi (bunların hepsini) affet ![]() ![]() Allahım; Muhammed'e ve Muhammed'in Ehl-i Beyt’ine salat et ![]() ![]() Önemli dünya ve ahiret işlerimde bana yardımcı ol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım; beni korumana al, her beladan koru ve beni kendin himayet et ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım; bana, bir daha günah etmemek üzere tövbe etmeği nasip eyle ![]() Allahım; ne zaman sana ibadet etmeğe hazırlandımsa ve namaz kılmak için sana yöneldimse bana dalgınlık ve uyku verdin, sana yalvarış ve münacat halini benden aldın ![]() Allahım- neden böyle bir duruma düştüm? Ne zaman ıslah olduğumu ve tövbe edenlerin toplantılarına katılmaya yakın olduğumu sandımsa azmimi kıran ve sana kulluk etmeğe engel olan önemli bir hadiseyle karşı karşıya kaldım ![]() Belki de, senin hakkını hafife aldığımı gördüğün için beni kendinden uzaklaştırmışsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahım! senin fazl ve hilmin o kadar büyük ve geniştir ki, hiç bir zaman beni amel ve günahımdan dolayı aşağılamazsın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mübarek Ramazan Ayı Sahur Vakkitlerinde Okunan Duâ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Rabbim! Ben, gizlide senden hayâ etmeyen utanıp çekinmeyen, açıkta seni göz etmeyen zavallıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ım! Günah işlediğim zaman, senin Rablığını inkâr ederek, emrini hafife alarak, azabına göğüs gererek, tehdidini umursamayarak günah işlemedim ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'ım! İslam'a olan bağlılığımla sana yöneliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Andolsun izzetine, kalbime ilham olan bilgiye dayanarak senin kerem ve geniş rahmet sahibi olduğunu bildiğim için, beni kovsan dahi, kapından ayrılmam ve sana yalvarmaktan vazgeçmem ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|